Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Ki hogy oldja meg a home...

Ki hogy oldja meg a home office-t segítség nélkül?

Figyelt kérdés
2021. márc. 11. 11:54
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
74%

Mennyit kell dolgoznod, milyen idősek a gyerekek?

Én fixen dolgozom, apa otthon van home officban. Együtt tanítanak a 2,5 éves lányommal.

Minden diákjától elnézést kért, mindenki megértő, cserébe ő sem piszkálja a gyerekeket sok házival.

Szerencsések vagyunk, mert olyan kicsi még a gyerek, hogy nem kell vele leülni tanulni, cserébe apának "segít" , belemagyarázni, ha az apja beszél, nézi a többieket videóhívásban, viszi nekik megmutatni a játékait, amikor megunja, elmegy játszani, vagy hozza a könyvét és lapozza, kap mesét, stb. Délután ha hazaérek, akkor átveszem a kicsit, így a férjem nyugodtan be tudja fejezni a tanítást és a papírmunkát. Nem ideális, de ez van.

2021. márc. 11. 12:09
 2/15 anonim ***** válasza:
85%
A gyerek egész nap azt csinál, amit akar, 16:30 után és hétvégén tanulunk. Ma szabin vagyok, ma igyekszem több napi feladatot megcsináltatni vele. Katasztrófa.
2021. márc. 11. 12:21
 3/15 anonim ***** válasza:
71%

Hatodikos, harmadikos, elsős és egy 3 hetes babával vagyok itthon. Férjem dolgozik.

Úgy oldom meg, hogy nem érdekel :D

Jelenleg a leves kész, azt ettek. A tanulásnak most álltunk neki, de egy feladat után a baba megéhezett, most szopizik.

Folyamatosan csinálok valamit, az ebéd is csak vacsira lesz kész, de ez van. Házimunkában majd hétvégén férjem segít. Nem idegeskedek. Felesleges...

2021. márc. 11. 12:25
 4/15 anonim ***** válasza:
91%

Nem mindegy, mekkorák a gyerekek és milyen jellegű a munka. Egy óvodás vagy annál kisebb mellett mondjuk home office-ba kiszerveztt telefonos ügyfélszolgálatot vinni egészen konkrétan képtelenség.

Nekem most könnyű, kevés a munka, a gyerekeknek tartják rendesen az online órákat, az meg már meg sem fordul a fejemben, hogy főzzek, amíg ez a cirkusz tart, rendelünk és kész. Tavaly viszont kis híján megbolondultam, a főnököm mániákusan csekkolt, hogy fel ne merjek állni a gép elől - vécére alig tudtam kimenni, és ez nem vicc -, online órákat egyik gyereknek sem tartottak, ellenben az egyik tanítónője elvárta, hogy délután 4-re minden kiadott feladat fel legyen töltve. A másiké nem volt ilyen elborult, de ott meg a gyerek volt a nehezebb eset, és valahol megértem, hogy mire este 6-ra odaértem, hogy leüljek vele tanulni, már nem igazán volt erre neki se energiája.

Most nyugi van, a rettenetes főnöktől megszabadultam, a pedagógusok is jobb belátásra tértek, szóval bírjuk. De az a tavalyi, az rémálmaimban ne jöjjön elő.

2021. márc. 11. 12:46
 5/15 anonim ***** válasza:
89%

Mi elfeleztük, én dolgozom délelőtt, apjuk délután, így ő kezdi velük reggel a sulit. Ha lazább napom van, akkor hozzám is jöhetnek leckét ellenőriztetni.

Ha ez nem lenne, akkor kiadnám, hogy csinálják, amit tudnak, aztán délután nekiülünk együtt. Hatodikos, harmadikos, elsős gyerekkel vagyunk mind itthon.

2021. márc. 11. 13:20
 6/15 A kérdező kommentje:

Egy 2,5 éves gyerekem van, bölcsi nincs most neki, mert van covidos az intézményben, így karantenban vagyunk.

Azért nehéz, mert nem haladok, kb. 10 percet van el egyedül, aztán hozza a játékait. Ha telefonálok ordít.

Nem szeretnék vele egész nap mesét nézetni, a napirendet tartani kell, meg főzni, takarítani. Nagyszülők dolgoznak. Már azt csinálom, hogy hajnalban felkelek dolgozni, meg késő éjjel csinálom, addig is haladok.

2021. márc. 11. 13:21
 7/15 anonim ***** válasza:
88%

Ez a válaszom most sokaknak nem fog tetszeni, de vállalom: én leültetném a mese elé. Nem jó, de ez van. A régi asszonyok a gyerekeiket derékig a földbe ásták a földeken, ha pedig otthon volt dolguk, kikötözték őket az asztal lábához, szóval a probléma ősidők óta adott, és ennél sokkal humánusabb megoldás a tévénézetés.

Perszem tudom, WHO ajánlás meg minden, de akkor vigyázzon rá a WHO. Ez a helyzet, amibe újra belekerültek a családok, egészen embertelen, és ilyenkor félre lehet dobni az elveket szerintem.

2021. márc. 11. 13:27
 8/15 anonim ***** válasza:
50%

3!

A válaszodnak mi köze van a kérdéshez?

2021. márc. 11. 13:36
 9/15 anonim ***** válasza:
76%
Hagyd a francba a főzést, takarítást, takarítson apja, ha hazamegy este, rendelj kaját, és a napirendet is ott egye meg a fene, kekszen is el lehet élni pár hétig. Hálát adok, hogy az enyémek már mind iskolásak, mert szívás ugyan a tanulás, de egy 2 évessel megőrülnénk mind. Amellett nem lehet dolgozni és kész.
2021. márc. 11. 13:40
 10/15 anonim ***** válasza:
89%

Én gyed vége óta home officeban dolgozok. Mindenki jött azzal, hogy ez milyen jó ha beteg lesz, de borzalom volt. Betegszabi nálunk nem fogalom, mert a munkának kell kész lenni, határidő hegyek, magammal szurok ki ha egy hét táppénzre mentem volna.

Én bevallom szenvedtem olyankor, én éjjel dolgoztam de a 2. Nap után már alig bírtam hogy sosem alszok.

Javaslom hogy blokkosíts, vagyis határozz meg egy idő intervallumot, amíg bírja nélküled játékkal, addig dolgozz, aztán játsz vele, addig nincs meló, aztán kis tv, tv nélkül nem lehet. Addig meló, utána ismét együtt. Ebbe is kikészültem, mert nyilván akkor van sos amikor vele vagyok, ha hívnak akkor dumál.

Munka végén ki a szabadba, és faraszd le, hogy hamar elaludjon és még dolgozz vagy gyorsan aludj te is másnap kelj korán. A főzést hagyd ilyenkor, rendelj vagy munka után együtt fozzetek.

Ez így leirva szép, de a valóságban nem megy így, borul minden.

Kitartás

2021. márc. 11. 13:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!