Mikortól fog "rendesen" sétálni?
Figyelt kérdés
21 hónapos lesz a lányom, de a közeli kis parkba nem lehet vele rendesen sétálni. Visszafordul, másfelé megy, megáll mindenhol. De a legrosszabb, hogy hamar megunja sokszor és azt akarja, hogy vegyem fel és vigyem. 29 hetes terhesen ezt nem díjazom, nem is igazán tudom vinni már. Ha nem veszem fel, elfekszik vagy leül a földre és hisztizik. Ezért babakocsival megyünk inkább, de ha meg kedve van sétálni, szaladgálni, nem tudok utána rohanni a kocsival. Szóval elég nehéz helyzetben vagyok, nem tudom, mi lenne a megoldás és hogy ez mikor fog némileg javulni.2020. nov. 1. 12:22
11/19 anonim válasza:
Mi az,hogy nem engedi a kezét fogni? Ezt sosem értettem. Nekem 20 hónapos és megfogja,de nem kis munkám volt benne. Nehogy már ő irányítson, főleg egy ilyen fontos dologban. Kiszalad valahová elütik. Ha nem fogja nem megyünk sehova vagy vissza fordulunk,vagy megy a babakocsiba és megmondom neki,hogy majd akkor kiszáll,ha tud viselkedni. Nyilván volt az elején sírás hiszti, végig üvöltötte az utat vagy földhöz vágdosta magát itthon,ha vissza fordultunk,de nem engedtem belőle. Azóta gyönyörűen sétál kézen fogva mellettem. Nem kell már babakocsi.Ha megállunk,akkor elengedem a kezét néz rám és csak akkor mozdul el mellőlem,ha azt mondom, hogy most már lehet menni játszani.
12/19 anonim válasza:
Mi az hogy nem engedi fogni? Ki vagy te a szomszéd? Ha azt mondod, megfogja, akkor megfogja. Ha nem akkor nincs park. Nincs játszó. Ha egyel sem bírsz ilyen szinten se mit akarsz majd kettővel?!
13/19 A kérdező kommentje:
Köszönöm a hasznos és a lekezelő válaszokat is. Éreztem, hogy kapok hideget, meleget. A lányom nagyon akaratos gyerek, ilyen a természete, és valószínűleg a dackorszak is közrejátszik. Vannak szerencsés szülők, akiknek olyan gyerekük van, hogy szót fogad elsőre és ha leteszik vhova, ott is marad. Nos, a lányom nem ilyen. Ezért is próbálok megoldást találni, mert, ha megszületik a kistesó, nehezebb lesz. Lehet, egyelőre marad a babakocsis séta.
2020. nov. 1. 18:30
14/19 anonim válasza:
Ne haragudj de ez baromira nem arról szól, kinek milyen elénk a gyereke. Nem tudom, mit szólnál hozza ha a kocsi alá rohanna, csak mert nem voltál vele elég kemény, mikor kellett volna. Ez a tét. Konkrétan. Most vagy nem viszed olyan helyen egyáltalán és tényleg babakocsi vagy sürgősen lejátszod, ki a főnök. Ilyen nincs, hogy egy totyogós nem akarja megfogni a kezem és ráhagyom...
15/19 A kérdező kommentje:
Ha például zebrán megyünk át, fogom a kezét, képzeld. De egy parkban sétálva miért kellene végig fogni a kezét? Te egyáltalán nem adsz a gyerekednek semmi szabad mozgást? Szegény... Már, ha van egyáltalán gyereked...
2020. nov. 1. 20:50
16/19 anonim válasza:
Nem az a lényeg, hol vagy. Azt írtad, nem fogod meg, mert nem hagyja. Ergo nem fogod meg, amikor te meg akarnád fogni, mert nem engedi meg. Egy totyogós. Full mindegy hol vagyunk. Ha én azt mondom, hogy kézfogás, akkor kézfogás. Vita nincs. Nyilván szabadjára van engedve, amikor úgy van, de nem akkor amikor neki úgy tetszik. En vagyok az anyja. Majd azt en tudom, mikor lehet menni árkon-bokron. Ha meg akarom fogni a kezét, nem azért mert ez a perverzióm, hanem valami célból. És azt nekem nem fogja felül bírálni, mert en vagyok a szülő. Ennyi.
17/19 anonim válasza:
Márpedig van olyan, hogy egy gyerek nem engedi megfogni a kezét. Kisfiam is azt csinálta, mikor fogni akartam neki, hogy leguggolt és a kezeit bedugta a lába meg a hasa közé. Ekkor tettem egyből vissza a kocsiba. Ezt egy párszor eljátszottuk, aztán egyszer csak megértette, hogy neki is jobb, ha fogja a kezem.
18/19 anonim válasza:
Enyém egy igazi energiabomba. De olyan nincs, hogy egy 2 éved gyerek parancsol a szülőnek.
19/19 anonim válasza:
17 nem azt mondtam, hogy nincs. Már az első hozzászólásomban leírtam, ha ilyen előfordul, azonnal haza és nincs játszótér meg park meg bármi. Nyilván előfordul. Nem ezt kétlem. Felkapom a vállamra és kész. Vagy amit te is írsz, be a kocsiba. De nem szerencsetlenkedni, hogy Jajj Jajj, nem akarja megfogni a kezem, akkor most hogyan sétáljak vele? Hát akkor sehogy. Hamar megtanulják, ha az ember következetes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!