Mit csináljak, ha a 2,5 éves unokanővére bántja a 16 hós kisfiamat?
Teljesen tanácstalanok vagyunk. Miközben imádja a fiamat, állandóan emlegeti, de ha együtt vannak, bántja. Ahogy észreveszi, hogy senki sem figyel (elég egy pillanat)azonnal odacsap, ellöki. De előfordul, hogy akkor is bántja, ha ott vagyunk. A minap úgy hanyadt lökte, hogy koppant nagyon a kis buksija. Ha bántja, azonnal büntipárnára van ültetve 2 percre, majd mindig megígéri, hogy nem fogja bántani, bocsánatot is kér, de sajnos ez addig tart.
Amikor épp bántotta, olyan elégedett arcot vág, mintha azt gondolná: "na most megkaptad". Pedig a fiam nem bántja őt, max ellöki magától, de gondolom már elege van. Amint közelít felé, visítani kezd, szerintem tudja előre, hogy úgyis piszkálódni fog. Eleinte csak a játékokat vette el tőle, nem azért hogy játszon velük, hanem hogy a fiam ne játszhasson velük. A helyzet az, hogy a fiam más gyerekekkel szemben is legalább ennyire bizalmatlan.
Mit tegyünk ezellen? Nem lehet őket egy pillanatra sem magukra hagyni. Már kipróbáltam, hogy magukra hagytam és lesekedtem és amint eltűntem a csajszi szeme elől, azonnal beindult. Tudom, hogy féltékeny, hisz jött egy másik gyerek, aki elveszi a figyelmet őtőle (pedig nem kistesó, hanem csak unokatesó). És ugye a fiam még most tanult meg menni, így folyton a közelében voltam, míg volt, hogy az ő anyukája nem volt ott. Teljesen tanácstalan vagyok. Lassan a fiam utóléri, erősebb lesz és ha visszacsap, akkor talán megoldódik a probléma, leáll majd a csajszi a verekedéssel, de addig mi lesz?
Minden gyerek mas. En elszeparalnam oket. A kislany idosebb, meg is erti amit mondassz neki, de hat probalkozik....
Elszeparalas alatt azt ertem, hogy egy szoba, de mas jatekok a szoba ket masik vegeben. Meg kell neki mondani, csakis akkor mehet kozelebb, ha viselkedik. De ezt ugy, hogy az o szintjen a szemebe nezve mondod.
Szia!
Nem irigyellek titeket...nehéz lehet, hiszen az ember mindig a saját pirinyóját félt. Nem jó, ha már emiatt a kislány miatt másoktól is fél. Nem engedném a közelébe. Ha megteheted, külön rakd őket. Nehogy már a te gyereked féljen egy irigy kislány miatt. Az ő anyukája hol van, mikor ott a pici lány?
A kislány anyukája néha dolgozik, ezért anyósom vigyázz a lányra. És ugye járunk át anyósékhoz. Meg kb 2 hónapig ott is laktunk, míg a lakásunkat felújítottuk. Gondolom az is bántotta, hogy én ott voltam a fiamnak, míg anyukája meg nem. De muszáj volt nekik csinálni a földeket, ezért volt oda. De már nem lakunk ott, és most a rosszabb, most bántja jobban. Érdekes.
Én is arra gondoltam, hogy szét választom őket és megmondom a lánynak, hogy nem mehet a közelébe, mert mindig bántja. Hát nem tudom hogy fog ez sikerülni, de valamit kell tenni.
Én nagyon sajnálom a lánykát is, kegyetlen érzés lehet ez a kettősség, mert szereti is, meg nem is... De nekem a fiam érdekeit kell néznem.És nem hiányzik, hogy betörje a fejét, vagy kinyomja a szemét...
Míg ott laktunk, addig elég sokat figyeltem a leányzóra is. Fegyeleztem, büntettem. De annyira elegem lett abból, mert ez nem az én dolgom lenne. Egy gyerekem van, az épp elég most. Ha jön a kistesó, akkor ráérek én már 2 gyereket nevelni, de egyelőre egy elég. Hiába szólok, hiába büntetek (büntiszék). Volt olyan, hogy valamit nem jól csináltam és az anyukája majdnem leszedte a fejem, ami baromira nem esett jól. Akkor 1 éves volt a fiam, én nem voltam hozzászokva egy 2 éves gyerek neveléséhez...
Próbálok rá érzelmileg hatni, mert szeret hozzám bújni, velem lenni, így szoktam neki mondani, hogy most haragszom rá, mert bántotta, most nem játszom vele, ne jöjjön hozzám. De mi van, ha ezzel csak rontok a helyzeten?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!