Ebben az esetben vennétek saját macskát a gyereketeknek?
Már van hat családi cicánk, de a 8 éves lányom “sajátot” szeretne. Egy main coont. Nem tudom, honnan jött neki. Felajánlottam, hogy segíthet a meglévő macskákkal, de csak alkudozik. Pl.: “Ha egy hónapig gondoskodom a cicákról kapok sajátot?”
Én jelenleg úgy gondolom, hogy inkább ne kapjon. Egyrészt most kényelmesen elférünk a házban, de még egy macskával talán túlzsúfoltan lennénk. Másrészt, nyugodtan gondoskodhat bármelyik macskánkról, be is viheti a szobájába. Engem az sem zavar, ha kiválaszt egyet, hogy legyen az övé.
Kíváncsi vagyok a többiek véleményére is.
Örülök, hogy a többiek is ezen a véleményen vannak.
11: Nálunk is a férjem erőlteti a macskaügyet, de úgy döntöttem nem fogom beadni a derekam.
A macskakávézót mindenképpen megnézzük, nagyon jól hangzik!
Egyébként benti macskák, de van egy nagyobbacska kifutójuk is.
? Nem sima házicicák, van(vagy már csak volt?) maincoonjuk is, meg ragdolljuk is.
De ha ott nem találtok, akkor van a zoocafé budapesten, ott garantált egy darab óriás maincoon fiú(meg egy rakás másfajta állat)
Vannak tenyésztők, szerintem szívesen felvilágosítják a lányotokat, mennyi törődéssel jár az állatuk, miközben megnézitek őket, illetve arról is fognak nyilatkozni, hogy nem az lesz a kedvenc gazdijuk, aki kapta, hanem aki leszedegeti a kakit a szőrükről, eteti, a legnyugisabban tud feküdni és a legaktívabban játszani.. Szóval nem lesz olyan különleges macska gyerek viszony, mint a mesékben.. Tenyésztő hiteles lesz a szemében, plusz a karmát se tudná vágni és rájönne hogy annyira nem extra ex maincoon lány cica sem.
Ha megveszed, rá fog unni arra is hamar. Na, meg a gyerekek mindig kiscicát akarnak, mert az olyan aranyos. De aztán ha megnő, már nem érdekli őket. Nekünk egy macskánk van. 10 éves, nem éppen az a bújós cica, de azért ha olyanja van, lehet simogatni. De pl. simán rádfúj, ha nem jókor simogatod. Szóval annyira nincsenek oda érte a gyerekeim, nekem is azzal jönnek, hogy legyen kiscica. Én meg megmondtam, hogy nem. Az is megnő. És nem tudhatod előre, hogy milyen személyisége lesz, minden macska más. Nekem sok macskám volt, volt amelyik nagyon kedves volt, volt amelyik kevésbé. Van egy macskánk, ezt is lehet dajkálni, csak tiszteletben kell tartani az ő hangulatait is.
Amúgy 6 macska az valóban nagyon sok.
Elgondolkodtam, hogy ez csak egy kamu kérdés. Szerintem senki nem fogja erre azt mondani, hogy persze vegyél neki még egy macskát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!