A lányom egész nap mesét néz vagy fekszik. Mit tegyek?
3éves lesz és a szobájában van egész nap.
Ha fel akarom öltöztetni hogy menjünk ki udvarra vagy boltba, levágja 2020 legnagyobb hisztijét. (ha s.o.s kellene valami a boltból akkor muszáj lenne jönni, de szerencséjére mindig van itthon minden ami kell)
Ha épp nem mesét néz akkor játszik a játékaival csendben, vagy rajzol/legózik.
Hétvégente elmegyünk vásárolni meg ide oda, az ellen nincs kifogása.. De mikor kiküldöm udvarra akkor vége mindennek..
Van mikor sikerül felöltöztetnem és kimegy egy esetleg kettő levegő szippantásra, de már jön is be.. Játszó tere is van pedig.. De rájuk se néz
Ezt már próbáltam szépen megoldani (játszok vele.. Ilyesmi)
De próbáltam csúnyán is.. Egyikkel sem értem el semmit.
A közelünkben nincsennek gyerekek akikkel játszhatnak.
Nem is megoldható, majd 3éves kortól remélem az ovi megoldja..
Addig is valami ötlet?
Ilyen játékos megoldásokat ne írjátok mert már nincs olyan amit ne próbáltam volna ki..
Illetve a tv kikapcsolás sem vezet sehová mert csak fekszik egyszerűen..
Egészséges, semmi baja
Én is hasonló gyerek voltam, igazából szerintem nem elvárható egy ennyi időstől, hogy kint túrja a földet magának.
Szerintem hagyd, majd ha lesznek barátai, akikkel lehet kint bandázni biztos nagyobb kedve lesz hozzá.
"majd 3éves kortól remélem az ovi megoldja"
Nem csak. Hanem a dackorszak vége is megoldja majd, ami legkésőbb átlagosan kb a 3. szülinapig jellemző.
Általános választ adnék: a dackorszak problémáinak kulcsa a kompromisszum és a következetesség. Tehát döntsd el, mi az, amit betartatsz vele és szelíden, de hatérozottan betartatod vele. Üvölt, csak mert öltötzeted? Oké, akkor üvölt, de te vidd következetesen, elvégre nem kutyasimogatást erőltetsz rá és nem ételt. Ha következetes vagy ÉS EGYÚTTAL kompromisszumkész, akkor napokon belül rá fog unni az üvöltésre.
A másik tehát a kompromisszum: "ezt és ezt nem szabad / ezt és ezt csináljuk most, AZONBAN közben/utána/előtte csinálHATOD azt és azt, mint máskor is"
Az enyém mindig nagyon aktív volt, szóval a lustasághoz nem tudok hozzászólni, de nálunk is bármit kellett elkezdeni, bárhova kellett elindulni, hiszti volt. (Akkor is, ha egy számára jó helyre indultunk.) Kb 4 éves korára nőtte ki. :/
Nekem sem sokáig foglalta el magát egyedül 3 évesen, ilyenkor, ha ennyire nincs körülötte senki, játssz vele. De a legjobb más gyerekek társasága lenne.
Ha fizikailag fáradékonynak gondolod, nézesd meg orvossal, de lehet, hogy csak unatkozik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!