Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Meddig adtatok tejitalt?

Meddig adtatok tejitalt?

Figyelt kérdés
Reggel tejet iszik már, este tejitalt még, hogy jobban laktassa.
2021. febr. 15. 12:30
 1/9 anonim ***** válasza:
52%
Sosem kapott
2021. febr. 15. 12:34
 2/9 anonim ***** válasza:
26%
2 éves múlt még kapja, olyan 3 éves koráig tervezem.
2021. febr. 15. 12:50
 3/9 anonim ***** válasza:
57%
Semeddig, sima tejet kaptak, amikor már lehetett.
2021. febr. 15. 13:10
 4/9 anonim ***** válasza:
56%
Én se adtam sose.
2021. febr. 15. 13:11
 5/9 anonim ***** válasza:
74%

Hú, lehet sok ez a 10 év ami eltelt kiskora óta, de azt hiszem olyat sose adtam neki.

Tejpépet kapott, azt szerette, de 1 éves kora körül már rendes tejet ivott.

Nem, nem beteg, makkegészséges 11 éves leányzó.

2021. febr. 15. 13:37
 6/9 anonim ***** válasza:
29%

Hmm pedig azt mondják, hogy 3 éves koráig kell a napi 500 ml tejalapú táplálék, de tejet meg nem ajánlják 3 éves kor előtt amúgy. És ez nem újkeletű dolog, az 1990-es években íródott babakönyvben is már benne van.

Akkor más hogy vitte be ezt? Joghurttal, túróval? Vagy mi?

Nekem a lányom reggel este kap 200-200 ml tejitalt, aminek örülök is, mert tele van vitaminnal, nyomelemekkel, plusz akkor tuti hogy kapásból 400 ml folyadékot bevisz csak ezzel. Szerintem egy jó dolog. A tehén és kecsketejet nem szereti a lányom, nem issza meg. Pedig én szeretem, de neki nem kell.

Mellette napközben eszik minden mást, zöldséget, gyümölcsöt, húst, lassú felszívódásu ch-t, stb.

2-es voltam

2021. febr. 15. 15:30
 7/9 anonim ***** válasza:
85%
3,5 éves koráig itta a lányom. Az utolsó fél évben már csak nagyon keveset, kb. egy héten kétszer egy decit.
2021. febr. 15. 17:17
 8/9 anonim ***** válasza:
78%

Nekem annyira szeretik a gyerekeim, hogy reggel ébredés után még mindig isszák. Én örülök neki, mert legalább nem üres pocakkal indulnak oviba (bent reggeliznek 8-kor, a tejitalt 7-kor isszák).

3 és 5 évesek.

Próbáltuk a sima tejet is, de az kevésbé ízlett nekik így reggelre. Azt inkább vacsora mellé szeretik inni. Engem nem zavar hogy még mindig isznak tejitalt, kiszamoltam egy dobozbol hány litert lehet készíteni, és ugyanannyiba kerül mintha tejet innanak. Ráadásul vannak benne vitaminok is.

2021. febr. 16. 21:18
 9/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm. Akkor amíg kéri addig adok.
2021. febr. 22. 21:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!