Attól, hogy valakit kielégít az, hogy folyton gyerekkel van, miért kell lenézni azt, akit nem?
Van egy ismerősöm. Állítása szerint magának szülte a gyereket és sportot űz abból, hogy szinte sose bízza senkire. Mert megoldja egyedül, meg amúgy is neki ez jó elfoglaltság.
De közben igénytelen, fáradt. Panaszkodik hogy sz.r a kapcsolat a férjével, mert a gyerekekkel van dolga egész nap aztán nyűgös, stb...
Persze odaszúr nekem, hogy nálunk sokat viszik el a gyerekeket a családtagok, meg van egy fix nap, amikor mindig a maminál alszanak. De közben irigy. Mert kipihent vagyok, sportolok. Imádok nőiesen öltözni, sminkelni. Nem igénylem a gyerekek FOLYAMATOS jelenlétét. Nem gondolnám, hogy baj nekik, ha csavarognak egyet, kényeztetik őket, én meg addig mondjuk az apjukkal vagyok.
Biztosan tudom, hogy boldogabb, elégedettebb vagyok, mint ő. De kezd elegem lenni a szurkálódásból.
Mást is próbálnak ezzel sértegetni? Melyik az a pont, amikor már visszaszólsz?
Te mitől vagy különb? :) Attól hogy nem a szemébe, hanem vele ellentétben te a háta mögött ekézed, hmm?
Legalább ő őszinte (meg valószínűleg önigazol).
Nekem is volt egy ilyen "barátnőm", leépítettem.
Nekünk nincs közelben segítségünk, ha lenne biztos többet hagynám rá a gyerekem, de amikor elmegyünk a nagyszülőkhöz vagy ők jönnek hozzánk, akkor meglépünk a férjemmel néhány órára (előadásra, moziba, vagy csak sétálni, mikor hogy sikerül). A nagyi jelentkezett, hogy nyáron szeretné ha több napra is otthagynánk a kicsit. Semmi gond, elvannak együtt. Én visszamentem dolgozni, ő maradt otthon 2 kicsi gyerekkel, anyósa a szomszédban lakik, de nem engedi hogy átvigye a nagyobb unokát, nem alhat ott még délután sem, nem ehet ott, mert a nagyi kajája után az otthoni koszt nem kell, nem főzhet rájuk az anyósa, mert még tudja oldani, szóval semmilyen segítséget nem fogad el. 3 éve még a boltba se tette ki a lábát és nem volt fél óráttól tovább távolabb a gyerekeitől, ami nem baj, csak ne nyafog jön folyton, hogy milyen fáradt, hogy kikészítik a kölykök, nincs ideje semmire, nincs ideje főzni, lejönni a játszótérre, kávézni egyet amíg a lurkóink játszanak, de én vagyok a sz*ranya, mert vágyom a férjem közelségére, adok magamra, szeretem a munkám, sokat utazunk/kirándulunk hármasban.
Na ilyen megkeseredett emberre nincs szükség az életemben, úgyhogy egyre kevesebbet keresem a társaságát.
Nem magyar állampolgár a párom, szóval nálunk nincs CSOK 😅
De ha egyszer ráér a család főleg a mami, akkor miért baj, ha elviszik? Szeretnek menni, ha nem akarnának természetesen nem engedném, hogy elvigyék őket. Mivel jobba ha mondjuk amíg csinálom a dolgom, ők addig unatkoznak mert az apjuk nincs itthon? Helyette inkább mondjuk anyukámmal vannak, akivel alig néznek tv-t, rengeteg fejlesztő játékot vesz, hajtogatnak színeznek, sütnek, kutyát sétáltatnak, taktilitást fejlesztő játékokat játszanak, röviden: úgy foglalkozik velük, hogy gyakorlatilag fejleszti őket. A húgom óvónőnek tanul, tőle veszi anyukám ezeket. Tegnap is úgy jöttek haza, hogy megtanultak egy verset. Lehet nekem nem lett volna lehetőségem az mellett amit itthon meg kellett csinálnom.
Szerintem hatalmas áldás, hogy itthon folyamatosan foglalkozva van velük. Mert mikor hazajöttek én készen voltam, és csak velük foglalkoztam.
7, de te miért nézed le azt, akinek ez megy önállóan is, amit nálatok csak az édesanyád tud kivitelezni?
Ahogy anyukád be tudja vonni a gyereket, más meg a saját gyerekét.
Szerintem nem lenne ezzel baj, ha a másik anyuka tényleg elégedett lenne az életével. Ha neki tényleg jó úgy, hogy a gyerekkel mindent együtt csinál, folyton együtt vannak (sok anya érez így, és ez szuper! Én pozitív értelemben írigy vagyok rájuk. ), de előadni a mártírt, panaszkodni mégis piszkálni azt, aki bevallja, hogy neki jól esik néha a magány,na az nem fer.
Sajnos egyre több olyan szülő van, aki "éppazértsem" adja oda a nagyszülőknek a gyereket. Akkor sem ha a kicsi és a nagyi is igényelné, mert "magamnak szültem, én nevelem". Itt most nem arra gondolok, hogy minden nap órákra le kell passzolni azt a szerencsétlen kölyköt, hogy a nagyszülőknek se maradjon egy nyugodt percük se, de pl az enyém imád a nagyszüleivel játszani,a nagyi is kéri, hogy vigyem hozzájuk, miért vonnám meg tőle ezt az örömöt, csak azért, hogy magam mellett tartsam, hogy márpedig itthon maradsz és mindent velem csinálsz. Én is imádtam a nagyszüleimnél lenni, a mai napig nagyon szoros a kapcsolatom a 90 éves nagymamámmal, de ettől még anyukámat nem szeretem kevésbé.
Szóval a lényeg, hogy szerintem valahol a kettő között van az arany középút.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!