Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Meséltek elalváskor 2-2,5...

Meséltek elalváskor 2-2,5 éveseteknek? Fejből vagy könyvből?

Figyelt kérdés
Időben mennyit?Ha nem, miért nem?
2010. aug. 15. 12:10
 1/10 anonim ***** válasza:
Nálunk az Anna Peti Gergő a nyerő, 2-3 mesét kérnek, van, hogy fejenként. 10-15 perc a mese kb. Mikor milyen volt a napjuk a lányaimnak. Ha nyűgösek, akkor gyorsan mennek az ágyba. Ha nem, akkor még megkapják a könyvet nézegetni és úgy alszanak el.
2010. aug. 15. 12:32
 2/10 anonim ***** válasza:
Én nem mesélek, mert a fiamat nem köti le. Mi inkább nézegetjük a kiválasztott könyvet, és beszélgetünk a képekről. 10-20 perc.
2010. aug. 15. 13:55
 3/10 anonim ***** válasza:

Igen, mesélek. De mondjuk ott van vele egy 4 éves is. Hogy mennyit? Ez változó, attól függ, a picúrka éppen alszik, vagy ordít, mert éhes........ Ha nincs úgy rá idő, akkor mondókás könyvbő olvasok pár mondókát, aztán cd-n egy mesét meghallgatnak. Ha van, akkor hosszabb mese van, tegnap pl a hamupipőkét olvastam.

4 éves csajszi, 2 éves kissrác, 3 hetes kiscsaj anyukájuk

2010. aug. 15. 13:59
 4/10 anonim ***** válasza:
Mi is mesélünk neki mindig másik könyvet hoz és abbol. Kb 20 perc de inkább kevesebb
2010. aug. 15. 14:09
 5/10 anonim ***** válasza:

Mi is mesélünk, most Boribon a nyerő, de most fog kapni egy tesós könyvet remélem az is fog neki tetszeni. Van, hogy kiveszi a kezemből és azt mondja most ő meséli el..és tényleg elmeséli:-) tudja melyik képhez nagyjából milyen szöveg tartozik.

Éjszaka néha hoppáré van, akkor tv-zni szeretne, na akkor jön a fejből mesélés. Hamupipőkét szoktam, mert ilyesmit nappal nem mesélünk és kellett valami meglepő ami kizökkenti a hisztiből. De az az igazság, hogy arra reggelre nem szokott emlékezni.:-)

2010. aug. 15. 14:29
 6/10 anonim ***** válasza:

Könyvből meséltem,amit a könyvtárban ők választottak.Van két nagyobb tesójuk,úgyh egyik nap ők választottak könyvet,másik nap a kicsik.Ált 20-25 percet mesélek,sokszor el is alszanak közben.

Már a kicsik is elmúltak 4 évesek,úgyh mostanában folytatásos meséket olvasok,pl Aliz Csodaországban,Pöttyös Panni és hasonlókat.

2010. aug. 15. 14:59
 7/10 anonim ***** válasza:

minden este mesélünk, vagy én, vagy apa

amikor 2-2,5 éves volt, főleg egyszerű kis történeteket fejből

aztán Boribon, Kippkopp

3 éves korától Annapeti kifulladásig

Most 4,5 éves, most már rövidebb népmeséket, állatmeséket, amikhez nincs kép. Vagy fejből verses meséket (Sün Balázs, Ki ette meg a málnát, Csókai csóka, Három nyúl...stb).

Aztán altatódal éneklés, aztán dúdolás, puszi, lámpaoltá. Kb 20 perc.

2010. aug. 15. 17:31
 8/10 anonim ***** válasza:
Mesélek, illetve inkább verselek, vagy kis kitalált valóság-meséket mondok neki fejből. A versikék általában az ő könyveiből származnak, vagy gyerekkoromból emlékszem rájuk. Neki még valahogy nem igazán lehet könyvből mesélni, mert gyorsan tovább akar lapozni, nézegetné a könyvet. Kivétel az Anna és Peti, mert azok a kis mesék egészen rövidek. Ezeken gyakoroljuk a valódi felolvasást. Esténként addig is marad a sötétben és fejből mesélés.
2010. aug. 15. 19:19
 9/10 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat, hasznosak.
2010. aug. 15. 20:29
 10/10 anonim ***** válasza:
Nálunk is nyerő Bartos Erika. Az én fiam 2 éves, és régen nagyon sokat mesét olvastam neki, de most nem köti le! Egyszerűen kiveszi a kezemből a könyvet és összecsukja. Úgyhogy vagy autós újságot néznek az apjával (genetikalag így vannak kódolva mindketten, ami az autóőrületet illeti :D ), vagy a Tavaszi Böngészőt nézzük meg és beszélgetünk a képekről, meg hogy mi történik a városban. Imádja lapozgatni, felfedezni! Megveszem neki majd a többi részét is most már. Aztán remélem visszatérhetünk azért a mesékre is...
2010. aug. 17. 21:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!