Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Két és fél éves kislány mellé...

Két és fél éves kislány mellé jön az öcsi hamarosan, mire számítsak, tudom majd őket egy szobába altatni stb?

Figyelt kérdés
2010. aug. 8. 22:03
 1/4 anonim ***** válasza:
Szia!Nekem is most aktuális ez a téma(november közepe)és elég sokat "informálódtam"a témáról.Én mindenképp egyszobában gondolkozom(kb kiskamasz-korig, amikor már igénylik a külön szobát).Nagyon pozitiv hatásai vannak az együtt szobának pl.:megnyugtatja a kicsit a szuszogás,hozzászokik a "hangos"tevékenységekhez(játék)stb.Viszont érdemes az első pár hónapban,a szülökhöz tenni(vagy külön)az újszülöttet mert a nagy,pusztán szeretetből "megeteti,megitatja"és elég sok baleset történik így(fulladás).De erre is hallottam ellenpéldát.Szerintem függhet a "nagy"habitusától,és a lehetőségektől is.Mi ennél a variációnál döntöttünk.Egy kétéves,és még pocakban lévő 26h.kisfiúk anyukája.Ja és külön-nemüeknél is így gondolom!
2010. aug. 9. 08:11
 2/4 anonim ***** válasza:

Nálunk még kisebb lesz a különbség. 20 hónap. A "nagy " lány, öcsi érkezik mellé. És nagy a dilemma, hogy egyből csináljunk közös gyerekszobát, vagy eleinte nagy aludjon apával, kicsi velem??? Utána meg mikor rakjuk őket össze? Ha az az ötlet, h akkor mikor a kicsi már átaulssza az éjszakát,, hááát... nem tudom a kicsi 18 hós lesz és most kezdi átaludni... 18 hónapig nem szeretnék a férjem nélkül külön aludni a kicsivel...

De attól is félek, hogyha összerakjuk őket első perctől akkor hogy bírják majd.? A nagy hogy tud majd aludni a háomóránkénti éhes sírástól???

2010. aug. 9. 09:27
 3/4 anonim ***** válasza:
Nálunk a két fiam között valamivel több mint két év a korkülönbség. Kezdettől egy szobában vannak, a kicsi kb. két hónap alatt teljesen megszokta a nagyobbik dumcsizását, a nagyobbik, meg egyszer ébredt fel arra hogy sír a pici, most a picur öt hós lesz, és még mindig kel egyszer-kétszer éjszaka enni, de a nagy alszik mint a bunda. Igen az első hetekben vigyázni kell a féltékenység miatt, de szerintem így hamarabb átesett ezen a dolgon is a nagyobbik.
2010. aug. 9. 15:28
 4/4 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

Én is egy szobába szeretném altatni őket.

A lányom jó alvó, alszik egész éjjel. Abba bízok, hogy hamar hozzászokik a füle az éjszakai zajokhoz és nem fog fölébredni.

2010. aug. 9. 15:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!