Melyik váltás volt a nehezebb: 0-ról 1 gyerekre, 1-ről 2-re vagy 2-ről 3-ra?
2-ről 3-ra. Azért mert nagy korkülönbséggel született a kicsi, tesók 18 és 11 évesek voltak. Persze én is benne voltam a korban, 39 évesen született a most 3 éves fiam.
Fizikailag sokkal megterhelőbb volt a terhesség is és a babázás is. Sokkal aggódóbb, engedékenyebb de türelmetlenebb is vagyok.
Minden nehezebbek tűnik... Nem tudom az idő szépített e az emlékeken, de most tényleg sokkal nehezebben élem meg.
Attól függetlenül, hogy fiatalos, csinos, laza nő vagyok(nem fényezés - visszajelzés) ez már nagymamakor ezen nincs mit szépíteni. A biológia nem hazudik, hiába van kitolódva manapság ennyire a gyerekvállalás.
Na de ez nem is tartozik ide csak a korom miatt írtam le.
A másik még amit hátránynak érzek, hogy a nagy és a kicsi fiú testvéri köteléke azt gondolom nem lesz túl szoros.
Anyagilag nem érzem nehezebbek, sőt most jobban állunk mint régebben, pedig semmilyen háromgyerekes kedvezményt sem tudtunk kihasználni.
0-ról 1-re volt a legnagyobb a váltás, de nem éreztük nehéznek, mert nagyon vártuk.
1-ről 2-re nem volt akkora változás, mégis nehéz időszak volt, mert elköltöztünk, és magányos voltam idegen helyen egy babával.
2-ről 3-ra az a legnagyobb változás, hogy soha többé nem tudsz csendet teremteni altatáshoz. De komolyan, a másik kettő FOLYTON visított. Ez okozta a legtöbb gondot. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!