Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Lesz jobb a helyzet? Velem...

Lesz jobb a helyzet? Velem van gond? Mindenkinek ennyire nehéz?

Figyelt kérdés

Hamarosan 2 éves lesz a kislányom, de baromi nehéz vele. Mindenért hisztizik, nem tud 5 percet a fenekén ülni, ha valami nem úgy van ahogy azt kitalálta akkor dobál, már, sikít. Ha vásárolunk végig orditja a boltot. Ha sétálni megyünk akkor azt, mert ő nem akarja fogni a kezünket de szót nem fogad ha szólok neki hogy álljon meg.

Még mindig etető székben eszik, mert úgy eszik mint egy malacka, hiába tanítom, hiába próbálom én etetni, a vége mindig az, hogy mindenhol az van amit eszik mert szauna szét dobálja. Egyedül nem játszik el, ha pedig vele játszom 2 perc után ott hagy. Türelmetlen, minden azonnal és abban a pillanatban kell neki, ha nem tud valamit megoldani, eldob mindent amit épp ér és földhöz vágja magát. Pelenkázni csak úgy lehet ha le fogom közben és 10 percig tart mert nincs kedve hozzá,nem szeret egyhelyben feküdni. Reggel a nappal kel már 5kor este le sem lehetne lőni 11 vagy akár 1 óráig sem. Úgy érzem hogy totál kudarcot vallottam mint anya, és mint nő is. Semmi időm nincs mert ha nem figyelek rá fel robban a lakás. Mire az egyik helyen rendet rakok, megy addig máshova pakolni. A férjem állandó éjszakás, szóval ő is velem morog ha sikít a gyerek mert játszik vagy épp hisztizik. Úgy érzem, egyedül kevés vagyok mindenhez. Nagyon szeretem a kislányom, de nagyon sokszor sírok mert nem tudom hogy lehetnék jobb anya és mit rontottam el. A férjemnek hiába mondom hogy szeretnék egy nap szabadságot, csak azt válaszolja rá hogy ő is. Nagyszülő, testvér nem opció, teljesen magamra vagyok utalva és maradva. Szeretném ha adnátok tippeket, hogyan csinálhatnám jobban, hogy lehetnék jobb abban amire mindig annyira vágytam? Ha valami infó kimaradt szívesen válaszolok ha kérdezték. Előre is köszi

2020. okt. 4. 11:49
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
69%

Ezt hívják dackorszaknak..

Türelem,következetesség,sok foglalkozás, és majd az idő..

Sajnos ez ilyen.

2020. okt. 4. 12:23
 2/14 anonim ***** válasza:
Mintha az én 20 hónapos lányomat látnám... Igen, én is többször magamat hibáztatom, hogy én rontottam el vmit. Nagyon nehéz vele, de én is csak remélni tudom, hogy ez átmeneti időszak. Ráadásul 25 hetes kismama vagyok, szóval tudom, mennyire nem könnyű.
2020. okt. 4. 13:19
 3/14 Derjaderja ***** válasza:

Nem tudom, azért ez durván hangzik.

Az én lányom 20 hónapos, kifejezetten impulzív, élénk gyereknek számít az ismerősök között, de közel sem ilyen nehéz vele.

Mindent csinálja, amit írtál, kivéve, hogy ne lenne el játszva, de mindet csak néha. Egy nap mondjuk van összesen pár eset, amikor nehéz vele, és a többi alkalommal cuki.

Pár ötlet vagy további kérdés:

- mi a helyzet a lemozgatással, jártok játszóra, kismotorozni, sétálni, természetbe? Az nagyon sokat segít.

- mit csinál ha azt csinál amit akar? Tehát Te is ráérsz, nyugodtak vagytok, mivel játszij, foglalkozik?

- van gyerektársaság, felnőtt barátok? Mindkettő sokat segít?

- elég strukturált a napotok? Érthető számára, mi után mi következik és hogy tud benne részt venni?

- be tudod legalább picit vonni a házimunkába? Pl kivenni, betenni a mosógépbe, leteregetni stb? Ezeket szokták szeretni, és közben tudtok beszélgetni is?

- nappal mennyit alszik? Nem lehet hogy túl fáradt?

2020. okt. 4. 13:40
 4/14 Derjaderja ***** válasza:
73%

Még 2 dolog?

- Milyen kajákat eszik? Nem lehet túl sok a nass, kevés a folyadék vagy allergiás vmire?

- Médiaeszközök mennyit mennek? Akár úgy hogy ő nézi akár háttérnek?

2020. okt. 4. 13:41
 5/14 anonim ***** válasza:
33%
Amelyik gyerekem ilyen volt, neki 2 éves korában volt egy 3 éves nagytesója és egy újszülött kistesója. Na az nehéz volt. 😄 Egy gyerekkel nem kéne belehalni.
2020. okt. 4. 17:07
 6/14 anonim ***** válasza:
49%
Egyszer olvastam olyan szolgáltatásról, hogy pszichológus házhoz megy, megnézi a napi rutinotokat, aztán együtt átbeszélitek, hogyan lehetne könnyebb. Talán egy próbát megér. Valami életvezetési hiba lesz nálatok.
2020. okt. 4. 21:14
 7/14 A kérdező kommentje:

#3 válaszok a kérdésekre:

1. Nem minden nap járunk játszóra mert itthon is van trambulin, csúszda hinta. Viszont sétálni minden nap megyünk ha nem esik.

2. Egész nap azt csinál java részt amit akar, szoktunk festeni, rajzolni, mondókázni, a cicával játszik de ezek sem kötik le huzamosabb ideig.

3. Sajnos nem minden nap van gyerek társaság, pedig azt nagyon szereti. Nagyon barátkozós, olyankor jókat játszik a többiekkel. A nagyszülőknél sincs vele gond, játszik, pakol. (szóval ezt csak velem csinálja)

4-5. Amennyire tudom úgy alakítom a napokat hogy majdnem mindig egyformák legyenek. De ha épp nem éhes nem erőltetem. Nem kötelezem semmire ha valamit nem akar. A seprűvel viszonylag el van, ha kérem, hogy dobjon ki valamit a kukába vagy hozzon ide valamit azt meg teszi ha olyan a kedve, erre többször van példa mint arra amikor nem teszi meg. A mosógép nagyon érdekli, ki be pakol. inkább énekel mint sem beszélget. Arra ritkábban lehet rá venni. De énekelni viszont egész nap.

6. Van hogy akár 4 órát is alszik egy nap de 3mat tuti. Ha felkeltem akkor ott vége mindennek mert onnantól rá sem lehet nézni a nap hátra lévő részében.

7. Nasinak mi almát, banánt vagy szőlőt eszünk, az evéssel nincs gond mert sokat eszik, csak sokat el is dobál. Ha éhes vagy szomjas mindig szól, inni is eleget iszik szerintem.

8.tv egyáltalán nincs itthon, zenét szoktunk hallgatni telefonon, de nem úgy hogy nézi. Mi sem nézünk semmi ilyesmit.

Igazából itt velem van a gond szerintem, nem vele.

Bölcsibe menne ha nyitva lenne valamelyik. Szerintem az nagyot lenditene a dolgon. Játszohazba nem tudom minden nap vinni és nyitva sincs mert karantén van. A védőnő azt mondja hogy unatkozik, egesz nap velem van, én már nem vagyok izgalmas. legyen tesó. De azért nem szülők még egy gyereket hogy ne unatkozon és tudjanak játszani.

Azt nem hiszem hogy idegrendszeri gondja lenne, úgy hiszem, hogy szimplán csak ilyen a természete. Én is ugyan ilyen vagyok, csak nyilván tudom kezelni az érzéseimet. Hisztinél az el terelés nem vált be, sem az ölelés. Igazából semmi.

2020. okt. 4. 23:29
 8/14 Derjaderja ***** válasza:

A védőnő nyilván idióta, őt hagyjuk is. Mi az hogy "legyen tesó?" 😓

Most hirtelen ezek a játékok furák, pontosabban erre tudok reagálni. Egy huszonegykét hónapos gyerekről beszélünk, tőlük nem reális elvárni, hogy lekösse a festés. Az enyém egy órát vagy többet is tud egyedül játszani, velem bármennyit, még tényleg sose unatkoztunk együtt, de hát rajzolás az kb 1 perc. Három kriksz vagy egy karika. Ez a reális is. A mondóka is 1 v 2 perc.

Esetleg erről tájékozódhatnál, hogy mik a nekik való játékok (tárgyak és játszások egyaránt), mert olyan mintha idősebbnek kezelnéd, mint amilyen. Illetve van ilyen nagyon nyugodt baba/tipegő, aki elül az öledben egy fél mondókáskönyvnyit, de ő meg nem ilyen meg pl az enyém se.

Ha introvertált, befelé figyelő anyukának lesz ilyen extrovertàlt, világot átformáló törekvésű babája, az szokott így kinézni.

Meg főleg: szabad játék. Az kb a legfontosabb. Erre vonatkozott a kérdésem is, hogy milyen nála a szabad játék. De akkor olyan nincs neki? Vagy olyankor vmi olyat csinàl, amiről nem is gondolod, hogy játék és hagyni kellene?

Alvás meg kevés. Éjféltől 5 az 5 óra pluaz 3, az 8. Nekik több kellene. Kérdezz meg erről szakembert, milyen napirendi átalakítás segíthet.

Lehet h dilis ha ébreszted, de talán igy lehetne mégis korábbi elalvásra szoktatni. Ha alszik mondjuk egytől ötig délután, akkor persze hogy nem tudod 9kor letenni.

2020. okt. 4. 23:42
 9/14 anonim ***** válasza:

Szinte biztos, hogy valamit nem csináltok jól. Gondoljátok át a férjeddel, hogyan tudnátok egy kis terhet levenni egymásról. Mi pl.azt csináltuk, hogy a férjem munkahelyet váltott. Otthagyta az állandó túlórákat követelő munkahelyét, és váltott egy fix munkaidős helyre. Így én is tudtam munkát vállalni, tervezhetőek lettek a napjaink, be tudtuk osztani, ki mikor vigyáz a gyerekekre. A férjemnek se kellett megszakadni, hogy eltartsa a családot és én is kiszabadultam kicsit az állandó gyerekvisításból.

A másik nagy segítség az óvoda volt. Kiderült, milyen területeken van elmaradva a gyerek fejlődése, és az óvodapedagógusokkal közösen dolgozunk rajta.

Kérjetek segítséget. Ha meg nem partner a férjed, akkor érdemes átgondolni, van-e értelme ennek a házasságnak.

2020. okt. 5. 08:26
 10/14 A kérdező kommentje:
Azt nem gondolom, hogy idősebbeknek való játékokkal játszanának mert ő kéri hogy rajzolunk vagy fessük, eddig teljesen lefoglalta, az utóbbi időben nem. Ettől függetlenül ő mondja és kéri. Az viszont valóban igaz, hogy nincs olyan, hogy szabad játék mert állandóan a seggemben van, és ha el tűnök 2 percre már vonyít. Viszont olyan van, hogy csak ott ülök és nem játszok vele. Akkor leginkább csak szét dobálja a játékait. De ma reggel valami történt mert több mint egy órát eljátszott a konyhájával, teljesen egyedül. Viszont éjfélig fent volt és 4.45kor kelt 😩 a szemem már kifolyik. Arra gondoltam hogy ma nem hagyom aludni, hát ha vissza rázódik.
2020. okt. 5. 09:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!