Meséltek elalváskor 2-2,5 éveseteknek? Fejből vagy könyvből?
Igen, mesélek. De mondjuk ott van vele egy 4 éves is. Hogy mennyit? Ez változó, attól függ, a picúrka éppen alszik, vagy ordít, mert éhes........ Ha nincs úgy rá idő, akkor mondókás könyvbő olvasok pár mondókát, aztán cd-n egy mesét meghallgatnak. Ha van, akkor hosszabb mese van, tegnap pl a hamupipőkét olvastam.
4 éves csajszi, 2 éves kissrác, 3 hetes kiscsaj anyukájuk
Mi is mesélünk, most Boribon a nyerő, de most fog kapni egy tesós könyvet remélem az is fog neki tetszeni. Van, hogy kiveszi a kezemből és azt mondja most ő meséli el..és tényleg elmeséli:-) tudja melyik képhez nagyjából milyen szöveg tartozik.
Éjszaka néha hoppáré van, akkor tv-zni szeretne, na akkor jön a fejből mesélés. Hamupipőkét szoktam, mert ilyesmit nappal nem mesélünk és kellett valami meglepő ami kizökkenti a hisztiből. De az az igazság, hogy arra reggelre nem szokott emlékezni.:-)
Könyvből meséltem,amit a könyvtárban ők választottak.Van két nagyobb tesójuk,úgyh egyik nap ők választottak könyvet,másik nap a kicsik.Ált 20-25 percet mesélek,sokszor el is alszanak közben.
Már a kicsik is elmúltak 4 évesek,úgyh mostanában folytatásos meséket olvasok,pl Aliz Csodaországban,Pöttyös Panni és hasonlókat.
minden este mesélünk, vagy én, vagy apa
amikor 2-2,5 éves volt, főleg egyszerű kis történeteket fejből
aztán Boribon, Kippkopp
3 éves korától Annapeti kifulladásig
Most 4,5 éves, most már rövidebb népmeséket, állatmeséket, amikhez nincs kép. Vagy fejből verses meséket (Sün Balázs, Ki ette meg a málnát, Csókai csóka, Három nyúl...stb).
Aztán altatódal éneklés, aztán dúdolás, puszi, lámpaoltá. Kb 20 perc.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!