Ki hogy kezeli az óvodás gyerek hisztijeit?
Kisfiam most lett 4 éves Január elején, viszont rengeteget hisztizik, mindenért, mindenhol.
Konkrétan ott tartunk, hogy egész nap kb 2 normális mondata van, a többi hiszti, sírás. Ha nem az van egyből, amit ő akar, akkor is hisztizik, és üvöltve sír. Konkrétan kezelhetetlen, és már nem tudok vele mit kezdrni. Egyáltalán nem fogad szót. Az ilyen módszerekkel, hogy ölelés, stb ne is jöjjön senki, mert így csesztem el az egészet. Hisztizett-anya megölelte/kedves vt= lett egy mindenért hisztiző, önfejű, akaratos gyerek.
Az anyja vagyok, nagyon szeretem, de már tényleg nem tudom mit csináljak.
Ti hogy kezelitek ezt? Igazából csak olyanok válaszára vagyok kíváncsi, akik nem a netpszichológusok által tájékozódnak, és nem akarják mindentől IS megóvni a gyereküket.
A válaszokat előre is köszönöm, főleg annak, aki kulturáltan ki tudja fejteni ;)
Úgy, hogy nem tárgyalok vele míg hisztizik. Most nem az igazi könnyes sírásra gondolok, mikor szomorú, hanem pl, ha nem az van amit ő akar, húzza az időt, és úgy hisztizik.
Ha hamar megnyugszik akkor szólok neki, ha befejezte tárgyalunk, ilyenkor nem lehet vele normálisan beszélni.
Ha nagyon belelovallja magát beküldöm a szobájába megnyugodni, és addig nem jöhet ki míg meg nem nyugodott. Ezzel megtanulta az idők során kezelni az indulatait, az önnyugtatást.
Nála se vált be soha az ölelgetés, megbeszélés mikor hisztizik.
Nekem mindkét gyereknél bevált az ölelgetés, szelíd szó. Igaz, a kisfiamnál jobban, mint a kislányomnál. Ebből csak az következik, hogy nem minden gyereknél ugyanaz válik be. Én azt tapasztaltam, hogy ha le akarom törni az akaratát, akkor csak fokozódik az ellenállás. Inkább a magam álláspontját próbálom "eladni" neki, hogy ő is azt akarja, amit én - nekem ez volt hatékony.
Férjeddel ugyanilyen hisztis, vagy ő jobban tud rá hatni? Ha ő jobban tud rá hatni, akkor beszélgessetek arról, hogy ő hogyan látja a te reakcióidat, ill. mit tenne másképp a te helyedben.
Szerintem egyébként ő hatékonyabban tud segíteni, mint az itteni ismeretlenek, mert ő - velünk ellentétben - ismeri a gyereketeket, ill. közelről látja a ti konfliktusotokat.
"Ha nem az van egyből, amit ő akar, akkor is hisztizik, és üvöltve sír."
Ez a baj: a sok hiszti utan beadod a derekad. Vedd figyemen kivul a hisztit es csak akkor targyalk vele ha megnyugodott. Azt mondhatod ha keszen allsz, hogy nyugodtan beszeljunk Anya a szobaban var de addig nem fogsz vele beszelgetni ameddig nem nyugszik meg.
Egy nyugis sarok bevallhat (pluss macik, konyvek es barmi amivel lef9glalhatja magat. Ha jon a hiszti ajanlani kell, hogy kicsit menjen a nyugi sarokba hogy megnyugodjon .
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!