Otthon mi a bünti ha a nagyobb megüti a kisebbet, nem véletlen hanem direkt?
Sarokban gondolkozik.
Neha leiratjuk vele 20x h nem bantom a testveremet vagy az eroszak nem megoldas.
Nálam ez már az a kategória, ami súlyos megtorlással járna. Azonnal szobába be. Tv vagy bármi letiltva minimum egy hétre. Ha ez nem használ, akkor az x-edik alkalommal en bizony rálépnék a sarkára fizikálisan is.
Azért azt is meg kell vizsgálni, a kicsi provokálja e valamivel. Hozzáteszem en is kisteso vagyok, mi sem vagyunk szentek. Ettől verekedni meg nem szabad, de akkor mind a kettőnek repül a bunti.
Nem írtad, mekkorák a gyerekek.
Kicsi gyerekeknél értelmetlen a büntetés, ui. a nagy csak azt fejezi ki a kisebbik bántásával, hogy ő kevesebbet kap anyából (netán apából is), és - teljesen reálisan - a kistestvére megjelenésével hozza ezt összefüggésbe. Ezt hívják testvérféltékenységnek. Ha emiatt még büntetést is kap, csak erősödni fog a testvére iránti utálata. Így lehet megágyazni a rossz testvéri viszonynak.
Ha nagyobbacskák, akkor lehet, hogy a kicsi hatékonyan felhúzta őt, vagy mondjuk direkt elrontotta, szétrombolta a játékát. És utána élvezi, hogy a nagy kap büntetést. Szóval ilyen esetben először is ki kell deríteni, hogyan jutott idáig a nézeteltérés.
Én a konfliktuskezelés megtanítását tartom célravezetőnek. A büntetésnek ilyen esetben semmi értelmét nem látom.
"Kicsi gyerekeknél értelmetlen a büntetés"
Ó, dehogy értelmetlen! Kva gyorsan tanulnak, ha egyértelmű a következmény. Ahányszor fájdalmat okoz másnak, neki is fáj, elhiheted, hogy nem fogja ismételni.
Eddig a fentiek egyike sem jött be
2 éves múlt a kicsi 8 hós..
Amúgy az idő.
Mindig elmondom, hogy nem szabad
Lefigom a kezét
Megölelem
Meg is mutattam, hogy az fáj..
Egyre kevesebb a bántás
Amúgy imadja a tesót... de vannak helyzetek, amikor engem akar büntetni..
3,5 múlt a nagy, a kicsi 2 éves múlt a kicsi.
Látványosan direkt csinálja
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!