Babazsúrra mit főznétek a felnőtteknek?
Én hidegtálat csinálnék, vagy kis falatkányi szendvizseket, esetleg salátát is.
Sonkatekercs sajtos-túrós (esetleg tormás) krémmel.
Töltött tojás.
Kicsi fasírtok.
Esetleg töltött hús hidegen (ez azért már macerásabb, és legalább előző nap meg kell csinálni). Én gombás-májas tölteléket szoktam tenni karajba, baconnel betekerem, és úgy sütöm meg.
Stefánia szelet.
Franciasaláta, tésztasaláta (nálunk ezek mennek).
Hú, lehet, hogy soron kívül csinálok egy ilyen ebédet:)
Én pizzacsigákat csináltam.
Megkeleszted a tésztát, megtöltöd (én sonkás-kukoricásat és tonhalas-olajbogyósat csináltam), megsütöd, kész.
Mindenki szereti, és nem nagy cucc elkészíteni.
A grillezés szerintem is nagyon jó ötlet, illetve:(ezek nem főételek, inkább csipegetni valók)
-SALÁTAFALATOK
(Hozzávalók: saláta vagy jégsaláta,
sokféle színes, friss zöldség, (paradicsom, zöld- és pritaminpaprika, uborka, sütőtök, sárgarépa, retek, cékla)
konzerv (olívabogyó, savanyú uborka)
gyümölcs (alma, körte, ananász)
magvak (fenyő-, napraforgó-, tökmag)
főtt tojás
sonka
sajt
Elkészítés: A zöldségeket alaposan megtisztítjuk, megmossuk. A salátát leveleire szedjük, és egy tálcára egymás mellé terítjük úgy, hogy domború felükön álljanak. Ezekbe a kis "tálcákba" helyezzük a falatokat. A belevalókat vékony csíkokra, szeletekre, ill. apró karikákra vágjuk. A sajtot is vághatjuk csíkokra, de reszelhetjük is. Ha van, 1-2 szemet rászórunk a magvakból. Csak annyira rakunk meg egy-egy salátát, hogy könnyedén fel lehessen emelni, és összegöngyölve elfogyasztani)
IGAZI CHIPS
(Hozzávalók: 5-6 közepes burgonya,
só, olaj a sütéshez
Elkészítés: A burgonyákat alaposan megmossuk (körömefével a legegyszerűbb), a hibás részeket eltávolítjuk. A hibátlan, jó minőségű krumplit nem fontos meghámozni. Uborka- vagy sajtszeletelőn kb. 1 mm vastagságúra szeljük.
Egy stabil sütőedénybe 2 ujjnyi olajat öntünk. Csak akkor kezdjük a sütést, ha elég forró az olaj. Egyszerre csak egy maroknyit teszünk bele, óvatosan adagolva, nehogy a szeletek összetapadjanak. Sülés közben időnként fordítunk rajta, s ha aranybarna színűvé válik, máris kiszedjük egy törlőpapírral vagy szalvétával bélelt tálba. Enyhén megsózzuk. Elkészítése fritőzben a legbiztonságosabb!)
Még van pár szendvics-tippem is, amit már elkészítettem, ha kell, majd szívesen leírom!
Pl.: "FALATKÁK" (ezek nagyon látványosak)
"RAKOTT SZENDVICS"
"FIGURÁK"
"MELEGSZENDVICS"
Remélem, tudtam egy kicsit segíteni, jó vendégvárást, és boldog szülinapot a Nagyfiúnak!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!