Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Tényleg nem engedik a cumit...

Tényleg nem engedik a cumit az oviban?

Figyelt kérdés
Kislányom most volt 3 éves és szeptembertől ovis lesz. Az a gondom, hogy az elalváshoz még kell neki a cumi. Mi lesz vele az oviban így?Már próbáltunk leszokni, de sajna nem sikerült.
2010. aug. 7. 15:06
 1/8 anonim ***** válasza:

Egeszseg szempontbol nem engedik a cumit.

Probald ugy leszoktatni, hogy valamit valamiert. Tehat o odaja a umit valamiert, valakinek, es nincs tobb. Nehez, tudom. Oviban valami jobbat kitalalnak talan, ha problema lesz alvasnal.

2010. aug. 7. 15:09
 2/8 anonim ***** válasza:
55%
Az óvónők nem tudnak odafigyelni, hogy véletlenül el ne keveredjenek a cumik, ha mondjuk egy 28 fős csoportban 10-12 viszi a cumiját. Próbáld valahogyan leszoktatni. ha végképp nem megy, akkor sincs tragédia, hiszen a gyerekek nagyon rugalmasak, tudják, hogy az ovi más, mint az otthon. Ismerek jó néhány kisgyereket aki otthon cumizik, de a fent említett okok miatt az oviban nem . Nincs is ebből problémájuk. egy óvónő anyuka
2010. aug. 7. 15:14
 3/8 anonim ***** válasza:
Abba az oviba, ahová a 4 éves lányom jár, ott vn egy másik kislány akinek engedik. Szerintem nem mindegyik oviban tiltják.
2010. aug. 7. 15:18
 4/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a gyors válaszokat. Gondoltam, hogy eü okokból nem engedik. Ma éppen cumi nélkül aludt el, igaz 3/4 órába telt az altatása. Tegnap kapott egy babakocsit babával, annak fejében, hogy du cumi nélkül aludjon. Kiváncsi vagyok sikerül-e elhagynunk az oviig ha más nem legalább a du alvásnál.
2010. aug. 7. 15:18
 5/8 anonim ***** válasza:
Az én fiam is most megy oviba,kb 2 hónapja vitte el a cica cumiját.Az első 3-4 napban volt egy kis nyafi a cumiért,de mindig megbeszéltük,hogy oviba nem kell és a kiscicának nagyobb szüksége van rá mint neki:)Néha most is megkérdezi hol van,de azután el is felejti.Én a higiénia miatt nem hagyom azzal menni az oviba(pedig itt engedik).A legnagyobb hiba,ha elveszed és az első hisztire visszaadod.Egyrészt rájön mi minden el lehet érni egy kis hisztivel,másrészt elveszed majd visszaadod a szeretett játékát,ami bizonytalanság érzetet kelt benne.
2010. aug. 7. 15:55
 6/8 A kérdező kommentje:

Nálunk az első próbálkozás 1 hétig tartott kemény hisztivel (szinte hányásig hergelte magát) és délutánonként csk 1/2 órát aludt és visítva ébredt. Ezért kapta vissza.

De ma cumi nélkül aludt el aludt másfél órát és simán ébredt. Még csak meg sem kérdezte hol a cumi:)

Estére odaadom neki, ha kéri, vagy ez butaság?

2010. aug. 7. 16:27
 7/8 anonim ***** válasza:

Butaság! Azonnal dobd ki! Ezt csak azért írom, mert én pórul jártam. Igaz, az én lányom magától "tette le" a cumit 2,5 évesen, de én nem mertem kidobni, mert gondoltam hátha még kell, csak eldugtam. Eltelt 2-3 hét, eszébe sem jutott, erre egyszer megtalálta és visszakövetelte. Pont kapóra jött, hogy mikulás környékén jártunk és mondtam, hogy adjuk oda a Mikunak és hoz cserébe csomagot. Azóta nincs gond, tudja, hogy a cumija az Északi Sarkon van a Mikulásnál.(kidobtam) Közbe született kistesó, ő is cumis, de eszébe sem jutott elvenni tőle.

Magyarázd el neki, hogy ha már egyszer tudott cumi nélkül aludni, akkor máskor is menni fog.

Amúgy ő is most megy oviba. Mi is izgulunk, csak mi meg a bepisilések miatt.

2010. aug. 7. 18:44
 8/8 anonim ***** válasza:
Semmi gond nem lesz vele az oviban. Nálunk úgy csinálják, hogy reggel a gyerek beleteszi a kis cumitartóba, játszik a játékidőben. Az alvás előtti átöltözés után meg kiszaladnak a zsákjukhoz, be a cumit a szájjba, és mennek mesét hallgatni. Az én gyerekeim egyik se cumizott, de nálunk a gyerekek így csinálják az oviban. Ne stresszeld, majd elég lesz neki az ovit megszokni, nehogy ez miatt legyen valami előitélete, mert akkor még rosszabb lesz beszoktatni.
2010. aug. 8. 09:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!