Mit csinálhatnánk?
Van egy kilenc éves fiam. Tavalyelőtt költöztünk egy kisebb településre mert az előző helyen ahol laktunk sok volt a betörés és a zaklatás sajnos. Inkább költöztünk.
A problémám az lenne, hogy a szomszédban az idős néni folyamatosan piszkálja a gyerekeket. Itthon vagyok a kicsivel Gyed-en. A nagy ilyenkor is kimegy az udvarra iskola után játszani. Általában öcsém is itt van nálam ő 12 éves. Kinn fociznak vagy trambulinoznak. De hozzátenném, hogy nem hangosak. A környéken senkit nem zavar csak ezt a nénit szemben. Folyamatosan üvöltözik velünk, hogy nem tud pihenni mert fociznak az udvarban a gyerekek. Nagyon sok gyerekes család van a környéken de pont mindket szúrt ki mert a többieket már kiidegelte azt mondták. Tavaly nyáron volt a kisfiamnak a szülinapja és egy pár rokon átjött hozzá felköszönteni. Erre felhívta a helyi rendőrt és kijött hozzánk persze mert a néni bejelentést tett, hogy túl hangosak vagyunk és drogosok vannak az utcán miattunk. A drogosok alatt a párom és az én szüleimre gondolt, mert csak ők jöttek át. Kinevette és mondta, hogy szokjuk meg ő ilyen. Hát köszi. Nektek volt ilyen szomszédotok? Hogy sikerült leállítani?
Sajnos csak az elmúlás, vagy költözés segít. Ráadásul, ahogy tovább öregszik rosszabb lesz.
Nekem alkesz idős bácsi a szomszédom, aki minden környező lakót feljelent ahol csak tud. Semmit nem tudok tenni ellene, megválaszolom a megkereséseket, beszélek az önkormányzattal, ennyi.
És ha direkt nagyon-nagyon kedves lennél vele? Már olyan feltûnôen zavaró módon.
Hátha zavarba jön. Vagy ahhoz már túl szenilis?
2. Ezen mit csodalkozol? Anyam occse es koztem 4 ev van. 17 volt, mikor szuletett a testvere es 21 evesen szult engem. Van ilyen.
Kerdezo, szerintem sajnos nem tudsz mit csinalni az ilyen emberrel. Max. visszaszolsz neki es nem foglalkozol vele.
Semmit nem kell csinálnod. Engedd el az idegeskedést is, ő ilyen, ha nem foglalkozol vele, lehet abba is hagyja. Néha bepróbál majd egy-egy nagyobb akciót, de ha nincs igaza, akkor nem lesz belőle bajod.
Mindenhol van ilyen idős, akit zavarnak a gyerekek, mikor én voltam gyerek, ott is volt, meg itt is van, ahol most lakunk.
Az összes szomszéddal ezt csinálja csak mi szemben lakunk és így kézenfekvőbb, hogy velünk foglalkozik.
Nem fogok elköltözni miatta. Gondolkodtam rajta, hogy elengedem a dolgot hátha megunja magától is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!