Akinek a gyermeke autista leirná mik voltak azok a tünetek ami szembe tűnt és orvoshoz fordultak?
10-es köszönöm a valaszod. Igen olvastam hogy elnöhetik ezket a tüneteket ebben is bizom mert van pár olyan dolog amit régebben csinált már nem mint pl. Mindig elkezdett sikitani ha valamit nem akart csinalni vagy rá szóltam hogy valamit nem szabad.Én nem szeretnék diagnózist ha nem muszály épp ezért aggódom hogy mondjuk oviba suliba nehéz lenne neki ha kapna diagnózist.
Gondoltam arra is, hogy míg nem kerül be oviba várok ott úgy is szólnak ha látnak rajta fura dolgot,szeptemberbe kezdi elvileg. De ha meg gond van jó ha időben el kezdi a fejlesztéseket. Tanácstalan vagyok
Ezeket elég gyér tünetek.
Nekünk vagy egy tucat, nem tipikus tünet volt, egyik se hasonlított a tiétekre.
Szerintem nem vészes ha rág, vagy az egész fordítja a tolt autóra, azt is kell figyelni, merre megy.
Ha a repkedés ritka és nem vészes, nem szúr szemet. Az meg, hogy nem mentek a pékség felé vagy mittudomén a kutyafuttató felé lehet sima "hiszti" is, hogy nem látja, amit akar.
Egyébként könnyen irányítható, szabálykövető, nyitott gyerek? Az oviban csak ennyit fognak nézni.
Az én gyerekem amint megtanult járni, ült is a motorra, imádta, a futóbringát már kevésbé, de azt is szerette azért, jól ment neki. Jelenleg bringázik simán, 6 éves, de csak nagy terepen, mert folyton elbambul, nem arra néz, amerre menni kell, olyankor megijed és elesik.
Szerintem szépen csendben csinálgassatok otthon tsmt tornát(magánúton vidd felmérésre, otthoni torna miatt), illetve egy két cuki otthoni feladatot, a neten egy rakás van, játékosan!
Nem tudom, hogy kisebb korban van e jele ennek.
Önbántalmazást nem csinál. Van mikor szót fogad mikor rá szólok de van hogy feszegeti a határait és csak azért is csinálja. De van hogy elég rá néznem és tudja hogy nem szabad. Utasitásokat megért csinál.pl.dobd ki a kukákaba, vedd el a cipőd, vidd e helyére.
Ami nekem még fura néha hátul ül a gyerek ülésbe és nem szereti ha rá nézek olyankor, meg az állatokat meg simogatja a könyvekben.
Tök normális..
Esetleg talán okosabb, mint a többiek.
Az a pillantásból ért dolog szerintem elég fontos, az enyém kb 4 éves korában kezdett érteni egy egy ilyet, amúgy ritkán vette le, ha dühös vagyok.
Már 6, simán leveszi, csak nem mindig azonosítja helyesen, miért.
Szerintem hagyd azt a gyereket, lehet csak kicsit különc, de egy auti gyerekre sem emlékeztet az, amiket leírsz, jó szociális készségű(állatsimogatás könyvben, utasításteljesítés, van, hogy ért a pillantásból) gyerek.
Ha van is valami a háttérben, akkor idegrendszeri éretlenség(hisztik, lassabb fejlődés) vagy ocd lesz, azok lájtosak.
Szia kérdező! (1,4,7,10,14-es válaszok az enyémek).
Azóta a lányom Asperger szindróma diagnózist kapott. 120 feletti IQ-t mértek neki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!