Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Anyukák! Mit gondoltok erről?

Anyukák! Mit gondoltok erről?

Figyelt kérdés
Van egy kisfiam, 2,5 éves. Egésznap együtt vagyunk. Együtt megyünk boltba, drogériaba, kozmetikushoz, vásárolni. Együtt fürdünk, együtt járunk WC-re. Együtt alszunk. A férjemmel nem tudok sok időt tölteni emiatt. Ha el akarunk menni ketten valahova, nem tudunk, mert ő sír, én meg persze nem hagyom itthon. Nincs el senkivel rajtam kívül. Nagyon össze vagyunk nőve. Mindent meg kap, emiatt meg kaptam már, hogy nagyon el van kényeztetve. Nagyon szeretem őt, őszintén nem is akarom másra hagyni, mindig az jár a fejemben, hogy lehet valami baja, én tudok rá vigyázni a legmegfelelőbben. Nem tudom el képzelni mi lesz, ha oviba megy. Ezért nagyon gondolkodom a magán ovin. Mit gondoltok , jó ez így ?
2020. okt. 1. 21:28
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
82%
Hát ezt még olvasni is borzasztó volt. Hosszú távon csak ártasz neki, meg magadnak/házasságotoknak is. Néha kell másra hagyni, kicsit tuningolni a kapcsolatot a férjeddel.
2020. okt. 1. 22:16
 12/18 anonim ***** válasza:
87%

Itt kell kezdeni,hogy nem fürdötök együtt..nem viszed wc-re.

Nálunk is nagy a kötődés.. de nem csinálok belőle drámát..

Nyilván mindig én vagyok vele, vagy az apja..

2020. okt. 1. 23:25
 13/18 anonim ***** válasza:
67%
Nemsokára egyedülálló anyuka leszel.
2020. okt. 2. 06:15
 14/18 anonim ***** válasza:
95%

Menj ki vele játszótérre, de előtte mondd el a gyereknek, hogy ma kicsit fárad vagy, inkább üldögélni szeretnél. És tedd is ezt. Olvass, horgolj, beszélgess, és hagyd, hogy a fiad feltalálja magát, kapcsolatba lépjen más gyerekekkel. Persze ha hintázni szeretne lökdösheted pár percig, de az idő nagy részében hagyd egyedül boldogulni.Persze olyan játszótér kell, ahol több gyerek van.

Majd ha újból szerveznek baba-mama klubokat és hasonlókat, kezdj vele ilyen helyekre járni, és ott is húzódj háttérbe, amennyire csak lehet, semmiképpen se kettesben játsszatok a gyerekkel. Ha nem találsz helyet, telefonálj körül a plébániákon, lelkészségeben is, többnél is működnek ilyen kis csoportok. Pl. Budapesten a Magyar szentek templomában. Szerintem nem érdekli őket, vallásosak vagytok-e.

2020. okt. 2. 08:16
 15/18 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem fokozatosan le kéne szoktatni magadról. Először is hogy otthon nem megy veled mindenhova és amit az egyik válaszoló is írt hogy elvinni gyerekek közé pl játszótérre és ott ne veled játszon leginkább hanem a többi gyerekkel.

Azon kívül nem tudom hogy van-e mondjuk mama akire rá lehet bízni, abba az esetben is első pár alkalommal otthagyod mondjuk fél órát és egy idő után majd látja hogy úgyis mész majd érte, később már 1 órát és így tovább.

2020. okt. 2. 08:28
 16/18 anonim ***** válasza:
100%
Kell még egy gyerek. Aztán oszlani fog a figyelmed, nem egy személy felé fogsz ennyire görcsösen kötődni, ráadásul örülni fogsz azoknak az időknek, amikor egyedül lehetsz.
2020. okt. 2. 09:15
 17/18 anonim ***** válasza:
100%
Gyereknek gyerek a pajtása!!!Add be mielőbb.Lehet meg fogsz lepődni majd!Barátnőm is csak lesett mikor 4 évesen vitte a kiscsajt oviba az meg nem akart haza menni onnan....
2020. okt. 2. 12:12
 18/18 A kérdező kommentje:
Köszönöm a sok hasznos tanácsot kedves anyukák! Ma reggel nem vittem magammal WC-re, bent maradt a szobában, viszont meg sértődött, de nem sírt...
2020. okt. 2. 12:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!