Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mennyire káros a gyerekre, ha...

Mennyire káros a gyerekre, ha rajta kapja, hogy a szülei nemi életet élnek?

Figyelt kérdés

Dada vagyok, egy 5 éves gyerekre vigyázok.

Észre vettem, hogy egy különös mozgást végez (szó szerint olyan mozgást, mint mikor valaki... mint mikor nemi életet élnek az emberek, nem fantáziáltam semmit. )

Kérdeztem tőle, hogy mit csinál. Erre valami fura kifejezést mondott, nem értettem pontosan. Kérdeztem, hogy hol látta ezt, és azt mondta, hogy a szüleinél. Szoktak puszilkodni meg tornázni. Az ágya a szülei ágya mellett van. Én arra gondoltam, hogy látta, miközben a szülők csinálták. Lehetséges? Milyen hatással lehet rá?

2021. jan. 12. 11:37
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
93%

Akkor káros, ha nem beszélnek róla normálisan, a korának megfelelően, és tabuvá válik, azt hiszi, valami rossz dolog.

(Az a magánvéleményem, hogy nem normális, hogy egy ötéves tanúja legyen a szülei szexuális életének, de simán lehet, hogy a pszichológia ezt már megcáfolta...)

2021. jan. 12. 11:42
 2/13 anonim válasza:
91%
Van aki 10 évesen is fültanuja, mert egy lyukban van a szuleivel. Nem értem miért nem lehet valahogy megoldani hogy a gyerekek kortol fuggetlenül ne legyenek ott.
2021. jan. 12. 11:48
 3/13 anonim ***** válasza:
91%
Baja nem lesz tőle, de nem ártana vele ezt megbeszélni és azért anyuka meg apuka dugjon már másik helyiségben, de tényleg. Olyan mindig is volt és lesz, hogy a gyerek véletlen rányit a szuleire, de azért az durva, ha konkrétan egy szobában csináljak.
2021. jan. 12. 12:37
 4/13 anonim ***** válasza:
100%

Én csak hallottam a szüleimet, rendszeresen. Persze a kiskorom alattiakat nem emlékszem.

Bennem pl emiatt egy óriási gátlás lett, hogy aggódok, hogy meghallja. Mert tudom milyen kellemetlen hallani.. Más nem alakult ki bennem.

2021. jan. 12. 13:52
 5/13 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat!

Maximum pszichikailag tudok hatni a gyerekre, hogy megbeszélem vele, mit látott, de a szülőknek nem nagyon merem megemlíteni, mert én is elszégyelném magam meg szerintem ők is. Most hogy mondjam nekik, hogy "D*gjatok másik szobában... ", ha ők nem érik fel tökkel, hogy a gyerek felébredhet a mellettük levő ágyon.

A gyerek konkrétan leutánozza azt a mozdulatot.

2021. jan. 12. 17:55
 6/13 anonim ***** válasza:
56%

Szerintem ne oktasd ki a szülőket, hogy hol mit csináljanak és mit ne, mert így azt fogják erezni, hogy kioktatod őket.

Inkább fogalmazz úgy, hogy észrevetted, hogy van ez a furcsa mozdulatsor, amit ismétel a gyerek, konkrétan úgy tűnik, láthatta őket intim pillanatokban, s úgy érzed, kötelességed beszámolni róla, mégiscsak a gyerekukre felügyelsz. Esetleg kérdezd meg, hogy terveznek e beszélni róla a gyerekkel, vagy szeretnék-e, ha legközelebb elofordul nála, akkor te beszélgess e vele.

2021. jan. 13. 00:15
 7/13 anonim ***** válasza:
87%
Én láttam anyámat, mikor megcsalta apámat. Nekem traumát okozott. Akkor 3,5 éves voltam. A mai napig itt van a fejemben a kép, ahogy csinâlják, meg anyám orálisan kielégíti a szeretőjét, én meg nem értem mit csinálnak, de rosszul éreztem magam tőle.
2021. jan. 15. 11:10
 8/13 anonim ***** válasza:
44%

#7, az durva. Két egymást szerető személy összesimuló meztelen testét szerintem a gyerek is megérti a maga szintjén, ez valamennyire veleszületett, hogy szüleink szerelmesek egymásba, és a szerelmesek összebújnak.

Na de ha látja, hogy egy idegen ffi a pisilőjét a leírt helyre betárolja, abból inkább el se képzelem, mit vélhet ki egy 3,5 éves, főleg hogy utána gondolom meg se beszélik vele, csak titokban kell tartani, apuka nehogy megtudja... ilyenkor azt mondom, de jó, hogy én normális családba születtem. Első élményem már fiatal felnőtt fejjel az orális szexről a Clinton-ügy volt, egészen elképedtem, hogy ilyen is van.. Ettől még próbálok együttérezni azzal, akinek ilyen élménye is volt... - hány évesen értetted meg, mit is csinált anyukád meg a szeretője? Végig benned volt az emlék, vagy kamaszkorodban újra előjött?

2021. jan. 22. 01:05
 9/13 anonim ***** válasza:

Úgy igazán felnőtt korombam tudatosult bennem.A szüleim szétmemtek, apámhoz kerültem, anyám eltűnt az életemből. Lett egy nevelőanyám, aki igazi mostoha anya volt, így nem nagyon volt időm ezzel foglalkozni. Járok terápiára, így kezdt foglalkozni az emlékkel, tudatosítani, hogy mi történt.

Amúgy igen, lefizettek. A bácsi mindíg hozott nekem kindertojást.

2021. jan. 22. 10:44
 10/13 anonim ***** válasza:
51%
persze dada vagy. meg ilyeneket csinál egy ötéves. csak a szokásos perverz irogat. undorító hogy itt ilyeneknek mindent lehet.
2021. jan. 22. 11:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!