Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mi a véleményetek róla, ha...

Mi a véleményetek róla, ha egy 3 éves gyerek két nyelvet tanul különtanárnál?

Figyelt kérdés

Anyuka-apuka orvos, analóg mini zsenit akar a két ikergyerekből nevelni. 3 évesek idén mennek oviba, de angolt és spanyolt tanulnak különórán. A spanyolt ráadásul az anyjuk miatt, akinek ez a nyelv a szenvedélye, spanyol suliba járt meg ilyenek és ezért kell a gyerekeknek is. 3 éves ikerlányok.

Állítólag olyan agyuk van, mint a szivacs. Nem is csoda, volt honnét örökölni, anyuka gyógyszerkutató-orvos, apa anesz-intenzíves doki.

Nektek erről mi a véleményetek?

2021. jan. 29. 22:27
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
24%
Nem írtam, hogy felső fokon beszelne, csupán azt, hogy beszél 3 nyelvet. Bizony, ebből egyet a kozepiskolában tanult meg, egyet a környezete tanított meg neki , mivel külföldre költöztünk, a ahrmadik pedig az anyanyelve. (Nyelvet írtál, nem idegennyelvet, ergo ahh anyanyelv is számít 🤗)
2021. jan. 30. 18:18
 22/32 anonim ***** válasza:
58%

"a harmadik pedig az anyanyelve"

Jajj ne már..

2021. jan. 30. 18:37
 23/32 anonim ***** válasza:
30%
Mi jajj ne már? Te nem beszeled az anyanyelved? A másik valaszado azt írta, 3 nyelvet beszél-en meg kihasználtam a lehetőséget, és szó szerint vettem, amit írt. Nyilván idegennyelvre gondolt, de nem azt írta. Valóban kell egy kis intelligencia ennek megértéséhez, látom nálad hiányzik.
2021. jan. 30. 18:40
 24/32 anonim ***** válasza:
65%

Ez nem intelligencia kérdése. Nyilvánvalóan mindenki úgy értette, hogy idegennyelv, mert evidens. Sport alatt is azt éretted, hogy profin emeled egyik lábad a másik után?

A 3 nyelvnél azt mondtam volna, emelem kalapom, de így semmi extra nincs benne.

És ha már szó szerint veszünk mindent, ezek szerint szegény nővéred értelmi fogyatékos, hogy egyet sem beszél..? :/

(Ha nem, akkor itt meg is bukott a fura logikád)

2021. jan. 30. 18:59
 25/32 anonim ***** válasza:
36%

24!

Ne zavarjon, hogy a két valaszado nem ugyanaz. 😙 Az első nyilvánvalóan 3 idegennyelvet beszél, emelheted nyugodtan a kalapod. Én és a gyerekem 2 idegennyelvet beszélünk, ezelőtt is emelheted nyugodtan, mert mint írtam, én pl az egyiket egyedül tanultam, ő pedig az országunk hivatalos nyelvét anyanyelvi szinten beszéli-es ez nem a magyar- mellette pedig egy idegennyelvet is jól beszél.

🙋‍♀️

2021. jan. 30. 19:08
 26/32 anonim ***** válasza:
52%
Nem tudom sajnos emelni, mert mint írtam, ebben semmi extra nincs.
2021. jan. 30. 19:12
 27/32 anonim ***** válasza:
25%
Nincs hat. Örülök hogy ekkora arcod van. Nyilvan a semmire, mert arra szokas. Szia.
2021. jan. 30. 19:15
 28/32 anonim ***** válasza:
54%

Igen, én írtam, hogy 3 nyelven beszélek, a nővérem pedig csak magyarul. Az anyanyelvemet nem veszem nyelvtudásnak.

Munkáltató: Szóval ön 3 nyelven beszél?

Válaszoló: Igen. Egyik az anyanyelvem, másikat tanultam középiskolában, ...

Munkáltató: Köszönjük.

2021. jan. 30. 20:50
 29/32 anonim ***** válasza:
55%

28!

Mint már írtam, arra reagáltam szó szerint, amit írtál. 3 nyelven beszélsz, az 3 nyelvet jelent, az anyanyelvedet is beleértve. A három idegen nyelven beszélek meg azt, a magyaron kívül beszélsz még 3 másik nyelvet. A munkáltató nem azt fogja kérdezni, hogy 3 nyelven beszélsz e, hanem azt, hogy milyen idegen nyelven beszélsz. De tettesd magad hülyének.

A téma továbbra is az, hogy kell e egy kicsi gyereket kukon nyevtanarral idegennyelvre tanítani, vagy sem. Szerintem nem. A gyerek megtanulja a nyelvet, ha érdekli. Sőt, a felnőtt is megtanulja. Önkéntes segítő vagyok itt nálunk egy felnőtteknek létrehozott nyelvtanfolyamon. A 60 éves, épphogy csak a saját anyanyelven írni olvasni tanult asszonyka is megtanulja a elvet, mert akarja és mert motivált.

2021. jan. 31. 07:41
 30/32 anonim ***** válasza:
32%

És milyen nyelven fognak ezek a gyerekek GONDOLKODNI?

Miért élnek Mo-on egyáltalán?

2021. febr. 10. 16:00
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!