Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Helyes, ha hagyom írni?

Helyes, ha hagyom írni?

Figyelt kérdés

4 éves lányom mostanában "írni tanul(na)". Minden szót, amit leírva lát, megkérdez, hogy milyen betűkből áll. De nagyrészt már tudja is.

Ma simán leírta nekem a mágneses táblára, hogy "Vivié" (nem ez a neve!)

És meg is mondta, hogy ezt írta le. Nyomtatott betűkkel.

...

Én nem igazán örülök neki. Szerintem még kicsi ehhez. Egyszer-kétszer mondtam neki, hogy ezt majd iskolában megtanulod. De nem igazán lehez eltéríteni.

2020. aug. 1. 10:16
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
87%
A 2,5 évesem minden betűt felismer és társít hozzá szót (pl k, mint kacsa, t, mint túró, stb). Nincs ezzel semmi baj, max unatkozni fog elsőben. Én is írtam 5 évesen, mindig olvadoztak az óvónénik a rajzaimtól, mert ráírtam, h szeretettel x és y néninek. Nekem is sok ovisom ír nyomtatott betűkkel. Igazából ez tök átlagos szerintem.
2020. aug. 1. 12:27
 12/18 anonim ***** válasza:
100%
nagycsoportban én olvastam a többieknek a délutáni mesét :) ne fogd vissza! tanítani nem kell, de ha magától csinálja, had csinálja!
2020. aug. 1. 12:47
 13/18 anonim ***** válasza:
100%

Az enyém könyvet ír, most töltötte be a hatot, eddig középsős volt. Magától találta ki, sosem tanítottam írni, hallás után leírta magától, hogy "ecer volt hol nem volt volt ecer egy fijú" Be is dátumozta "mácrius 11". Cuki, hogy fiúról ír, pedig lány:D

Cukik a gyerekek, ha érdekli, hát érdekli, másnak meg más az erőssége, ettől nem lesz zseni, csak jobban megy neki, szerintem minden érdeklődését támogatni kell. Amúgy remek füle van, ha tudja, hogy nincs benne J, az enyém nem hallja ki hol van, hol nincs, neki vivijé lenne.

2020. aug. 1. 13:33
 14/18 anonim ***** válasza:
100%
A lányom ovi utolsó évében tudott olvasni. De az írás a mai napig nem áll a kezére, utalja. Most megy negyedikbe.
2020. aug. 1. 15:54
 15/18 anonim ***** válasza:
100%

a hároméves öcsém veelm tanult olvasni amikor elsőbe mentem... ugyanaz a tanítónénink volt négy év eltéréssel, nálam feszt hisztizett, hogy mi az hogy szeptember elsején, frissen ballagva az oviból még nem tudom leírni a nevem, az öcsémnél azért, mert amíg a többi gyerek az összeolvasásáokat gyakorolta hangosan olvasva, az öcsém a könyv végében lévő meséket olvasta és bszott figyelni.

csak hagyd rá, örülj neki hogy örül neki, a későbbi hisztiket meg szrd le a tanárok részéről. a gyerekek meglepően jól tudják mi a jó nekik.

2020. aug. 2. 18:57
 16/18 anonim ***** válasza:
Az én kislányom nem az írás-olvasást preferálta, viszont 4 évesen - minden segítség és tanítás nélkül - elszámolt 100-ig. 20-as számkörben összeadott - és néhány hibával ki is vont - fejben. Most 10 éves, még mindig a matek a kedvence. Nem tudjuk, miért, mivel Apa és Én is humán beállítottságúak vagyunk.
2020. aug. 3. 14:57
 17/18 anonim ***** válasza:
59%

lehet hogy valami nagyon korai kamaszos lázadás, tizenhatos :D

ha ti humánosak majd ő reálos XD

2020. aug. 3. 16:39
 18/18 anonim ***** válasza:
Tizenhatos vagyok. Az lehet, hogy lázadó... Bár inkább a szórakozott professzor szindróma jeleit véljük felfedezni... ;)
2020. aug. 4. 06:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!