Mennyire játszik el egyedül 2 év körüli gyereketek?
Elvileg az egyik legjobb neki a szabad játék. Ha jelen vagy, néha hozzászólsz, elég. Még picik a szabályjátékokhoz.
Amúgy egy átlag nap szerintem nincs is sokkal több idő jelenlevős játékra.
Ébredés, öltözködés, 5 étkezés elkészítés-elfogyasztás-elpakolás, öltözködés-séta-öltözködés, közös főzés/bevásárlás/mosás/teregetés, altatás-alvás-ébredés, elpakolások, plusz az olyan házimunka, ami alatt el kell lennie, fürdés-mese-alvás.
Ez a "leülünk játszani" az kb 1 óra nálunk is ha egyedül vagyok 24 órában vele. Bár nekünk a kintlét a szabadban szokott hosszú lenni.
Amúgy mi pont most váltottunk erre a fajta játékra, mert a dackorszak kapcsán néztünk egy tanfolyamot, ahol elmondták, hogy minden fajta vezetett játék a gyerek alkalmazkodási kapacitását fogyasztja. Az is vezetett, hogy ötletet adsz neki, mit csináljon vagy megmutatod mért dőlt össze a torony vagy túlötleteled a szerepjátékot.
És hogy ez a legjobb, hogy leülsz oda, figyeled, mit csinál és semleges, biztató dolgokat mondasz néha. Furcsának tűnt, de úgy érzem kipróbálás után, hogy jól működik.
Az enyém pont fordítva van. Kb. 1.5 éves koráig szépen eljátszott és most lett nagyon anyás. Egész nap játszani kell vele. De szerencsére délután már az apján lóg, úgyhogy tudok főzni vagy mást csinálni.
Azt megkérdezhetem, hogy mivel van el ennyire?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!