Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 2 évesen 11.8 kg kevés?

2 évesen 11.8 kg kevés?

Figyelt kérdés

A lányom 2 éves és 11.8 kg, 90 cm, 25-ös lába van.

Szerintetek a súlya kevés? Nézem, hogy nála fél évvel kisebb gyerekek kb 3-4 kiloval többek mint ő.. Amúgy 2.5 kg-al született, és én nem látom vékonynak, sőt, kifejezetten husi, pocakja van neki meg kis combos is. De súlya a másfél éves-15 kg meg ilyenekhez képest nagyon kevés :O

2020. okt. 25. 21:42
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
37%
Aranyos a dagadék gyerek, de sajnos rettenetesen egészségtelen.
2020. okt. 26. 09:21
 12/19 anonim ***** válasza:
26%
Munkatársam gyereke 10 kiló volt a kettő éves státuszon. Szegény, na az ő súlya kicsi nagyon, nem szoktam ilyet mondani, de ő tényleg olyan, akiről a satnya szó jut az ember eszébe először.
2020. okt. 26. 09:54
 13/19 anonim ***** válasza:
52%
Amúgy arra nem gondoltok, hogy genetikán is múlik kedves kövérező válaszolók? Süt belőletek az értelem. Az én fiam eleve 3900 grammal született, normális ütemben fejlődött, 1 évesen volt 11,5 kg és 82 cm. Soha nem volt kövér... A férjem is 190cm és én sem vagyok alacsony.
2020. okt. 26. 14:28
 14/19 anonim ***** válasza:
34%

13, akkor miért veszed magadra, ha nem kövér?

A súly önmagában semmit se jelent, csak a magassággal együtt értelmezhető.

(De azt hozzáteszem, hogy pont ezért a 1,5 éves 15 kilós csak akkor normális, ha a 3 éves súlyához 3 éves a magassága is...)

2020. okt. 26. 17:43
 15/19 anonim ***** válasza:
69%

Nekem csak az fáj, ha valaki duci, az biztos genetika, teljesen egészséges és normális, de ha valaki vékony, akkor az "satnya", gebe, beteges.

Nincs bajom ezzel a pozitív önkép dologgal, csak egy kicsit kettős az a mérce.

2020. okt. 26. 18:05
 16/19 anonim ***** válasza:
26%
Pont fordítva van. A dagi gyerekek sokat és rosszul esznek, szó sincs genetikáról. A vékony, szikár gyerekek sokkal egészségesebbek.
2020. okt. 26. 19:09
 17/19 anonim ***** válasza:
30%
A vékony, szikár, meg a rosszul táplált nem ugyanaz és nem is ugyanúgy néz ki.
2020. okt. 26. 19:43
 18/19 anonim ***** válasza:
42%

Jesszusom, nem magamra vettem, csak nem értem, ha valaki a hossza és a súlya alapján is csak alapvetően nagyobb, mint a kortársai, azt miért kell egyből ledagizni? Aki ezt írta, pont azt nem gondolta át, hogy nem csak a dagi gyerekek lehetnek nagyobbak az átlagnál, hanem akik magasságra és ezzel együtt nyilván súlyra is nagyobbak. Egyáltalán nem tartom normális dolognak, ha valaki tömi a gyereket rengeteg és/vagy egészségtelen ételekkel és emiatt lesz szegény gyerek egy életre túlsúlyos. Ez egyáltalán nem genetika. És ilyet nem is mondtam...

De már látom, hogy nehezen megy itt a szövegértés. Láthattam volna már amikor végig olvastam a válaszokat, kár volt rátok 5 percet is szánni, úgyhogy részemről jó éjszakát nektek!

13.

2020. okt. 26. 19:44
 19/19 anonim ***** válasza:
0%
Jól felfújták a kövér gyerekeket tápszerrel, szégyen.
2020. okt. 26. 21:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!