2 évesen 11.8 kg kevés?
A lányom 2 éves és 11.8 kg, 90 cm, 25-ös lába van.
Szerintetek a súlya kevés? Nézem, hogy nála fél évvel kisebb gyerekek kb 3-4 kiloval többek mint ő.. Amúgy 2.5 kg-al született, és én nem látom vékonynak, sőt, kifejezetten husi, pocakja van neki meg kis combos is. De súlya a másfél éves-15 kg meg ilyenekhez képest nagyon kevés :O
13, akkor miért veszed magadra, ha nem kövér?
A súly önmagában semmit se jelent, csak a magassággal együtt értelmezhető.
(De azt hozzáteszem, hogy pont ezért a 1,5 éves 15 kilós csak akkor normális, ha a 3 éves súlyához 3 éves a magassága is...)
Nekem csak az fáj, ha valaki duci, az biztos genetika, teljesen egészséges és normális, de ha valaki vékony, akkor az "satnya", gebe, beteges.
Nincs bajom ezzel a pozitív önkép dologgal, csak egy kicsit kettős az a mérce.
Jesszusom, nem magamra vettem, csak nem értem, ha valaki a hossza és a súlya alapján is csak alapvetően nagyobb, mint a kortársai, azt miért kell egyből ledagizni? Aki ezt írta, pont azt nem gondolta át, hogy nem csak a dagi gyerekek lehetnek nagyobbak az átlagnál, hanem akik magasságra és ezzel együtt nyilván súlyra is nagyobbak. Egyáltalán nem tartom normális dolognak, ha valaki tömi a gyereket rengeteg és/vagy egészségtelen ételekkel és emiatt lesz szegény gyerek egy életre túlsúlyos. Ez egyáltalán nem genetika. És ilyet nem is mondtam...
De már látom, hogy nehezen megy itt a szövegértés. Láthattam volna már amikor végig olvastam a válaszokat, kár volt rátok 5 percet is szánni, úgyhogy részemről jó éjszakát nektek!
13.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!