5 és 10 éves fiaim még nem voltak bárányhimlősek.
Beoltassam-e őket a bárányhimlő elleni védőoltással?
Figyelt kérdés
Az oviban volt több himlös is mindkét fiamnál de nem kapták el. Nyáron anyukámnak övsömöre volt, akkor se kapták el, pedig együtt élünk.Vagy ők "immunisak" lehetnek rá?A doktornő szerint ma már súlyosabb szövödményei vannak a bárányhimlőnek mint 20 éve.Milyen mellékhatásai lehetnek a védőoltásnak?
2008. nov. 26. 11:19
1/7 anonim válasza:
A gyerekek hamar ,gond nélkül átesnek rajta, ezért az 5 évesnél nem kérném, a 10 évesnél elgondolkodnék, mert ő már nagyobb és nehezebben esik át rajta.
Azövsömör elvileg főként idegi alapon kezdődő bőrbetegség, nem fertőző,ezért nem kaphatták el, valakinek a szorongás okozza, amikor pedig a szorongás oka elmúlik, az övsömör is visszahúzódik. Ez annyitjelent számotokra, hogy a hajlam megvan az ilyenfajta bőrprobléma kialakulására.
A védőoltásmellékhatása hamar lezajló influenzás-lázas tünet.
2008. nov. 26. 11:26
2/7 anonim válasza:
èn 28 éves vagyok és soha nem voltam, pedig körülöttem is az egész ovoda himlös volt. söt semmilyen himlöt nem kaptam el soha, semmilyen gyerekbetegségem nem volt.
De az unokatesóm 35 évesen lett a gyerektöl bárányhimlös. a gyerek kisebb höemelkedéssel és egy párnapos rosszul léttel megúszta, míg apuka 2 hét 40 fok körüli lázzal igen csúnyán nézett ki. mint egy hulla olyan volt szó szerint.
engem sem oltottak be soha ilyenre.
2008. nov. 26. 11:35
3/7 anonim válasza:
Én a helyedben a nagyot beoltatnám,a kicsit még nem.Az övsömör tényleg idegi alapon is kijöhet,de herpeszvírus okozza,amit ugye az emberek 80%-a hordoz lehet tünetmentesen.A védőoltásnak ritka hogy szövődménye legyen,Én emiatt nem aggódnék,hiszen ez is csak olyan oltás amit zsákszámra kaptak a kötelező oltásokban!Viszont ha később kapja el,akkor meddőséget okozhat a fertőzés,és egyéb súlyos szövődményekkel is járhat.Az enyém 6 éves nem volt még bárányhimlős,de ha nem esik át rajta akkor beoltatom úgy 10 évesen.Nem akarnék vele kiszúrni!
2008. nov. 26. 11:36
4/7 anonim válasza:
Az én fiam 6 éves volt amikor beoltattam és én a kislányomat is be szeretném oltatni rövidesen (3 éves). Nem a felnőtkori mellékhatásoktól féltettem a fiamat, hanem már a gyermekkori betegség mellékhatásaitól is. például a sulyos bőrgyulladás, agyhártyagyulladás illetve tüdőgyulladád.
2008. nov. 26. 12:39
5/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!Én is a nagynak tartom elsösorban fontosnak,de majdnem ennyire a kicsinek is.Hova adják a szurit,karba? Nagyon fájt utána?
2008. nov. 27. 18:57
6/7 anonim válasza:
Igen karba és nekünk nem volt vészes. Elötte felkészítettem rá és elmagyaráztam meki miért fontos. 6 éves volt a fiam.
2008. nov. 28. 06:25
7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm!Remélem januárban sikerül beoltatni őket.Sajnos nem olcsó...:(
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!