Ruháinak nagyon nagy része fekete egy 3 évesnek?
3 éves fiamnak a ruháinak nagy része fekete. Persze nem az egész, meg rengeteg ruhája van, nyilván a feketék is mintásak többnyire. De pl piroa meg narancs nem igazán van. Kék, sötét zöld, szürke.
(Hozzátartozik, hogy én magamon is a feketét szeretem. Nem állandóan abban vagyok, fekete nadrágom pl egyáltalán nincs is sok, de szeretem.)
Szerintetek ez baj? Sógornőm megjegyzést tett rá nem is először.
Nálatok vagy ismerősöknél nagyon színesen öltöznek a fiúk?
"Sokszor már amúgy kérdezem tőle, hogy neki melyik tetszene, de nyilván ez még nem igazán az ő döntése."
Ha nincs más alternatíva előtte, mégis hogy választana másik színt?
3 évesen egyébként már ugyancsak hagyhatnád, hogy apránként "beleszóljon". Na nem azt, hogy kabátban vagy nélküle akar elindulni -10 fokban, hanem 2 ugyanolyan funkciójú ruhadarab (pl: póló) közül melyiket szeretné. Ha mindkettő fekete persze nem valódi választás.
*Az ízlést nem úgy kell nevelni, hogy ráerőltetsz valamit, esetedben a fekete színt és addig amíg nem lázad, az lesz neki a megszokott.
Hanem alternatívát kínálsz, hagyod kísérletezni és elfogadod.
Jézusom...
Miért kell belemagyarázni olyat, amiről SEMMIT nem tudsz?
Mégis honnan tudod, hogy a kérdező nem fogja a gyereket és viszi magával a boltba ruhavásárlásnál, hogy válasszon magának?
Miért kell pálcát törni fölötte, hogy BIZTOS ráerőlteti a gyerekre a saját ízlését?
Ha a “nyilván ez még nem igazán az ő döntése” mondattól kaptál vérszemet, akkor ez nem jutott eszedbe, hogy mondjuk nem engedheti meg anyagilag, hogy bármit megvegyen, amire a gyerek rámutat? Vagy hogy felnőttként jobban ért hozzá és egy silány minőségű ruhát nem fog megvenni, hiába akarja a gyerek, mert tudja, hogy nem éri meg az árát vagy épp az anyaga rossz és beleizzad stb?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!