Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 6 éves státuszon meglepett a...

6 éves státuszon meglepett a nemiszerv vizsgálat, másnál is volt?

Figyelt kérdés

Furcsa volt, sosem nézte senki neki, mondta is a dokinő, hogy be akar nézni a bugyiba is.

Egyébként meglepően alapos volt, lúdtalpat meg mindent vizsgált, de ez nekem nem rémlik, hogy fontos lenne, kicsit sokkolt.

#orvos #státusz #6 éves kor
2020. aug. 7. 15:12
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
71%

[link]

Lehet olvasgatni.

2020. aug. 7. 16:14
 12/28 A kérdező kommentje:

Pont kb két éve gyakoroljuk a bugyiszabályt, hogy nem mutogatjuk magunkat, hogy csak anya vagy az orvos nézheti meg(orvos ha baj van), hogy idegenek nem nyúlhatnak oda, illetve engedélyt kell kérnie másoknak és ha ő megengedi.

Na a dokinál nem így ment, sosem nézte ezt neki, azt mondta belenézek a bugyiba, azt se tudtam mit akar, lefektette az ülő gyereket ès simán megnèzte. Bűntudatom is van, hogy simán hagytam és nem álltam ki a gyerekemért, mikor ő se tudta mi is van..

Egyszerűen kellemetlen sokkoló élmény volt nekem is, ha velem csinálnák ezt, én sem tolnám le elsőre a nadrágom és semmi felvilàgosítást nem kaptam előre, a gyerek sem, hogy mi lesz és miért, engedélyt sem kért, és teljesen abszurd volt, hogy az előző 10 státuszon, pl babakorában amikor popsikrémeztem hámosítóval, senkit sem érdekelt, pedig a popsikrém rásegít erre..

Oké, hogy meg akarja nézni ezt, már olvastam itt, hogy ilyen létezik, de erről előre kellene szólni, elmondani miért van, miért nem volt eddig, engedélyt kérni, és ott volt az asszisztens is, meg kellett volna kérni, hogy forduljon el, ha esetleg zavarja a gyereket(zavarta).

Egyébként semmi baja nem volt, de ha előre szól, hogy lesz, lefürdetem, mert így játszó után mentünk, izzadt is volt, felkészítem a gyereket, mert szerintem ezt egy hat évessel már nem szabad megcsinálni.

Amúgy annak van baja, aki szerint egy gyereknek hagynia kellene, hogy bemondásra mutassa magát, úgy, hogy nem tudja miért, mikor, hogyan, mennyi ideig, mi lesz, ki fogja látni.

2020. aug. 7. 20:59
 13/28 anonim ***** válasza:
79%

Nem értelek, miért problémázol, még a "szabályotok" alapján is rendben van a dolog, egy orvos nézte meg, illetve az asszisztens ugyanez a kategória, nekik ez a munkájuk része!

Egyébként egy orvosnak nem az a dolga, hogy minden vizsgálatot "megmagyarázzon" a szülönek, hacsak nem kifejezetten fájdalmas, akkor ezt elöre célszerü mondani, de akkor sem magyarázgatni, engedélyt kérni meg végképp abszurd ötlet!!

Másrészt egy ilyen szabállyal adott esetben olyan erös gátlásokat építesz ki a gyerekben, ami élete végéig problémákat okozhat a nemi életben!

2020. aug. 7. 22:06
 14/28 anonim ***** válasza:
33%

Kérdező, ugyanez volt a problémám. Szó nélkül benyúlt és kicsit széthúzta a nagyajkakat.

Az az ő teste, igenis kérjen engedélyt az orvos, ha olyan helyre nyúl. Vagy legalább beszéljen hozzá, hogy mit fog csinálni.

Nekem a sokadik rákszűrésnél is mindig mondja a nőgyógyász, hogy mit fog csinálni.

Én, mint az anyukája figyelem a gyerek testét, úgy gondolom ez is a feladatom és ha gyanúsat látok szólok az orvosnak. Nem, nem piszkálom egyiküknek sem a nemi szervét, de szerencsére ő is szól, ha gond van és én is oda tudok diszkréten pillantani, amikor fürcsiznek.

Szóval nem, nem nyúlhat oda senki még orvos sem, ha nem beszéli meg a gyerekkel. Ha meg muszáj, akkor előtte a szülő dolga felkészíteni a gyereket pl. ha nőgyógyászhoz kell vinni.

Minden második szüléstörténet a szülőszobai erőszakról szól. Akkor a gyereknek miért hagynánk, hogy ilyet tegyen az orvos?

2020. aug. 7. 22:31
 15/28 anonim ***** válasza:
78%
Persze, mindenhez kérjen engedélyt az orvos. Az oltáshoz is. És ha a gyerek nem egyezik bele, akkor nincs mit tenni, nem lehet beoltani sem 🤷‍♀️
2020. aug. 8. 05:59
 16/28 A kérdező kommentje:

Jézusom, nem vagyok oltásellenes, de azért van egy határ!

Ha ti felültök a vizsgálóasztalra oltás miatt, semmi bajotok, akkor hagyjàtok, hogy a hàzidoki!(nem nőgyógyász!) azt mondja le a bugyit, majd elkezdjen vizsgálódni nálatok anèlkül, hogy bajotok lenne, anèlkül, hogy valaha ilyet csinált volna, anélkül, hogy köze lenne ahhoz az egésznek, amiért mentetek, anélkül, hogy elmondaná mit csinál és miért, csak mert orvos???

Komolyan nektek van baj a fejetekben.

Ilyen intim, szokatlan vizsgálatot előre szólás nélkül nem csinálhat egyik doki sem.

Van nőgyógyászom, még az is valami udvarias, tapintatos, elmondja hogy most szét kell nyitnom a lábam, megnézi, kitapintja a méhszájat, ha fájdalmat vagy kellemetlensèget érzek, szóljal, és az asszisztens nem végezhet vizsgálatot! Bent sem lehet, az a dolga, hogy dokumentáljon!

Egyébként igen, az oltáshoz kell engedélyt kérnie, mert ha betegen oltja be, nagy gond lehet belőle, és igen, elhangzik hogy anyukának megfelel a következő időpont? Szóljon, ha nem vagy ha beteg lesz a gyerek. Elhangzott, hogy csak rövid ideig fog fájni, elhangzott, hogy most csak lesprayzem és elhangzott, hogy most ne nézz oda, de ne aggódj, nem fog nagyon fájni.

Bezzeg mikor belenéz a gyerek intim részébe, akkor a benèzek a bugyiba, hanyattdönti a gyereket és csinálja.

Nem volt oké.

Biztos nem szemét a doki, de hogy ezt ilyen rosszul kezelte, és én meg nem álltam ki a gyerekért, az sokkolt.

Azt hittem egyébként, hogy nem akarja elmondani mit keres, nem vagyok neki szimpi, nem akarja a gyerek előtt hangosan mondani és akár nemi erőszak jegyek miatt nézi. Aztán beugrott a kisajakösszenövés, de igazából ez sem hangzott el tőle utólag sem, csak valószínűbb, hogy ezért csinálta..

2020. aug. 8. 09:57
 17/28 anonim ***** válasza:
67%

Az oltás előtt én a szülő készítem fel a gyereket. Nem engedélyt kérek, miért tenném? Ő egy gyerek, aki még nem érti miért kötelező.

De az orvos kommunikáljon vele. Az ő testébe szúrja a tűt. Miért nehéz szólni, hogy "Most fújok fertőtlenítőt és mindjárt szúrom és kész is vagy." Talán a gyerek is azt érezné, hogy ember és nem egy bábu?

Én felnőttként is elvárom, hogy mondja mi következik. Előre szólni szoktam, hogy tudni szeretném mikor mit csinálnak. Sose volt gond, mindig szóltak.

Fogtömésnél is nem jó érzés, ha tudod éppen mit csinál és, hogy mindjárt kész vagy?

Elvárjuk, hogy emberszámba vegyenek, de a gyerekünknek sem tanítjuk ezt meg?

De legalább a facebookon lehet majd panaszkodni.

2020. aug. 8. 10:13
 18/28 anonim ***** válasza:
30%

#9 vagyok.

Először azt hittem, hogy rendesen szólt, hogy megnézi, stb., de így, hogy leírtad, hogy semmit nem mondott sem az elején, sem a végén, ez nem normális. Azért illene tájékoztatni a gyereket, hogy mi fog történni.

2020. aug. 8. 11:04
 19/28 anonim ***** válasza:
79%

Sokkal nagyobb segítség volna a gyereknek szerintem, ha nem úgy néznél erre a dologra ,mint erőszakra mert orvosról van szó,nem nyúlkált be sehova neki.Nem egy pedofilnak mutogatta, hanem annak az orvosnak aki amúgy x ideje rendszeresen ellenőrzi az egészségi állapotát.A gyereked pedig valószínűleg rajtad is látta, hogy meglepődtél ezért saját magad is elbizonytalanítottad, pedig inkább arra kell nevelni a kislányokat, hogy igen, évente kell majd menni rákszűrésre, meg egyebek és hogy bármennyire kellemetlennek érzi ez az egészsége szempontjából épp annyira fontos mint más dolgok.Viszont minél természetesebb dologként tudod ezt számára tálalni ő is annyival könnyedebben veszi majd, hogy ez az élethez tartozik.

Amúgy 17 hiába görcsölsz rajta.ORVOS nem egy utcai jöttment nézegette még csak nem is hobbiból, hanem mert kell és szólt is mielőtt benézett ,tehát jelezte.

2020. aug. 8. 11:09
 20/28 anonim ***** válasza:
64%

De basszus, szólt előre. Te írod, hogy mondta, hogy belenézek a bugyiba. Most ha ennyiből "azt sem tudtad mit akar" az hadd ne legyen már az ő hibája. Ő szólt. Ha te mész nőgyógyászhoz, neki sem tolod le elsőre a bugyit, vagy mi? Nem értem mit kell problémázni, írásban kellett volna engedélyt kérjen? Volt köze a vizsgálathoz annak, hogy oda is szeretett volna lenézni, előttem már leírták miért. Nekem a nőgyógyászom sem duruzsol mikor megvizsgál. Most szét kell nyitnom a lábamat... Hát ja, nyilván. Mivel azért jöttem ide, hogy megvizsgáljon, és nem azért, hogy az időjárásról csevegjünk.

Komolyan néha megértem a fusztrált orvosokat, nem elég, hogy rengeteget kell dolgozniuk, de még a betegek is bedurciznak ha meg merik vizsgálni őket. Ha nekiállsz megvédeni a gyereked és elküld, hogy akkor kedves anyuka, vizsgálja meg a halál a maga gyerekét, akkor meg az lenne a baj.

2020. aug. 8. 15:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!