Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Ruháinak nagyon nagy része...

Ruháinak nagyon nagy része fekete egy 3 évesnek?

Figyelt kérdés

3 éves fiamnak a ruháinak nagy része fekete. Persze nem az egész, meg rengeteg ruhája van, nyilván a feketék is mintásak többnyire. De pl piroa meg narancs nem igazán van. Kék, sötét zöld, szürke.

(Hozzátartozik, hogy én magamon is a feketét szeretem. Nem állandóan abban vagyok, fekete nadrágom pl egyáltalán nincs is sok, de szeretem.)

Szerintetek ez baj? Sógornőm megjegyzést tett rá nem is először.

Nálatok vagy ismerősöknél nagyon színesen öltöznek a fiúk?

2020. aug. 15. 11:28
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
57%
Egy fekete micimackós, autós, pókemberes, mesehősös stb mintás pólóban mi a gyászos meg nem gyerekhez illő?
2020. aug. 15. 13:06
 12/25 anonim ***** válasza:
49%
Én magam sem szeretem a feketetét, gyereknek főleg nem azt veszek. Van 1-2 fekete ruhadarabjuk, de színessel hordák együtt. Szerintem egy fiút is lehet színesen, de fiúsan öltöztetni, nekem jobban is tetszik.
2020. aug. 15. 13:51
 13/25 anonim ***** válasza:
39%

5 éves lányomnak eddig egyetlen fekete szettje volt. Az, amit farsangra vettem a cicajelmezhez. 🙈

Kisfiam még nincs 3, de nem tervezem ilyen gyászosra a ruhatárát.

És a csupa feketének még véletlenül sem a tiritarka lehet csak az ellentéte. Papagáj hatás nélkül, ízlésesen is lehet színeket használni.

Fiamnak van: kék, zöld, piros, narancs... stb. felsője. Az alsók szolidabbak, de még ott sincs fekete. Sötétkék, világoskék, szürke.

2020. aug. 15. 16:51
 14/25 anonim ***** válasza:
63%
Nem tudom mit rettegtek annyira a feketétől, csak egy szín. Mondom ezt úgy, hogy nekem kb minden ruhám világos. Más kultúrában pl egyáltalán nem kapcsolódik a gyászhoz. A 3 éves le sem szarja, mi van rajta, úgyis szinte havonta változik a méretük ilyenkor, nincs értelme agyalni a ruhákon. Ha meg már fog ezzel foglalkozni, akkor majd elmondja, hogy milyen színt akar.
2020. aug. 15. 20:17
 15/25 anonim ***** válasza:
63%

Tökéletesen egyetértek a 14-essel.

Miért kell itt szívrohamot kapni meg mindenfélét belemagyarázni pusztán egy színbe, ami távolról sem csak a gyász jelképe?

Érdekes, ha én látok egy kisgyereket neki való, csak épp fekete ruhában, nem azon kezdek el kattogni, hogy jaj milyen gyászos meg komoly...

Mellesleg továbbra is várom az okos érveket a 11-es kommentemre, hogy ugyan mi nem gyerekhez illő pl egy fekete micimackós pólóban?

2020. aug. 15. 20:57
 16/25 anonim ***** válasza:
10%

"hogy ugyan mi nem gyerekhez illő pl egy fekete micimackós pólóban?"

Micimackó fehér alapon is katasztrófa és nem gyerekhez illő 🙈😂 Pszichiátriai eset az egész könyv.

2020. aug. 15. 21:26
 17/25 anonim ***** válasza:
35%
A nagyobbik fiam szinte csak feketét hord már ovis kora óta, mert apának is minden ruhája fekete :D Sőt, most, hogy már nagyobb, már olyat se vehetek neki, amin fekete alapon minta van. Na az a nem egyszerű, gyerek méretben minta nélküli pólót találni, pláne feketét. Jó, ő mondjuk már tényleg nagyobb, de ahhoz még kicsi, hogy felnőtt méretű ruhát tudjak neki venni. De mondom, már az oviban is állandóan a fekete ruhákat kérte, csak akkor még a minta nem zavarta. Szerintem semmi gond nincs ezzel.
2020. aug. 15. 23:12
 18/25 anonim ***** válasza:
27%

16-os, ÉRVEKET kértem, nem kötekedést.

Mellesleg látom, nagyon okosan kiragadtad a lényeget. Cseréld ki azt a szerencsétlen Micimackót Verdákra vagy Pókemberre vagy amire akarod és a gyerekek hordják. Így mi is a probléma a feketével? Mert ezt továbbra sem tudod megmagyarázni.

2020. aug. 16. 11:02
 19/25 A kérdező kommentje:

Én sem gondolom gyászosnak a feketét egy gyereken, főleg egy fiún.

Sokszor már amúgy kérdezem tőle, hogy neki melyik tetszene, de nyilván ez még nem igazán az ő döntése. De hagyni fogom, hogyha neki majd esetleg valami más tetszik.

Csak mióta ismét beszóltak emiatt azóta jobban figyelem a kisfiúkat, pedig amúgy nem vagyok ilyen típus, hogy mindent magamra vegyek, de azért a gyereknevelés elég érzékeny pont.

2020. aug. 16. 14:53
 20/25 anonim ***** válasza:
71%

Szerintem továbbra is az számít, hogy a kisfiad jól érezze magát. Érdekes, ma már azt is tolerálni kell, ha lányruhákat akar hordani, a feketén meg itt háborgunk? Ami miatt még csak hátrány sem fogja érni, soha egyetlen gyerektől sem hallottam, hogy csúfolt volna egy másikat, mert fekete rajta valami. A tolerálandó rózsaszínnél egy kisfiú esetében már annál inkább...

Ja és egyébként nyugodtan megmondhatod ezeknek a pattogó szerencsétleneknek, hogy “nem kérdeztem a véleményed, a gyereknek tetszik és pont”. Bizonyára az ő nevelésükben is találhatnál kivetnivalót. Pl hogy kéretlenül beleokoskodnak a te dolgaidba, a gyereknek is ezt tanítják?

2020. aug. 16. 16:03
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!