Húsvétra "ajándék"?
Nálatok szokás húsvétkor az ajándékozás?
Most 5 éves a kisfiunk, tavaly és az előtt volt csokinyuszi+tojás. Előtte meg mondom őszintén nem emlékszem. Tavaly előtt pl. elmentünk állatkertben, tavaly csak kirándulni, mert a vírushelyzet közbeszólt. Most se lehet menni sehova, ha jó idő lesz elmegyünk biciklizni.
Viszont.. mostanában kérdezgeti, hogy vajon mit hoz a nyuszi? Meg ő ezt szeretne stb. Mondtam neki, hogy szerintem a nyuszi nem hoz ajándékot, " de igen, mert X meg Y is ezt kérte..."
Oviból szedi ezeket.
Mi nem vagyunk amúgysem azok a nagy ajándékozók, karácsonyra és születésnapra szokott kapni, de ezen kívül megvesszük a hétköznapokban is azt amit kell, játékot is szokott kapni csak úgy.
Mi a véleményetek?
Jaj, ez nagyon nehéz kérdés, mert nálunk sosem volt szokás és én ellene vagyok annak, hogy egy gyereknek minden "ünnep" arról szóljon, hogy ajándékot kap, de nem tudom, mi lesz, ha nagyobb lesz és elkezdi kérdezgetni, miért kap XY ajándékot a nyuszitól, ő meg nem?
Nálunk a nagyszülők adnak a nagyobbik gyereknek ajándékot, én nem akarom, hogy az enyémnek is adjanak már idén, de most ezt is hogy magyarázat meg, hogy az egyik unoka kap valamit, a másik meg nem?
Mi tojáskeresést szoktunk tartani a kertben. Csokitojás, csokinyuszi, meg pár apró ajándék. De nem nagy dolgok. Kis plüss, karkötő, ilyesmik. Nagyon élvezi, kis kosárba gyűjti őket.
Inkább az élmény a lényeg, nem az ajándék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!