Van, akinek nagyon korán kezdett el beszélni a gyereke és hamar nagyon sokat beszélt?
A lanyom 16 honaposan nagyon szepen folyekonyan beszelt, kis verseket mondott.
A fiam 3 evesen! szavakat.. nagyon nehezen kezdett el beszelni, mondjuk azota be nem all a szaja :)
16 hónaposomnak hatalmas a szókincse. Mindent tud, nincs olyan, amit ne mondana. Egyszer elmondom, és onnantól tudja. Már próbálgatja a 2-3 szavas mondatokat (persze hibás ragozással), de simán elmondja, mit szeretne. Mondókákkal is próbálkozik már. Nem megy neki, az első 2-3 szó után csak ritmusos hablaty van, de nagyon lelkes.
Épp ma szóltak meg egy másik kérdésnél, ahol leírtam, hogy 15 hósan 100 szó fölötti volt a szókincse :D Jah, hát sokan rácsodálkoznak, főleg játszótéren, ahol 4-5 hónappal idősebbek se beszélnek fele ennyit se. De hát ez van, ő ilyen. Nem volt vele többet foglalkozva, mint bármelyik másik gyerekkel
Akkor most higgyem el amit anyukám mondott, hogy 1.5 évesen mondatokat mondtam?!
Azt hittem ez egy ilyen agymenése, sok mindent kever kavar az agya.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!