Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mi a vélemenyetek a tévézésről...

Mi a vélemenyetek a tévézésről így?

Figyelt kérdés
Lassan 2 éves kislányom nagyon szereti a zenét, mióta megszületett sokat éneklek neki. a tévében is nézzük hallgatjuk(almanegyüttes,palya bea,nép és gyerekdalok) és bogyó és babóca. Egy nap 3szor kapcsoljuk be,reggeli után, uzsi előtt és estefelé vacsi előtt.Ez kb 3 óra hossza egy nap,de nem nézi végig,van h csak szól a háttérben. Délelőtt és délután is megyünk v.hova ( játszótér,mama,tanya,cukrászda stb) együtt is játszunk ( építő kocka,lego,rajzolás, pónilovak, mágnestábla,labdazás,bújócska) már kezdek kifogyni az ötletekből,+ néha már nehezemre esik 'gyerekként' játszani,ugyanarra rácsodálkozni ezredszer is pl. Magamtól nem kalcsolom be neki, ő szokta kérni,de félek h nagyon rákattan. Egyébként szavak is tanult belöle és énekel is közben, felismeri amit lát,(állatok,tárgyak) elmeséli,pl béka megeszi bogár.nem védeni akarom a tévét csak hogy nem csak nézi zombiként hanem érti is. Miket lehetne még játszani vele?

2020. szept. 9. 21:19
 1/7 anonim ***** válasza:
95%

Miért kell mindig játszani vele? Kezd el rászoktatni, hogy egyedül is játszon.

Pl. kérd meg, hogy meséljen ő neked. Mi azt nagyon szeretjük. Odafekszem mellé és ő mondja miket lát a képeken, van, hogy eszébe jut amit olvastunk és azt mondja. Addig én pihizem. Van, hogy fél órát dumál.

Rongyot kap és takarít (maszatol vele 😂).

De olyan is van, hogy egyedül játszik, hiába hív, megmondom neki, hogy előbb felteszem az ebédet, utána csatlakozom. És ilyenkor játszik, viszont fontos, hogy tényleg csatlakozz egy idő után. (Első pár alkalommal szinte biztos, hogy akaratoskodni fog.)

Kiszínezővel is elvan, festegetni is úgy szokott, hogy én csak ott vagyok mellette és közben mást csinálok. Mindig mutogatja mit alkotott, nagyon cuki ilyenkor.

Tehát nem kell mindig együtt csinálni mindent.

2020. szept. 9. 21:58
 2/7 anonim ***** válasza:
95%
Igen amúgy. Az lenne a cél, hogy ellegyen egyedül. Nem kell egy gyereket mindig szórakoztatni.
2020. szept. 9. 22:08
 3/7 anonim ***** válasza:
88%
Első, tök jó dolgokat írtál, megjegyzem.
2020. szept. 9. 22:14
 4/7 anonim ***** válasza:
88%

Elsővel egyet értek.

N28

2020. szept. 9. 22:53
 5/7 A kérdező kommentje:
Egyedül is játszik,csak most direkt azokat írtam,amiket együtt szoktunk csinálni. Teregetni,törölgetni szokott 'segíteni'. Egyedül is szokott legózni,mágnesezni,pónizni, a könyveket is nagyon szereti, csak most nem ér rá végig lapozni.
2020. szept. 10. 05:55
 6/7 anonim ***** válasza:
Egyáltalán nem tévézett ilyen pici korában a gyerekem.
2020. szept. 10. 19:23
 7/7 anonim ***** válasza:
Szerintem sok , függetlenül hogy miket tud a gyerek... szerintem az nem ok hogy ennyiszer tv-zen ebben a korban 6 évesen már talán. Biztos le leszek pontozv ,de én csak válaszoltam amit kérdeztél :) Az én kisfiam 3 éves és nálunk csak napi 1x van fél órát de amikor ennyi idős volt akkor is.
2020. szept. 13. 22:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!