Két és fél éves kislány mellé jön az öcsi hamarosan,
mire számítsak, tudom majd őket egy szobába altatni stb?
Figyelt kérdés
2010. aug. 8. 22:03
1/4 anonim válasza:
Szia!Nekem is most aktuális ez a téma(november közepe)és elég sokat "informálódtam"a témáról.Én mindenképp egyszobában gondolkozom(kb kiskamasz-korig, amikor már igénylik a külön szobát).Nagyon pozitiv hatásai vannak az együtt szobának pl.:megnyugtatja a kicsit a szuszogás,hozzászokik a "hangos"tevékenységekhez(játék)stb.Viszont érdemes az első pár hónapban,a szülökhöz tenni(vagy külön)az újszülöttet mert a nagy,pusztán szeretetből "megeteti,megitatja"és elég sok baleset történik így(fulladás).De erre is hallottam ellenpéldát.Szerintem függhet a "nagy"habitusától,és a lehetőségektől is.Mi ennél a variációnál döntöttünk.Egy kétéves,és még pocakban lévő 26h.kisfiúk anyukája.Ja és külön-nemüeknél is így gondolom!
2010. aug. 9. 08:11
2/4 anonim válasza:
Nálunk még kisebb lesz a különbség. 20 hónap. A "nagy " lány, öcsi érkezik mellé. És nagy a dilemma, hogy egyből csináljunk közös gyerekszobát, vagy eleinte nagy aludjon apával, kicsi velem??? Utána meg mikor rakjuk őket össze? Ha az az ötlet, h akkor mikor a kicsi már átaulssza az éjszakát,, hááát... nem tudom a kicsi 18 hós lesz és most kezdi átaludni... 18 hónapig nem szeretnék a férjem nélkül külön aludni a kicsivel...
De attól is félek, hogyha összerakjuk őket első perctől akkor hogy bírják majd.? A nagy hogy tud majd aludni a háomóránkénti éhes sírástól???
2010. aug. 9. 09:27
3/4 anonim válasza:
Nálunk a két fiam között valamivel több mint két év a korkülönbség. Kezdettől egy szobában vannak, a kicsi kb. két hónap alatt teljesen megszokta a nagyobbik dumcsizását, a nagyobbik, meg egyszer ébredt fel arra hogy sír a pici, most a picur öt hós lesz, és még mindig kel egyszer-kétszer éjszaka enni, de a nagy alszik mint a bunda. Igen az első hetekben vigyázni kell a féltékenység miatt, de szerintem így hamarabb átesett ezen a dolgon is a nagyobbik.
2010. aug. 9. 15:28
4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat.
Én is egy szobába szeretném altatni őket.
A lányom jó alvó, alszik egész éjjel. Abba bízok, hogy hamar hozzászokik a füle az éjszakai zajokhoz és nem fog fölébredni.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!