A lànyom apjânak is ott kell lennie a keresztelőn?

Nos, elvileg a katolikus keresztelő feltétele a szülők templomi házasságkötése, a válást pedig nem ismerik el. Ergo, ha a pap, akit felkersz valóban az előírások és a hit szerint végzi a dolgát, nem fogja megkeresztelni a gyereket.
Mondjuk nem értem miért akarod a kereszteleot, hiszen olyan nagyon vallásos nem lehetsz: a gyereked apja ateista, a gyerek 5 éves....

2!
Nem azt írtam, hogy nem lehet. Megfelelő pap és megfelelő vastagságú boríték mindent megold. De elvileg nem lehetne.

Amit az első ír, nem igaz. Mindig megkeresztelték akár a házasságon kívül született gyerekeket is, csak a megjegyzésbe beírták, hogy "törvénytelen". Ilyet ma már nem írnak, de ugyanúgy megkeresztelik.
A rokonságban volt nálunk hasonló eset, nem volt ott az apuka, lement a keresztelő így is.

5!
Aztán mekkora élvezet lesz, ha ott lesz a keresetlevelén a törvénytelen megjegyzés, ugye.

7!
Vagy de. Megegyszer, van a normális, hagyományos verzió, ahol bizony nem keresztelik meg csak úgy a "torvenytelen" gyereket és van a megfelelő pap, megfelelő boríték verzió, ahol minden lehetséges. Sikerült elolvasni?

1
Be akarja biztosítani magát, gondolom én. Mi van, ha mégis alapon.

1 4 6 8 ne borítékozzál már, lövésed sincs miről beszélünk (és magadat kéne lepontozni - küldök borítékot, oldd meg. addig is menjél valami olyannal foglalkozni, amihez értesz és hasznos :)
Lehet: a keresztszülő legyen gyakorló hívő (ő vállalja a kat. nevelést) Egyébként meg a Kérdező új párja a kisgyerekkel már valószínű szeretné is. A régi meg menjen a búsba, ha egyévesen otthagyta őket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!