Mi a véleményetek róla, ha egy 3 éves gyerek két nyelvet tanul különtanárnál?
Anyuka-apuka orvos, analóg mini zsenit akar a két ikergyerekből nevelni. 3 évesek idén mennek oviba, de angolt és spanyolt tanulnak különórán. A spanyolt ráadásul az anyjuk miatt, akinek ez a nyelv a szenvedélye, spanyol suliba járt meg ilyenek és ezért kell a gyerekeknek is. 3 éves ikerlányok.
Állítólag olyan agyuk van, mint a szivacs. Nem is csoda, volt honnét örökölni, anyuka gyógyszerkutató-orvos, apa anesz-intenzíves doki.
Nektek erről mi a véleményetek?
"a harmadik pedig az anyanyelve"
Jajj ne már..
Ez nem intelligencia kérdése. Nyilvánvalóan mindenki úgy értette, hogy idegennyelv, mert evidens. Sport alatt is azt éretted, hogy profin emeled egyik lábad a másik után?
A 3 nyelvnél azt mondtam volna, emelem kalapom, de így semmi extra nincs benne.
És ha már szó szerint veszünk mindent, ezek szerint szegény nővéred értelmi fogyatékos, hogy egyet sem beszél..? :/
(Ha nem, akkor itt meg is bukott a fura logikád)
24!
Ne zavarjon, hogy a két valaszado nem ugyanaz. 😙 Az első nyilvánvalóan 3 idegennyelvet beszél, emelheted nyugodtan a kalapod. Én és a gyerekem 2 idegennyelvet beszélünk, ezelőtt is emelheted nyugodtan, mert mint írtam, én pl az egyiket egyedül tanultam, ő pedig az országunk hivatalos nyelvét anyanyelvi szinten beszéli-es ez nem a magyar- mellette pedig egy idegennyelvet is jól beszél.
🙋♀️
Igen, én írtam, hogy 3 nyelven beszélek, a nővérem pedig csak magyarul. Az anyanyelvemet nem veszem nyelvtudásnak.
Munkáltató: Szóval ön 3 nyelven beszél?
Válaszoló: Igen. Egyik az anyanyelvem, másikat tanultam középiskolában, ...
Munkáltató: Köszönjük.
28!
Mint már írtam, arra reagáltam szó szerint, amit írtál. 3 nyelven beszélsz, az 3 nyelvet jelent, az anyanyelvedet is beleértve. A három idegen nyelven beszélek meg azt, a magyaron kívül beszélsz még 3 másik nyelvet. A munkáltató nem azt fogja kérdezni, hogy 3 nyelven beszélsz e, hanem azt, hogy milyen idegen nyelven beszélsz. De tettesd magad hülyének.
A téma továbbra is az, hogy kell e egy kicsi gyereket kukon nyevtanarral idegennyelvre tanítani, vagy sem. Szerintem nem. A gyerek megtanulja a nyelvet, ha érdekli. Sőt, a felnőtt is megtanulja. Önkéntes segítő vagyok itt nálunk egy felnőtteknek létrehozott nyelvtanfolyamon. A 60 éves, épphogy csak a saját anyanyelven írni olvasni tanult asszonyka is megtanulja a elvet, mert akarja és mert motivált.
És milyen nyelven fognak ezek a gyerekek GONDOLKODNI?
Miért élnek Mo-on egyáltalán?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!