Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 6 éves státuszon meglepett a...

6 éves státuszon meglepett a nemiszerv vizsgálat, másnál is volt?

Figyelt kérdés

Furcsa volt, sosem nézte senki neki, mondta is a dokinő, hogy be akar nézni a bugyiba is.

Egyébként meglepően alapos volt, lúdtalpat meg mindent vizsgált, de ez nekem nem rémlik, hogy fontos lenne, kicsit sokkolt.

#orvos #státusz #6 éves kor
2020. aug. 7. 15:12
1 2 3
 21/28 A kérdező kommentje:

Már ne is haragudj, de a feneke is a bugyijában van, azt is simán nézhette volna bármilyen indokkal, amiről fogalmam sincs, ahogy erről sem votl.

Mondom nem volt egyértelmű az oltás végén félmeztelenül ülő gyereknél, hogy ez mit jelent, nekem sem, pedig felnőtt vagyok!

Az a normális szerintem, ha látja, hogy a felkészítés nélküli random nyúlkálás dokitól sem normális. Nyilván nem nyúlt be neki, a hüvelye kb kisujjnyi lehet, egy gyerek az istenért, de lenyomta az asztalra, hogy feküdjön le(nyilván lágyan, de nem mondta hogy kérlek feküdj le hogy kényelmesen legyél mert most meg kell néznem hogy rendesen fejlődik e a nemuszerved), lehúzta a bugyiját és széthúzta a nagyajkait hogy belelásson, én meg teljesen lefagytam, a gyerekem is rosszul érezte magát nyilván, ilyennél bármelyik normális ember rosszul éreznè magát, az az odavetett szöveg rohadtul nem elég és nem nyilvánvaló.

Kíváncsi voltam, másoknál hogy működik ez, lehet csak a hat éves státuszon kötelező, lehet nem is, csak óvatosság, lehet muszáj, csak eddig nem akarta most meg valamiért alapos akart lenni. Nem tudtam meg, csak hogy elég szórt gyakorlat.

De ezek szerint másoknál is zajlott így(akinél megnézték).

Ezen a gyakorlaton kellene változtatni, legközelebb szólni fogok és megemlítem a rossz érzést, nem a vizsgálat léte, hanem a “hogyan” része miatt.

Rendes fiatal dokinő amúgy, lehet neki is ciki volt, vagy fáradt volt, vagy bármi, de ez a munkája, nem ébreszthet kellemetlen érzést a nagyobbacska gyerekekben azzal, hogy a kérdezésük/tájékoztatásuk, a szüleik kérdezése, tájékoztatása nélkül bármit, váratlan, kellemetlen dolgot megtesz velük.

2020. aug. 8. 15:38
 22/28 anonim ***** válasza:
25%

"Amúgy 17 hiába görcsölsz rajta.ORVOS nem egy utcai jöttment nézegette még csak nem is hobbiból, hanem mert kell és szólt is mielőtt benézett ,tehát jelezte."

Felőlem bárki lehet, beszélje meg a gyerekkel, hogy mit csinál. Én az anyja sem nyúlok oda szó nélkül. Pedig én az anyja vagyok nem egy utcai jöttment.

Nekem nem a pefofiília jutott az eszembe, hanem a gyerek teste feletti döntési joga. Az az övé. És ezt mindenki tartsa tiszteletben.

2020. aug. 8. 17:48
 23/28 anonim ***** válasza:
0%

Nagyon nagy különbség van az emberek között, hogy milyen bánásmód az elfogadott. Aki szerint az normális, az valószínűleg nem tapasztalt meg mást illetve nem is olyan tudatos, hogy tisztában legyen azzal, hogy azért az orvos nem az atya szent isten, hogy csak úgy bármit bárkivel csinálhasson és a páciens max. csak csendben tűrhet és örüljön, hogy megnézik, tudni se kell neki semmiről.

Én nagyon megdöbbenek mindig az ilyen hozzáálláson, szerencsére ritkán van benne részem. Én már a macskám esetében is ledöbbentem, mikor nem a szokásos rendelőbe vittem, és az orvos csodálkozott, hogy a vizsgálóasztal mellé állok, meg a max. hang ami kijött belőle az hümmögés volt én pedig folyamatosan kérdeztem. Ő azt tartotta természetesnek, hogy megnézi, ad neki valamit, aztán tömören max. mond valamit, ha muszáj, fizetek és távozok. Hát nem, én nem, nem vagyok parás, nem vagyok okoskodó, egyszerűen ahhoz vagyok szokva, hogy elmondják mit fognak csinálni, mit néznek meg. Ezt miért teszik. Ha valamit találnak, akkor elmondják mi az, vagy mi lehet, miért van illetve nincs jelentősége, mi a teendő most, mi lehet később. És ezután megkérdezik, hogy van-e kérdésem. E fentiekhez kérdeznem sem kell, mert természetes. Az ÁLLATorvosnál!

Az emberek államiegészségügyében sokszor még a felnőttet is megfosztják minden méltóságától és szellmifogyatékos szoborként bánnak vele, nemhogy egy gyerektől. Ez felháborító. Nem érdekel, hogy rövid a rendelési idő, és sokan várnak. Alap minimum kommunikáció, akkor is, ha a szájába néz be, nemhogy a bugyijába! Ha bármelyik okoskodó felnőtt válaszolót csak így életében először úgy vizsgálta volna meg a nőgyógyász, hogy egyik pillanatban ül az asztalon, másik pillanatban hanyatt döntik, hogy tárd szét a lábaid és benéz, egészen biztosan fel lenne háborodva, hogy mégis milyen bánásmód ez, hát hogy képzelik ezt a megalázást. Egy gyerek semmivel sem másabb, sőt! És sajnos a magán ellátásban is van ilyen, nekem pl. volt olyan magánkórházi ellátásom, ahova azért nem mentem vissza, mert annyira a fejem felett beszéltek rólam, mintha ott sem lennék. Igaz így legalább hallottam mi van, de ez milyen hozzáállás? Mi - pont az ilyen élmények miatt már a gyereket is magánorvoshoz hordjuk. 40 percet szán rá egy időpontra. Értem, hogy az állami más, de azért ne essek már hanyatt attól, hogy a körzei orvosunk egy nap 3 órát rendel meg egy héten kétszer tart egy-egy órás tanácsadást... Hát ba meg, akkor ne sírjon, hogy sokan várnak. Amúgy ugyanitt van magán orvosi ellátás is, 10 percet ír be egy időpontra nagyon sok ezerért. Szóval még pénzért se szánja rá az időt rendesen az emberre.

Ennek változnia kéne, mert sokszor nem a szaktudással lenne a baj, meg a gyógyítással, hanem azzal, ahogy (vagy sehogy) kommunikálnak az emberrel. Egy gyereknél meg kifejezetten fontos, hogy mégis milyen kapcsolatot alapoz meg vele az orvos. Egy felnőttet is bánthat, de könnyebben lerázza magáról. De egy gyerek az nem. És később is meg fogja határozni, hogy ha esetleg kéne, akkor milyen szívesen fog orvoshoz fordulni.

2020. aug. 9. 13:27
 24/28 anonim ***** válasza:
27%

#23 🙏

Mégsem vagyok földönkívüli, hogy az orvostól is elvárom az alap tiszteletet.

2020. aug. 9. 13:31
 25/28 A kérdező kommentje:
Én is magánba hordom, pont ilyenek miatt, ha szakorvos kell, de ez státusz volt, nem nőgyógyász, a védőnő sem lehet magán és a doki sem..
2020. aug. 9. 13:34
 26/28 anonim ***** válasza:
51%

Aug. 7. 15:40-es, igen, én is így tudom, hogy kislányoknál az ösztrogénhiány miatt. Kb 12 hónapos korig még viszonylag magas az ösztrogénszint, ha jól tudom, mert kapta az anyaméhben a 8-9 hónap alatt az anya szervezetéből. Kb 12 hónapos korra alacsony szintű lesz a hormon, állítólag ezért hajlamos összenőni a külső, vagy épp a belső szeméremajak, átlag minden 4. kislánynál, 12 hónapos kor, valamint kb 6 éves kor között.

A fiúknál meg fitymaszűkületet és fitymaletapadást kell ellenőrizni.

Azonban valóban szólhatna a gyermeknek előre a doki / asszisztens, hogy meg kell vizsgálni a nuniját / kukiját, még babák esetén is (érzi-érti egy baba is, hogyan viszonyulnak hozzá, pl tárgyként-e, "futószalagon", vagy együtt éreznek-e vele, mondván, az orvosi kezelés nem mindig kellemes, de muszáj).

Hiába rutin az orvos számára, az 5-6 éves gyermekeknek az európai kultúrában általában már testi szemérme van, kivéve azon keveseknél, akik naturista / nudista közösségekbe járnak, náluk inkább átlag 11 évesen jelentkezik a testi szemérem, a kamaszkor végéig.

2020. aug. 12. 04:45
 27/28 anonim ***** válasza:
46%
Ez is fontos vizsgalat
2021. ápr. 18. 13:54
 28/28 anonim ***** válasza:
Nálunk is csináltak
2021. szept. 18. 20:17
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!