Anyukák, gyesről munkahelyre visszatérő anyuka vagyok, de ma közölték több mint 17 év után nem kellek. Mit tehetek? Bővebben lent.
Szia. Nálam is ez lesz a szitu, 13 év munkaviszony után nemsokára... azzal a különbséggel, hogy nálam már a szabadság pénzt sem akarják kifizetni, mert nincs pénze a cégnek (kac-kac).
Nézd meg a munkaszerződésedet, hogy mennyi a felmondási időd benne. Azt is ki kell fizessék! + a szabadságokat + a végkielégítést.
Én érdésem volt
http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__egyeb-..
Ez mai magyar valóság, lmész gyereket szülni és le vagy írva.
Ne menj bele a közös megegyezésbe, mert ha szemét a munkáltatód, akkor nem fog fizetni végkielégítést, ugyanis nem kötelező fizetni közös megegyezés esetén.
Mondd meg, hogy rúgjanak ki, majd júniustól, így ki kell fizetniük a szabikat, a végkielégítést, és a felmondási időt is.
Hamarabb nem küldhet el rendes felmondással (30 napos határidőt ír elő a törvény a munkába visszatérő anyukának a gyerek 3 éves kora után).
Így még kapsz májusra is bért, és júniustól meg a felmentésedet töltheted.
És kezdj el ezerrel munkát keresni, más ötletem nincs.
De a helyedben a közös megegyezést csak akkor írnám alá, ha azokat amiket felsoroltam fizetnék (végkielégítés, szabik, a kicsi 3 éves korától egy hónapig a béred PLUSZ a felmondási idő - ami még egy hónap általában).
Ha ezek szerepelnek a megegyezésben írd alá, ha nem, akkor mondd meg, hogy ne írod alá, rúgjanak ki.
14 36-osnak igaza van, teljesen jól írta le
Vissza kell vegyenek 1 hónapra, ez kötelező.Fel tudod őket jelenteni, ha nem.Mivel így se úgyse maradhatsz ott, veszteni nem vesztesz vele semmit.
Ki kell fizessék a szabikat, végkielégítést, felmondási időt.
De csak akkor ha nem írod alá, a közös megegyezést.Ugyanis így akarnak átvágni, mert akkor nem kellene fizetniük.Szóval nagyon figyelj!
Szia!
Én azt javaslom, hogy mielőtt bármit aláírnál, menj el egy munkajogászhoz.
Az biztos, hogy amint aláírod a közös megegyezést, ugrik a végkielégítésed, ugyanis az csak munkáltatói rendes felmondás esetén jár!
Ha a munkáltató mond fel, a felmondási idő felétől el kell, hogy tekintsen, átlagkereseted illet meg.
Egy későbbi esetleges munkanélküli ellátás szempontjából csak a rendkívüli felmondás okozhat gondot, de elég nehéz lenne a munkáltatódnak azt megindokolnia (hacsak nem fenyegeted meg életveszélyesen és/vagy gazdasági hátrányt nem okozol neki).
"Az biztos, hogy amint aláírod a közös megegyezést, ugrik a végkielégítésed, ugyanis az csak munkáltatói rendes felmondás esetén jár!"
Ez alapjaiban igaz! Csakhogy kifizethetik ezeket közös megegyezésnél is! A lényeg, hogy benne kell lennie a közös megegyezésben, hogy miket fizetnek ki a dolgozónak, azaz miben egyeztek meg egymással közösen!
Nálunk pld. nem akart a főnök a végkielégítések után járulékot fizetni az államnak, és úgy oldotta meg (persze nem legálisan), h zsebbe kifizetett a dolgozóknak minden járandóságot, és a dolgozók UTÁNA aláírták a közös megegyezéses felmondást.
De tény, hogy meg kell nézni, mit írsz alá!!! Ha mindent kifizet, és rögzíti a közös megegyezésesben, vagy ha előre kifizeti neked (akár a zsebedbe is ezeket a pénzeket) akkor alá lehet írni a közös megegyezést is.
A közös megegyezésbe ne menjél bele. Mondjon fel ő rendes felmondással és indokolja meg miért akar felmondani.
A végkielégítésed 17 év után 4 hónap, a felmondási idő 30 nap + 30 nap azaz 60 nap. Valamint a szabadságodat vagy kiveszed vagy megváltják pénzben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!