Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Lesz jobb a helyzet? Velem...

Lesz jobb a helyzet? Velem van gond? Mindenkinek ennyire nehéz?

Figyelt kérdés

Hamarosan 2 éves lesz a kislányom, de baromi nehéz vele. Mindenért hisztizik, nem tud 5 percet a fenekén ülni, ha valami nem úgy van ahogy azt kitalálta akkor dobál, már, sikít. Ha vásárolunk végig orditja a boltot. Ha sétálni megyünk akkor azt, mert ő nem akarja fogni a kezünket de szót nem fogad ha szólok neki hogy álljon meg.

Még mindig etető székben eszik, mert úgy eszik mint egy malacka, hiába tanítom, hiába próbálom én etetni, a vége mindig az, hogy mindenhol az van amit eszik mert szauna szét dobálja. Egyedül nem játszik el, ha pedig vele játszom 2 perc után ott hagy. Türelmetlen, minden azonnal és abban a pillanatban kell neki, ha nem tud valamit megoldani, eldob mindent amit épp ér és földhöz vágja magát. Pelenkázni csak úgy lehet ha le fogom közben és 10 percig tart mert nincs kedve hozzá,nem szeret egyhelyben feküdni. Reggel a nappal kel már 5kor este le sem lehetne lőni 11 vagy akár 1 óráig sem. Úgy érzem hogy totál kudarcot vallottam mint anya, és mint nő is. Semmi időm nincs mert ha nem figyelek rá fel robban a lakás. Mire az egyik helyen rendet rakok, megy addig máshova pakolni. A férjem állandó éjszakás, szóval ő is velem morog ha sikít a gyerek mert játszik vagy épp hisztizik. Úgy érzem, egyedül kevés vagyok mindenhez. Nagyon szeretem a kislányom, de nagyon sokszor sírok mert nem tudom hogy lehetnék jobb anya és mit rontottam el. A férjemnek hiába mondom hogy szeretnék egy nap szabadságot, csak azt válaszolja rá hogy ő is. Nagyszülő, testvér nem opció, teljesen magamra vagyok utalva és maradva. Szeretném ha adnátok tippeket, hogyan csinálhatnám jobban, hogy lehetnék jobb abban amire mindig annyira vágytam? Ha valami infó kimaradt szívesen válaszolok ha kérdezték. Előre is köszi

2020. okt. 4. 11:49
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Nemtudom hánykor fekszik, de alvás előtt 3-4 órával ne adj neki már gyümölcsöt sem. A cukor felpörgeti őket nagyon. Nyilván nem ettől ilyen, de enyhíthet. Gyorsan felszívódó szénhidrátot adj neki vacsira is. Semmi müzli, csoki, gabonapehely, se gyümölcsök, sem kenyér se kakaó, se tej, stb.

És vegyetek egy kutyát, ő szerintem lekötné:) nem mellesleg a gyereknek és kutyának is jó egymással felnőni, plusz nem csak lefárasztják és lefoglalják egymást, társasága is lesz.

2020. okt. 5. 10:30
 12/14 anonim ***** válasza:
Ne adj neki*
2020. okt. 5. 10:31
 13/14 Derjaderja ***** válasza:

Kutyát ne vegyél. Olyan feladat mintha egy másik gyerek lenne, és nem fog lekötni egy ekkora gyereket, max futhatsz utána, ne húzza a farkát meg nyomja ki a szemét.

Én meg pont junior italt szoktam neki tolni fürdés után, nekem azóta alszik végig, hogy azt bevezettem, pedig nem hitt benne.

2020. okt. 5. 10:48
 14/14 anonim válasza:

Ismered Magda Gerber írásait, elveit? Nagyon hasznos lehet az élet minden tekintetében a kisgyerekkel. Az enyémmel is marha nehéz amúgy, de azért rutin valamennyire sikerül és egyre többet elvan egyedül, bár főleg kint a parkban, játszótéren. Itthon a kert nem érdekli, uncsi neki.

Muszáj elmenni levegőzni az ilyen gyerekkel, a te mentális epseged miatt is! Az enyém is romokban pedig nekem alszik éjjel...

Kis bicikli (pedál nélküli de amúgy 2 kerekű), kismotor, nagyon megy mostanában, meg bármi ami dobálhato. Találj ki dobalos játékokat hogy ott vezesse le, ne a kaja közben. Ha kaját elkezdi dobálni, azonnal szólsz rá, nem mérgesen csak hogy az ételt nem dobaljuk , és ha nem hagyja abba, vége az etkezesnek. Hamar meg fogja tanulni :)

2020. okt. 7. 16:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!