Ez normális? Mit lehetne tenni?
Egyik barátnőm gyermeke már elmúlt 2 éves. Még mindig csak tápszert eszik, semmi zöldség vagy gyümölcs, a főtt kaját sem eszi. Néha 1-2 darab keksz, de ennyi az egész.
Nagyon dühít, hogy nem eszik semmit, félek, hogy később ebből még lehetnek egészségügyi gondok.
Mit ajánlotok? Hogyan oldhatnánk meg a problémát?
"Egyik barátnőm gyermeke "
Miért dühít téged? Rájuk tartozik. Amúgy már régen át kellett volna állnia a kicsinek a változatos étkezésre. Menjen a kicsivel a védőnőhöz, gyerekorvoshoz és beszéljék meg, mi a teendő.
Vannak ilyen gyerekek. Húgom lánya sem evett csak tápszert meg kakaót. Évekig. Most 4.5 éves, nagggyon ritkán eszik meg valamit, csont sovány.
A múltkor már haza kellett hozni az oviból, mert ömlött az orrából a vér. Mit mondott a doki? C vitamin hiány!
És hiába etetné a húgom, főz 2-3 fajta kaját, nem eszik.
A gyerekorvos szerint semmi baj... Hát, nem tudom...Én már tuti elvittem volna valami dokihoz.
Te sehogy sem tudod megoldani a problémát. Úgy, ahogy én sem tudom megoldani a húgom problémáját.
Szerintem foglalkozz a saját gyerekeddel. Én is azt teszem.
Tápszer mellett nem lesz sem tápanyaghiányos, sem kórosan sovány.
Jó eséllyel le fog erről szokni és egy egészséges, normál alkatú gyerek lesz, míg azok, akiknek most büszke az anyukájuk, hogy mennyit fal a gyerek és milyen cuki hájas, azok elhízott, beteges gyerekek lesznek.
Semmi közöd hozzá.
Ha a gyerek enni akar szilárdabbat is, fog.
Az én unokatestvérem annyira habzsolt (hogy mielőbb mehessen játszani), hogy még 4 évesen is szó szerint megfulladt néha a szilárd dolgoktól. Nem is adtunk neki, mert tényleg életveszélyes volt, amit művelt. Aztán leszokott róla.
Ne írjatok már olyat, h9gy ez normális. El kene vinni elsőkörben egy dévényeshez, hogy nincsenek e letapadva a rágóizmai. Fiamnak pl ez volt. Pár alkalom alatt rendbe rakta.
Ha ott nincs gond, akkor pedig gyerekneurológiát és pszichiátriát felkeresni. Bár még kicsi egy pontis diagnózishoz, de fejleszteni lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!