Anyukák! Mit gondoltok erről?

Itt kell kezdeni,hogy nem fürdötök együtt..nem viszed wc-re.
Nálunk is nagy a kötődés.. de nem csinálok belőle drámát..
Nyilván mindig én vagyok vele, vagy az apja..

Menj ki vele játszótérre, de előtte mondd el a gyereknek, hogy ma kicsit fárad vagy, inkább üldögélni szeretnél. És tedd is ezt. Olvass, horgolj, beszélgess, és hagyd, hogy a fiad feltalálja magát, kapcsolatba lépjen más gyerekekkel. Persze ha hintázni szeretne lökdösheted pár percig, de az idő nagy részében hagyd egyedül boldogulni.Persze olyan játszótér kell, ahol több gyerek van.
Majd ha újból szerveznek baba-mama klubokat és hasonlókat, kezdj vele ilyen helyekre járni, és ott is húzódj háttérbe, amennyire csak lehet, semmiképpen se kettesben játsszatok a gyerekkel. Ha nem találsz helyet, telefonálj körül a plébániákon, lelkészségeben is, többnél is működnek ilyen kis csoportok. Pl. Budapesten a Magyar szentek templomában. Szerintem nem érdekli őket, vallásosak vagytok-e.

Szerintem fokozatosan le kéne szoktatni magadról. Először is hogy otthon nem megy veled mindenhova és amit az egyik válaszoló is írt hogy elvinni gyerekek közé pl játszótérre és ott ne veled játszon leginkább hanem a többi gyerekkel.
Azon kívül nem tudom hogy van-e mondjuk mama akire rá lehet bízni, abba az esetben is első pár alkalommal otthagyod mondjuk fél órát és egy idő után majd látja hogy úgyis mész majd érte, később már 1 órát és így tovább.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!