Beteg gyerekkel nyaralni?
kb. fél éve kifizettünk egy külföldi nyaralást, holnapután indulnánk, de a 4 éves kisfiam lázas lett. Semmi más tünete nincs, de egy hete időről időre belázasodik. Lázcsillapító leviszi, akkor jól érzi magát, játszik, eszik, alszik, de azért engem aggaszt mi lehet ez. A gyermekorvos sem tudja, most várjuk a vérkép eredményt.
Ilyenkor mi van???? Itthon maradjon a család, vagy menjünk el hátha közben elmúlik? Egyáltalán fel lehet (lázcsillapított) lázas gyereket vinni repülőre?
Tanácstalan vagyok mi legyen ....
Holnap reggelre, és holnapután délután mennénk, ha...
Nincs "hőkapu" a reptéren? Mert amúgy lehet vele dolgokat csinálni, lázcsillapítótól jobban van. Csak aggaszt mégis milyen betegség lehet a háttérben, nem csinálok-e kárt, ha mégis elviszem nyaralni lázasan...
Állítólag ha a gyermekorvossal zárás előtt 10 perccel telefonáltatok be, akkor már ma mondanak eredményt. Minden szempontból remélem, hogy nincs komolyabb baja. De azért furcsa ez az ismeretlen eredetű láz :-P
Hát tényleg nem kétfillér van eddig befizetve, mert 5 éve nem voltunk sehol, és ez lenne a "nagy bepótlás" :-D
Van biztosításunk.
Vizeletet néztek?
Az én kislányomnak is láza volt három-négy napig (37,5-38,9 között, de legalább hőemelkedése folyamatosan, tehát csak olyan 37-37,2-ig ment le lázcsillapító hatására is), aztán lementünk a gyerekorvoshoz, semmit nem talált, fülei tiszták, torka tiszta, tüdeje tiszta, és csinált egy vizelet "gyorstesztet", a vizelet kicsit gennyes volt, úgyhogy felfázott valahol a gyerek.
Sajnos sokszor leveszi itthon a zokniját, és mezítláb mászkál a konyhakövön, valószínűleg a fogzás is legyengítette az immunrendszerét, és most "megadta" magát a szervezete, és felfázott.
Csak azért írom le ilyen részletesen, mert nálunk is "ismeretlen eredetű" láz volt az egyetlen tünete.
Remélem hamar meggyógyul a manód!
Antibiotikumot kapott?
Mert szerintem nagyjából biztos, hogy valami gyulladás okozza a lázat, ha tényleg ennyire elhúzódik.
Az én kislányom pár nap alatt rendbe jött az antibiotikumtól.
A kérdésedre válaszolva: szerintem próbáljátok meg a vizeletgyorstesztet is, hogy kiderüljön indulás előtt, mi a baja, és valami gyógyszert kapjon rá, nehogy a nyaralás alatt esetleg még rosszabb legyen a helyzet.
Egyébként messzire mentek?
Sziasztok! Megjöttünk :-)
Elmentünk vizelet/vérvétel vizsgálatra, még aznap este kierőszakolta az eredményeket a gyerekdokink (az az áldott tündér :-) ) és elég megnyugtató eredményeket kaptunk, úgyhogy ő azt javasolta, hogy figyeljük a gyereket, ha másnap relatíve mozgatható állapotban van, menjünk. Úgyhogy másnap még ugyan hőemelkedéssel de repülőre ültünk vele....éés érdekes módon a tengerparton már kutyabaja sem volt :-) Hálistennek!
Nem tudom mi volt a baja, rejtélyes ez az egész láz-história más tünetek nélkül, de végül jól végződött :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!