Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » A lányom egész nap mesét néz...

A lányom egész nap mesét néz vagy fekszik. Mit tegyek?

Figyelt kérdés

3éves lesz és a szobájában van egész nap.

Ha fel akarom öltöztetni hogy menjünk ki udvarra vagy boltba, levágja 2020 legnagyobb hisztijét. (ha s.o.s kellene valami a boltból akkor muszáj lenne jönni, de szerencséjére mindig van itthon minden ami kell)

Ha épp nem mesét néz akkor játszik a játékaival csendben, vagy rajzol/legózik.

Hétvégente elmegyünk vásárolni meg ide oda, az ellen nincs kifogása.. De mikor kiküldöm udvarra akkor vége mindennek..

Van mikor sikerül felöltöztetnem és kimegy egy esetleg kettő levegő szippantásra, de már jön is be.. Játszó tere is van pedig.. De rájuk se néz

Ezt már próbáltam szépen megoldani (játszok vele.. Ilyesmi)

De próbáltam csúnyán is.. Egyikkel sem értem el semmit.

A közelünkben nincsennek gyerekek akikkel játszhatnak.

Nem is megoldható, majd 3éves kortól remélem az ovi megoldja..

Addig is valami ötlet?

Ilyen játékos megoldásokat ne írjátok mert már nincs olyan amit ne próbáltam volna ki..

Illetve a tv kikapcsolás sem vezet sehová mert csak fekszik egyszerűen..

Egészséges, semmi baja

2020. okt. 28. 10:39
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
78%
Szerintem 20 perc elvárható akkor is ha nincs kedve. Előtte ne legyen tv,csak ha megvolt a 20-30 perc kint. Azon felül viszont,hát van aki inkább benti gyerek,ahogy írtad az ovi megoldja. Nálunk a 6 éves lány imád kint lenni,de a 4 éves autista utál a hangok miatt (kutyaugatás stb)de még őt is kitudják vinni mindennap az oviban :)
2020. okt. 28. 14:55
 12/25 anonim ***** válasza:
37%

Én is hasonló gyerek voltam, igazából szerintem nem elvárható egy ennyi időstől, hogy kint túrja a földet magának.

Szerintem hagyd, majd ha lesznek barátai, akikkel lehet kint bandázni biztos nagyobb kedve lesz hozzá.

2020. okt. 28. 15:33
 13/25 anonim ***** válasza:
81%
Pfff. Ha azt mondom kimegyunk, kimegyunk. Ha boltba kell menni, elmegyunk. Nehogy mar a farok csovalja.
2020. okt. 28. 15:35
 14/25 anonim ***** válasza:
50%

"majd 3éves kortól remélem az ovi megoldja"

Nem csak. Hanem a dackorszak vége is megoldja majd, ami legkésőbb átlagosan kb a 3. szülinapig jellemző.

Általános választ adnék: a dackorszak problémáinak kulcsa a kompromisszum és a következetesség. Tehát döntsd el, mi az, amit betartatsz vele és szelíden, de hatérozottan betartatod vele. Üvölt, csak mert öltötzeted? Oké, akkor üvölt, de te vidd következetesen, elvégre nem kutyasimogatást erőltetsz rá és nem ételt. Ha következetes vagy ÉS EGYÚTTAL kompromisszumkész, akkor napokon belül rá fog unni az üvöltésre.

A másik tehát a kompromisszum: "ezt és ezt nem szabad / ezt és ezt csináljuk most, AZONBAN közben/utána/előtte csinálHATOD azt és azt, mint máskor is"

2020. okt. 28. 16:51
 15/25 anonim ***** válasza:
69%
#8 mert tvfuggo a gyereked. Ki a szulo es ki donti el h mi lesz a program? Kikapcsolod a tvt es bevonod a dolgaidba, ilyen egyszeru. Amikor teregettem teregetett velem, amikor foztem, kapott jatekedenyeket es fozott o is. Persze h tespedni a tv elott sokkal egyszerubb es persze h rinya van ha nem kapja meg az adagjat. Fuggo. Szoktasd le rola.
2020. okt. 28. 19:27
 16/25 anonim ***** válasza:
85%
Nekem ez nagyon durva, hogy milyen simán írják mások is, hogy ezzel nincs baj, ő ilyen. Nincs 3 éves ba meg. Neki a világ iránt kellene érdeklődni nem mesét nézni egész nap... egyszerű elé tenni, meg szereti, de ez nem tesz jót neki attól.
2020. okt. 28. 20:06
 17/25 anonim ***** válasza:
100%

Az enyém mindig nagyon aktív volt, szóval a lustasághoz nem tudok hozzászólni, de nálunk is bármit kellett elkezdeni, bárhova kellett elindulni, hiszti volt. (Akkor is, ha egy számára jó helyre indultunk.) Kb 4 éves korára nőtte ki. :/

Nekem sem sokáig foglalta el magát egyedül 3 évesen, ilyenkor, ha ennyire nincs körülötte senki, játssz vele. De a legjobb más gyerekek társasága lenne.

Ha fizikailag fáradékonynak gondolod, nézesd meg orvossal, de lehet, hogy csak unatkozik.

2020. okt. 28. 20:14
 18/25 anonim ***** válasza:
50%
Én (is) írtam, hogy hagyni kéne. Igazából itt két probléma van, a tévézés, meg a nem szeret a kertben lenni. A kertre írtam, hogy szerintem nem elvárható egy gyerektől, hogy egyedül elszórakoztassa magát a szabdban, hiába van ezer játéka. Aki nem olyan beállítottságú, az akkor sem fog szeretni a szabadban lenni, ha a szülei a fejükre állnak. Nyilván a tévéfüggőség nem jó, de nekem a kérdező szavaiból az jött le, hogy igazából a kislánynak mindegy, csak kint ne kelljen lenni. Az állatokat nem szereti, barátai ott nincsenek, a szülei nem mennek ki vele, hideg is kezd lenni. Én megértem, hogy nincs mit csinálnia a kertben, most futkározzon egydül körbe-körbe? Lehetne neki inkább benti elfoglaltságokat csinálni. A tévéfüggőséget természetesen én sem hagynám rá.
2020. okt. 28. 20:34
 19/25 anonim ***** válasza:
46%
egyáltalán mért muszáj szegény kölyköt kizárni a meleg lakásból? én is utáltam az udvaron lenni világéletemben, extrém fázós gyerekként, ősztől tavaszig meg főleg. gondolom szellőztetni szoktál, tehát levegője van, a nap is besüt az ablakon, akkor minek órákat elbsznia odakint egyedül, ahol nem játszhat a játékaival meg semmi?
2020. okt. 28. 20:44
 20/25 anonim ***** válasza:
71%
18 van gyereked? Egy normál két évest igenis leköt egy homokdomb, egy nagy tócsa, a rohangálás vagy akár egy bot, egy kavics is... feltéve hogy nem az van, hogy a tv előtt parkoltatták állandóan, mert akkor csak ülni kell és befogadni az erős ingereket amire - főleg egy ilyen kicsinek - könnyű rászokni. Bele-belekezd másba, de nem tartós, mert mert ahhoz van szokva, hogy csak ülni kell. Nem véletlen mondják orvosok, szakemberek, hogy ne, vagy csak fél órát de nagyon megszűrve, hogy mit.... ezt nem a hippi anyák találták ki.
2020. okt. 28. 20:49
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!