Hogyan oldjátok meg a reggeleket? (hányra mentek oviba, munkahelyre? )
Az elmúlt 2 éven csak olyan munkákat vállaltam, ami könnyen összeegyeztethető a gyerekkel (pl csak 10-re jártam, 4 órában, ha beteg volt a gyerek otthon maradhattam). Viszont ebben éhenhalunk :-(
Elvállaltam egy 9-től 15-ig fix munkát, de aggódom hogy fognak kinézni a reggeleink. Hányra érek be a kicsivel bölcsibe, hányra a nagyobbal oviba, hogy érek be én is időbn. (apa nem tud segíteni, és fixen 8-kor kezd a város másik felében)
Ti hogy csináljátok? Hányra viszitek a gyerek(ek)et intézménybe, milyen messze van a munkahelyetek? Beértek időben?
Én egyetemre járok, így talán annyira nem problémás, ha elkések, de én igyekszem mindig pontos lenni. Tavaly legtöbbször csak 10-re kellett odaérnem, így 9-re mentünk a bölcsibe, utána nekem egy óra buszozás volt odaérni (a város másik végén lakunk).
Ezzel így nem is volt soha gond, 7-kor rendszerint magától is felébredt a fiacskám, kényelmesen elkészültünk 3/4 9-re, mivel csak akkor kellett indulnunk, a bölcsi ugyanis kb. 3 házzal arrébb van, itt az utcánkban.
Második félévben már 8-ra kellett járnom, na az eleinte húzós volt :S Elszoktam attól, hogy óra szernt keljek, hiszen előtte 10-re jártam, az előtt meg otthon voltam. Még a pici előtt meg, amikor dolgoztam, mindig délutános/éjszakás voltam.
Idén is 8-ra kell mennem majd mindig, szóval folytatódik a koránkelés, de már azért megszoktam nagyjából.
Én 6-kor kelek (az óra fél hatra van állítva, fél órát mindig nyomkodom a szundi gombot :D), gyorsan eszem egy lekváros kenyeret vagy ilyesmit (kb. 2 perc), fogat mosok, felöltözöm (előző nap kikészítem a ruhákat), gyors smink, ezzel negyed óra alatt megvagyok. Kisfiamnak ébresztő 6:20-kor, iszik egy kakaót, utána ő a bölcsiben reggelizik majd, így ezzel nem megy el az idő. Öltözik, fogmosás, pisi, 6:50-kor elindulunk, 5 perc alatt ott vagyunk, a bölcsiben már csak cipőcsere van, és mehet is játszani, reggelizni, én meg futok a buszra.
Na ez leírva így néz ki, de a gyakorlatban kicsit kaotikusabb szokott lenni, és ez egy hét múlva ismét kezdődik :D
nekem jó lenne 7:30-ra beérni, de ahhoz már 6:30-ra bent kéne lennie a gyerkőcnek a bölcsiben......kb 5-kor kell majd kelnem, h mindent előkészítsek, elintézzek (előző este azért érdemes rákészülni).....és én így dolgoznék 16:30-ig.....mert nálunk kötött az óraszám és mellesleg a város másik felén dolgozom......
Lehetőség van 9-ig beérni, de akkor délután kell ledolgozni, vagy pénteken kell tovább bent maradni és így a gyerekért majd anyu megy, h behozzam a lemaradást és talán működni fog a 7, negyed 8-ra bölcsi
Szia!
Én egyik nap 6-tól 18 óráig,2.nap 7-től 19 óráig dolgozom.
Ilyenkor apa viszi őket,ha apa 2.nap reggel nem érne haza időben(nekem fél 7-kor kell indulnom itthonról),akkor 6-kor indulok a gyerekekkel,a bölcsi 2 busz megállóra van(Budapest),őt bevisszük,onnan 1 busz megállóra van az ovi,gyorsan beviszem a tesót,és a következő busszal megyek a metróhoz.
Elég macerás volt ez 1 gyerekkel is,még kettővel nem próbáltam,szeptember végén kezdjük a bölcsit...
A 2 nap munka után 2 nap szabadnapom van,akkor majd én viszem őket megint,a picinek 7:50re ott kell lennie a bölcsiben,hogy kapjon reggelit,a tesónak pedig 8ra,mert ez az utolsó éve az oviban.Ilyen napokon majd fél 8-kor indulunk itthonról,és elsétálunk a 2 helyre.
Minden 8.napon éjszakás vagyok,akkor is apa intézi majd őket!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!