Ha a gyereked összeveszik egy másikkal(nem tudni ki volt a “hibás”, senki se tudja)és te elnézést kérsz az anyukától, elvárnád, hogy ő is elnézést kérjen a gyereke viselkedéséért?
Csúnyákat mondtak egymásnak és odacsaptak egymásnak, 5 évesek.
Kicsit frusztrál, hogy ő nem szabadkozott a gyereke viselkedéséért, pedig az övé is csúnyákat kiabált, ahogy az enyém, és ő is ütött.
Egyáltalán kell ilyenért sajnálkozni, vagy én reagáltam túl és az a természetes, ha nem beszélünk többet róla, meg ez kisdolog?
Te mit tennél, mit várnál?
Akkor te feleslegesen kertel bocsanatot.
Ha gyerekek megtettek akkor ennyi
Az oviban úgy fogadtak h a lányom összeveszett az egyik kislánnyal. Szóváltás történt a mosdóban, mire az óvónő kiért már pityergett mondkettő és mutattak a másikra h megütött.
Megbeszéltem a lányommal h nem csinálunk ilyet, ha baj van szóljon (ő állítja h a másik meglökte, a kislány azt mondta az enyém kiabált rá)
De h őszinte legyek még csak nem is ismerem az anyukáját.
Én korán viszem, későn megyek az enyémért. A lány akkoriban kezdte az ovit...
Azóta nem volt gond. Annyit mondott a lányom h xynal nem játszik mert ő nem a barátja.
Tehát a gyerekek összeszólalkoztak és a szülők, akiknek semmi közük a dologhoz kérjenek bocsánatot egymástól?
Ha mondjuk náluk vagyunk vendégségbe, bocsánatot kérek a viselkedéséért, mégis mi vagyunk ott a vendégek. De ha játszón vagy oviban történik, akkor nem, ha nem tudom mi történt.
Csak akkor kérnék bocsánatot, függetlenül attól, hogy ki kezdte, ha a másik kislány megsérült (pl. az enyém ellökte, ezért lehorzsolta a tenyerét), vagy rángatták egymást, és neki elszakadt a ruhája (ez esetben azt is felajánlanám, hogy kifizetem).
Ha mindketten csak egy rossz élménnyel lettek gazdagabbak, akkor ráhagyom a gyerekekre, elôfordul ilyesmi.
A másik anyukától meg nem várok el semmit. Én a saját értékrendem szerint élek és a saját viselkedésemért vagyok felelôs. Ha mondjuk az én lányom horzsolja le a tenyerét a huzavona miatt, és a másik anyuka nem kér bocsánatot, nem pörögnék a témán. A horzsolás nem gyógyul gyorsabban a bocsánatkéréstôl, én meg minek stresszeljem magam fölöslegesen mások viselkedése miatt?
Azért kértem bocsánatot, mert az én dolgom lenne elérni az 5 éves gyereknél, hogy ne üssön meg senkit semmilyen esetben.
Ha mondjuk felnőtt fiam lenne, és lekeverne párat a feleségének, akkor is bocsánatot kérnék, mert az én hibámnak is tartanám, amiért ez belefér az értékrendjébe.
Viszont akkor semmi gond, én vagyok túl érzékeny ilyenre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!