Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mennyire vagytok szigorúak a...

Mennyire vagytok szigorúak a gyerekekkel a dédimamánál?

Figyelt kérdés

Karácsonyi, szülinapi vacsorán voltunk a szűkcsaláddal a dédimamánál. Megvendégelt minket. Kétéves kislányom pedig nem aludt és evett délután, így fáradtan és nyűgösen vittük el... Az ebédnél kiborította az egyik kis tálat, emiatt a férjem eléggé behergelte magát és elég erélyesen mondta, hogy innentől kezdve nem fog édességet, tejszeletet kapni. Sajnos nem hallotta ezt a dédi, ezért szegény odahajolva hozzám kérdezi meg nagy lelkesen, adhat-e neki tejszeletet.

Én mondtam,hogy odaadhatja neki. Erre férjem dührohamot kapott, hogy már pedig nem adhatja neki oda a tejszeletet, így semmit nem ér a szava.

Megsajnáltam Dédit, alig látja a kislányunkat, nagyon ritkán tudtunk most menni, de nagyon szereti. Magányosan éldegél, nagyon várta már az unokát.

Persze jogos a férjem véleménye valamennyire, de ebben a helyzetben szerintem eltúlozta.

Vagy én voltam engedékeny?

2020. dec. 27. 19:11
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:
Ferjem nagymamajarol van szo nem az enyemrol
2020. dec. 27. 21:20
 12/20 anonim ***** válasza:
100%

Ugyanannyira vagyok szigorú mindenhol.

Én is alvásidőben aludjon párti vagyok egyébként.

Vendégségben nassolnivaló tiltása elég szerencsétlen büntetés. (Én eleve utálom, ha nassol a gyerek, de ilyen esetben szemet hunyok.)

A dédinek magam mondtam volna meg finoman, hogy a gyerek apja épp az előbb tiltotta meg, tehát ne most adjon.

2020. dec. 27. 21:28
 13/20 A kérdező kommentje:

Őszintén szólva nem kedvelem, ha a férjem ilyeneket tilt meg neki. Minél jobban hajtogatja,hogy nem szabad tejszeletet enni. Persze,mit akar utana a gyerek meg akkor is ha nem is gondolt ra? Hat tejszeletet.

Persze, en nem akartam nemet mondani a dedinek, hadd elje ki az oromet, hamar olyan ritkan latja. Apuka pedig megbeszelhetne velem, mikor ilyen donteseket hoz, de hat fitogatja magat o mennyire szuper apuka...

2020. dec. 27. 21:35
 14/20 anonim ***** válasza:
28%
9es vagyok pedig amúgy a fenyevesre a tejszelet marhara nem megoldás. Az en 2 evesem ma ehesen fekudt le obugy gondolta szaloncukrot akar vacsorazni hat ez van. Es nem realis h a gyerek rosszalkodik vmit es azt mindja neki varjal meg anyaddal megbeszelem h mivel buntesselek érte. Mondthattad volna a dedinek h beszelje meg a gyerek apjaval g adhat e
2020. dec. 27. 21:39
 15/20 A kérdező kommentje:

Itthon nalunk is ez van. Nem is eszik edesseget sem. Ha eldobja a kajat, akkor nincs semmi. Ehes marad.Ez van.

Az jogos, hogy mondhattam volna a dedinek hogy kesobb, de szegenyre megesik a szivem mindig,mikor latom a szeretetet benne.Ez van nem tehetek errol.

Apuka meg nem tudom miert, de mindig masok elott szeret szuper szabalyokat kitalalni, mikor egyedul van persze akkor a gyereknek mindent szabad :D

2020. dec. 27. 21:46
 16/20 anonim ***** válasza:
94%

Itt a legnagyobb gond, hogy a gyereknevelésben nem egyeztek a férjeddel.

Teljesen mindegy, hogy mi mit gondolunk, hogy hogy kellene.

Alvásidőben az olyan gyereket, aki hisztizik nélküle, vagy nem tudom megoldani, hog hamarabb vagy ott aludjon, nem viszünk sehova.

Nálam nincs olyan, hogy nincs szavam.

Ha mégis úgy alakul, hogy vinni kell.. mert igen, bármennIre nem alarja az ember, van olyan, akkor előre szólok, mi várható.

A dédit pedig lemeccseltettem volna a gyerek apjával.

Hiába nem értek vele egyet, akkor sem mondok ellen a gyerek előtt. Vagy akkor amikor a büntit kimondja ( “biztosan erre a büntetésre gondoltál?”)

De kettőtök közt sen vendégségben kell ezt rendezni.

Ha mindig ez van, akkor meg kell beszélnj.

Egyébként most alapozzátok meg azt a tinit, aki egymás ellen fog kijátszani titeket

2020. dec. 28. 03:46
 17/20 A kérdező kommentje:

Szeretném megbeszélni ezt a férjemmel, de nem igazán hallgat rám. Én teljesen mást büntetést szoktam alkalmazni, ha rosszul viselkedik. Szamtalanszor kozlom vele az en modszerem, ami legtobbszor bevalik, de szerinte az nem jo!

Legtobbszor en foglalkozom a gyerekemmel, es mikor hozzakerul veletlenul par orara kitalalgat random szabalyokat...

2020. dec. 28. 06:47
 18/20 A kérdező kommentje:
Egyebkent mar ketelkedem, hogy egyaltalan eljutunk addig hogy tinikoraban egyutt neveljuk...
2020. dec. 28. 06:51
 19/20 anonim ***** válasza:
100%
Hát szerintem eleve az gond, hogy egy szigorúbb napirendű gyereknek az alvását-evését alárendelitek a rokonlátogatásnak. Míg kicsi a gyerek, a kisgyerekes családhoz alkalmazkodik mindenki, szerintem ez alap.
2020. dec. 28. 09:47
 20/20 A kérdező kommentje:
Én teljes igazából el se mentem volna így, de próbálhatom én ezt magyarázni a férjemnek és családjának...
2020. dec. 28. 10:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!