A lányom egész nap mesét néz vagy fekszik. Mit tegyek?
3éves lesz és a szobájában van egész nap.
Ha fel akarom öltöztetni hogy menjünk ki udvarra vagy boltba, levágja 2020 legnagyobb hisztijét. (ha s.o.s kellene valami a boltból akkor muszáj lenne jönni, de szerencséjére mindig van itthon minden ami kell)
Ha épp nem mesét néz akkor játszik a játékaival csendben, vagy rajzol/legózik.
Hétvégente elmegyünk vásárolni meg ide oda, az ellen nincs kifogása.. De mikor kiküldöm udvarra akkor vége mindennek..
Van mikor sikerül felöltöztetnem és kimegy egy esetleg kettő levegő szippantásra, de már jön is be.. Játszó tere is van pedig.. De rájuk se néz
Ezt már próbáltam szépen megoldani (játszok vele.. Ilyesmi)
De próbáltam csúnyán is.. Egyikkel sem értem el semmit.
A közelünkben nincsennek gyerekek akikkel játszhatnak.
Nem is megoldható, majd 3éves kortól remélem az ovi megoldja..
Addig is valami ötlet?
Ilyen játékos megoldásokat ne írjátok mert már nincs olyan amit ne próbáltam volna ki..
Illetve a tv kikapcsolás sem vezet sehová mert csak fekszik egyszerűen..
Egészséges, semmi baja
Azért azoknak, akik itt simán pálcát törnek más szülők fölött, szívből kívánok egy olyan második (harmadik stb.) gyereket, aki majd felülírja a sziklaszilárd nevelési elveiket. Marha könnyű ám elméletek mentén megállapítani valakiről, hogy rosszul csinálja, meg lusta, meg legyen következetes.
Ajánlom minden szuperanyunak Cziglán Karolina: Tökéletlen szülők, boldog gyerekek című könyvét.
Teszem hozzá, én is szuperanyu voltam, amíg a valóság fölül nem írta az elképzeléseimet a gyereknevelésről.
És igenis tudomásul kell venni, hogy vannak gyerekek, akik utálnak kint lenni, pláne egyedül (azaz gyerektársaság nélkül). Vannak, akik még társasággal is. De leginkább azt kellene tudomásul venni, hogy ahogy a felnőttek, úgy a gyerekek sem egyformák. És nem kizárólag a jó vagy rossz neveléstől lesznek különbözőek. Van egy genetikai örökségük meg egy idegrendszerük, és ez utóbbi nem mindig úgy működik, ahogy elvárnánk, vagy ahogy a nagykönyvben meg van írva. 40 éves koromra több száz gyereket volt szerencsém alaposan megismerni, és ami tuti módszer az egyiknél, marhára nem működik a másiknál. Úgyhogy csak óvatosan azokkal a sziklaszilárd elvekkel.
22
Jaj ne önérzeteskedj már.
A kérdésben egy 2-3 éves gyerek szerepel! Azok még nem utálnak kint lenni, elvannak bármivel! Csak nem kell hagyni, zombuljon a tvn.
Ha esik, ha fúj ki szoktam vele menni játszani minden délután.
De hiába csinálok programokat akkor is bemegy.
Tegnap vettem 10kindertojást(imádja) eldugtam őket az udvaron, hátha megjönne a kedve a kintléthez.. Kerestük együtt játékosan, fogócskáztunk közben, hinta/csúszda stb. Próbáltam húzni az időt, 2db megtalálása után a kisasszony úgy döntött, hogy neki az bőven elég és bement.
Nem tudtam maradásra bírni sehogy. A kint töltött idő 24perc volt..lemértem
De miért az udvarra viszed? Vidd el messzebb, onnan nem tud bemenni. Meg érdekesebb is, mint a saját udvar minden nap.
Az ilyen édességes túlkapásokat pedig kerüld.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!