Mennyire önálló 2,5 éves gyermeked?
Például öltözködni nem tud egyedül, cipőt felvenni sem. Viszont szól ha szomjas, éhes, mindent szívesen csinál.
Ilyenekre gondolsz?
Igen, ilyenekre gondoltam.
Kislányom csak a bugyiját veszi fel egyedül, mást nem hajlandó. Hisztizik, ha arra kérem vegye fel a nadrágját, cipőjét.
A sapkát, sálat, kabátot egyedül veszi le.
Egyedül eszik, iszik.
Fél éve szobatiszta, de hozzá velem húzatja le/fel a bugyit, nadrágot; egyedül nem akarja.
Játszani nem szeret egyedül. Ahhoz is mindig engem hív, ha elakad valamiben, akkor velem oldatja meg, ahelyett, hogy megpróbálná Ő.
Egyedül eszik, iszik,néha a mikróba be is rakja a sajátját és elindítja. A pultról odaviszi az étkező asztalhoz az ennivalóját,pohár vizét "kiszolgálom magam" felkiáltással. Megtörli a száját, kezét, asztalt, ha valami kilöttyent. Ha leesik valami az étkező asztal alá leszáll a (felnőtt) székről, felveszi, visszaszáll. Szól, ha éhes.
Néha egyedül mossa, szappanozza a kezét, mossa a száját és meg is törli.
A bepakolt mosógépet, mosogatógépet, szárítógépet ő indítja el egyedül.
Cipőt, sapkát, sálat, kabátot,nadrágot, zoknit egyedül vesz le. Pulcsihoz,bodyhoz kell segítség. Nadrágot, cipőt, pólót, pulcsit vesz fel egyedül.
Már volt, hogy bilibe, wc-be pisilt, de még 100% pelusos.
Szeret egyedül játszani, ha apukája nincs itthon. Ha hazaér vagy hétvége van, akkor hattyú halál, "de én nem tudok egyedül játszaniiiiiiiii....." .
Egyedül le- és feljön kb. egy éve a harmadik emeletre.
Boltban saját kosarat kap, segít felpakolni a szalagra a kasszánál (ha nincs mögöttünk senki, akkor ez teljesen az ő dolga).
Szeret segíteni mindenben.
Persze azért nálunk is vannak hisztik, ha épp nem vagy nem úgy sikerül valami :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!