Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Miért ilyen kárörvendő a...

Miért ilyen kárörvendő a legtöbb kisgyerek?

Figyelt kérdés

Szinte az összes 3-6 éves kisfiú kislány akkor boldog, akkor elhet megvígasztalni, ha valakinek baja esik. és akkor már vigyorog, mosolyog, nevet.

Babakocsiban ül a kislány. az anyja elesik, mert elbotlik a játszótéren a szegélykőben. egyből mindenki odarohan, köztük én is, hogy minden rendben van-e stb stb.. Ahogy kell.. a gyerek meg ott röhög, hogy milyen vicces.

Az én kölykeim is. Bárkinek bármi baja van az vicces. És boldogok lesznek.

2020. aug. 7. 13:58
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:
Mégegy példa. nagytesó izomból rángatja a földben a gyomot, amit anyuval ki akarnak húzni (még kicsi, gyengeé s nem bírja) egyszer csak hopp, kijön és orrbavágja magát. bömböl, vérzik az orra, csupa vér az arca, emrt elkente, a kicsi 4 éves kistasója meg nevet. Nemigaz, hogy nem ismeri fel, hogy milyen amikor valakinek rossz valami.
2020. aug. 7. 14:52
 12/15 anonim ***** válasza:
88%

"Nemigaz, hogy nem ismeri fel, hogy milyen amikor valakinek rossz valami."

Képzeld el hogy egy átlag 4(NÉGY) éves nem ismeri fel,hogy valakinek rossz valami.

2020. aug. 7. 14:55
 13/15 anonim ***** válasza:
100%
Lányom nem nevet ilyenen ,sőt inkább megvigasztal ilyenkor.
2020. aug. 7. 19:05
 14/15 anonim ***** válasza:
79%

"A kölyök szó meg tényleg nem szép, emberek vagyunk, nem állatok."

Szerinted nem szép, nekem semmi bajom vele. A szót használják embergyerekre is: kölyök pezsgő, nálunk van "kölyök klub" ... na meg a dal "kölyköd voltam" ... ha neked sértő, nem használod, és annyi, de ne oltsd le már azt, aki szerint nincs semmi baj vele.

2020. aug. 8. 13:14
 15/15 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező, szerintem az empátia kifejlődése nem megy egyből. Idő, és bizonyos fejlettségi fok kell hozzá, hogy egy kisgyerek át tudja érezni egy másik ember fájdalmát.
2020. aug. 8. 13:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!