Hány éves kortól lehet egy kisgyereket/babát egy másik szobában hagyni egyedül?
Minimum 3 év, de van olyan gyerek, akit 5 évesen se hagynék látótávolságon kívül.
A gyerekek leleményesek.
3 évest már valóban nagyjából ott lehet hagyni annyira, hogy a rá vigyázó felnőtt elugrik wc-re, 1-2 helyiséggel odébb, de 100% gari nincs...
3 éves kor alatt meg gyerekfüggő, és valóban, amíg nem mászik ki a rácsos ágyból, kisebb a kockázat, de nyilván egy csecsemővel is egy lakásban, illetve szoros közelében kell lenni, márcsak az igényei észlelése miatt is, tehát a másik szobából nyilván jó, ha halljuk is.
A gyerekbiztos lakás alapvető, és én még így is hajalmos vagyok aggódni.
"tehát se felmászni nem tud sehová, sa magára enm tud rántani semmit"
Na ja, de játszik a testével, ismerkedik vele, véletlen megharaphatja a saját ujját, vagy pl popsiba, nuniba igenis néha feldugnak tárgyakat a gyerekek játékból, beakadhat a haja valahova, és még ezer más eshetőség, kockázat.
Szóval nem árt résen lenni, fokozatokról van szó. Őszintén, nem vagyok biztos abban, hogy egzakt módon meghatározható, még gyerekbiztos lakásban is, hogy milyen módon hánypercig lehet a szomszéd szobában tartózkodni.
Nem beszélve, amikor a szülő alszik, mega gyerek is, este. Pavorozhat, az járhat alvajárással is, gondoljunk bele...
"Nem egy életbiztosítás" a kisgyermek, van min aggódni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!