Hogyan oldjam meg máshogy?
Van egy 22hós fiam, akit imádok. Itthon vagyok vele. Sokmindent tudok tőle csinálni, de vannak dolgok amiket nemigazán. Felmosni csak akkor tudok ha alszik, mert tuti vegigfut rajta és hanyatt vágódik. Ujabban a mosogatás, főzés is erre az alvásidőre marad, mert segítene mindenben, és addig ordít míg nem hagyom. Eddig tök partner is voltam benne, hogy segítsen. De most újra várandós lettem, a napjaim a túlélésre mennek a rosszullétek miatt. Megmondom őszintén, annyi erőm/türelmem nincs. Ezért csinálom mikor alszik.
Ám de eddig az alvásidő volt az énidőm. Addig nyugisan leültem kávézni, olvasni, sorozatot nézni. Feltöltött.
Tudom, ha meglesz a tesó, ennyi időm se lesz. De szükségem van rá lelkileg, úgy érzem.
Férjem reggel 5kor elmegy dolgozni, este 7kor hulla fáradtan ér haza. Ő nem opció semmiben.
Anyáék messze laknak, anyósommal nem beszélek. Segítségem nincs.
Valami tanácsot tudtok adni, hogy ne csavarodjak be?
Nekem felmosáskor az etetőszékben van..
Amit addig míg a kicsi alszik megcsinálok..
2 èves a nagy
6 hós a kicsi
Nagy sajnos nem alszik nappal már.
Este mikor alszik el? Próbáld meg korábban letenni.
Vagy hétvégén lehet még énidőd. Gondolom, akkor a férjed is otthon van.
Az én fiam most 28 hónapos. Amikor megjön az apja délután, akkor fürdetésig nem szakad le róla.😂 Ekkor van énidőm.
Szerencsére szívesen játszik vele, bár van amikor benézek 1 óra múlva és a gyerek szépen játszik, a férjem meg alszik a szőnyegen.
Nehéz lehet így, hogy nem tudod kire hagyni. Bébiszitter esetleg heti 1x-2x?
Reggel 7kor kel, délben alszik 1 órát, este 10kor alszik el. Szóval az este is kilőve :/
Apa is el van vele, sokszor akkor csinálok mindent, míg ő fürdeti. De akkor is este 8óra van már. És délben akkor is masra elmegy az idő :/
Bébiszitter nem opció
Akkor esetleg beadni magánbölcsibe?
Más lehetőség nem nagyon van.
Pont az anyagiak miatt nem megy a bébiszitter sem.
Most vettünk házat, ott az illeték, férjemnek a vállalkozásaban elég sok a kifizetendő...
Júliusban járnak le ezek, addig nagy a spórolás, most minden összejött.
Oké, de azért heti 1-2 alkalommal 1 óra bébiszitter nem olyan nagy összeg. De ezt te tudod.
Vagy vársz amíg jobban le tudja magát kötni. Ennyi idősen az én fiam se volt el 2 percig se egyedül most meg már 1.5 órája főz a kiskonyháján meg szerel a szerszámaival.
Vagy kibékülsz az anyósoddal.😊
Ne moss fel! - probléma megoldva :D
Viccen kívül: nem kell meggebedésig ragaszkodni a patika rendhez.
Ha mindkét gyerek itthon van (4 éves és 22 hónapos), akkor max. főzök, mosok, porszívózok. Felmosás eszembe se jut, mert mission impossible mindkét gyereket bent tartani egészen addig, míg felszárad. Csak akkor megy, ha itthon van az apjuk, akkor viszont inkább próbálok kicsit pihenni.
Megoldás lehet még a gépesítés is. Két gyerek mellett nagy áldás pl: a mosogatógép.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!