18 hós kislányom éjszaka nagyon sírt,kiborult mert jön a foga (rágófog és a 17.).semmi nem használt a fájdalmára,se dentinox,se nurofen szirup,a panadol eddig sose használt.megrendeltettem a gyógyszertárba homeopátiás szert,délután megyek érte.nem tudom milyet rendeltek,de remélem jó lesz.szerintetek beválnak ezek a szerek?vagy tudtok valamit ami segít,illetve nektek mi használt?segítsetek kérlek,mert iszonyatosan fájt neki.eddig is megszenvedtünk minden fogával,de ez az éjszaka borzalmas volt.reggelre még a pofikája is be volt dagadva.
2010. aug. 11. 12:58
1/6 anonim válasza:
Mi Viburcol homeopátiás kúpot használunk ha fogzik a gyerekem és nagyon gyakran ébred éjjel emiatt. Őt egyébként nem viseli meg hosszú időre a fogzás, csak az áttöréskor van 1-1 keményebb éjszakánk. A tapasztalatom az, hogy a hosszan elnyúló fogzás enyhébb tüneteit (gyakori ébredés, nyűgösség, nemalvás délután) mérsékli, pl. könnyebben elalszik, kevesebbet ébred (mondjuk a én lányom alapból ébred), de amikor igazán bedurvul a dolog, akkor nem segít. Gondolom az áttörés fájdalmát nem enyhíti számottevően nálunk. Az is igaz, hogy mindenkinél másképp hat, érdemes kipróbálni, mindenesetre jobb mint a fájdalomcsillapítók, bár esetenként nyilván nincs más választás. Azt tudnod kell még, hogy minden homeós szer az alkalmazása kezdetén rövid időre felerősíti a tüneteket és csak aztán fejti ki a hatását.
2010. aug. 11. 13:24
2/6 A kérdező kommentje:
még ha fel is erősíti először,akkor sem lehet rosszabb a tegnap éjszakától.nem tudom mit rendelhettek nekünk,lehet hogy a vubrocilt.valamit tennem kell mert mindig is szenvedtünk a fogaival,nem csak addig még áttört (de kétségtelenül az a legrosszabb időszak).soha semmi nem használt igazán,max egy kicsit enyhített rajta.
szegény kicsikém a metsző és szemfogainál szinte már fel se vette a fájdalmat (kemény kis csaj),de ezek a leghátsó rágók.....
még csak egy része bújt ki.gondolom most tör át teljesen.
és még ezen kívül van 3 rágó.remélem tényleg jó lesz az a szer.
de már féllábon is kibírjuk,utána vége a fogzásnak.
2010. aug. 11. 13:37
3/6 anonim válasza:
Nem akarlak elkeseríteni, de szerintem ha a többi "kemény" szer nem használt, ez még úgy sem fog.
De egy próbát megér, hisz ártani nemtud!
Csak figyel oda , hogy használod, sok "szabály" van a homeos gyógyszerekhez.
2010. aug. 11. 14:43
4/6 A kérdező kommentje:
ezeket a gyolyócskákat kaptam a gyógyszertárba.azt mondták reggel- este 5 szem.de mivel ő még kicsi nem tudja a nyelve alatt elszopogatni ezért oldjam fel neki vízbe és itassam meg de legyen minél tovább a szájába mert ott oldódik fel.halvány sejtelmem sincs hogy fogom elérni hogy a szájába tartsa.van valami ötletetek?vagy oldjam fel vízbe és azzal dörzsölgessem a ínyét a többit meg megissza?
2010. aug. 11. 15:10
5/6 anonim válasza:
Szerencsére egyik gyerekem sem kínlódott a fogzással,úgyh ezekkel a szerekkel nincs tapasztalatom.Viszont,egyéb esetekben is homeos szereket használunk,és általában villámgyors javulást hoznak.(Legutóbb a fiam allergiájának a tünetei szűntek meg egy nap alatt úgy,h idén nyáron elő sem jöttek,mert azóta szedi a szükséges szert.)Remélem,nektek is használnak!
2010. aug. 11. 15:42
6/6 anonim válasza:
Szia!
Mi csak homeót használunk a kisfiam (4 éves) születése óta.
Fogzásra általában a chamomillát adják. (persze van más is)
De 2x5 golyó teljesen felesleges. 5 éves kor fölött 5 golyó egy adag. De addig annyi, ahány éves a gyermek, nálatok pl. 2 golyó. De gazdaságosabb és hosszabb hatású, ha nem egyszerre itatod meg vele, hanem feloldod egy kevés vízben (2-3 evőkanálnyi - de fém kanállal ne érintkezzen a gyógyszer), és 15 percenként adsz neki 1-1 kiskanállal (teáskanállal).
Fogzásra az utóbbi években a borostyán lánc is nagyon elterjedt megoldás, sok ismerősöm használja, akinek fogzó babája van.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!