Mennyire normális, hogy egy 1 évesnek még mindig az újszülött cumi kell?
Én nem adnám már oda, ha le tudja nyelni. Főleg nem éjszakára, meg is fulladhat.
Vedd el tőle. 1-2 napig sír majd vagy elfogadja a nagyobbat is, ha rájön, hogy nincs más.
Nem az a kérdés, hogy a gyerek mit akar, hanem az, hogy a szülő miért nem gondolkodik helyette és mond nemet neki nyilvánvalóan veszélyes esetekben? Miért félnek a mai szülők szülők lenni és a gyerek szemszögéből népszerűtlen döntéseket hozni?
A tanácsom az, hogy a cumitól köszönjön el és vágd ki a kukába. Ha a nagyobb meg nem kell, akkor ennyi volt a cumiidőszak. Le is lehet rakni. Sírni meg mindenki sír, olyan élet nincs, ahol nincs sírás. Igaz ez 1 évesen és 100 évesen is.
"már nagyon elharapta a tövét, beszivárog a nyál a lyukon"
Az megvan, hogy minimum 3 havonta le kellene cserélni a használt cumit? Még akkor is, ha méretet nem váltasz.
Ha pedig sérül, akkor azonnal cserélni kell.
Ez nem olyan dolog, amit megtárgyalhatsz a gyerekkel.
Köszi a válaszokat. Kidobtam a cumit.
"Miért félnek a mai szülők szülők lenni és a gyerek szemszögéből népszerűtlen döntéseket hozni?" -Ezt az általánosítást nem igazán veszem magamra, mert elég radikális és konzervatív anyukának számítok. Egyedül ebben a cumikérdésben nem voltam biztos, ezért megkérdeztem.
1 èves lànyom 6+ hònapos cumit hasznàl, viszont nem fèr be a szàjàba ès havonta cserèlem.
Doki szerint ìgy rendben van :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!