Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Anyukák! Hogyan kell következe...

Anyukák! Hogyan kell következetesen nevelni? Ti hogy csináljátok?

Figyelt kérdés

Mit tesztek ha pl nem akar enni hosszú időn keresztül?

Vagy ha a boltban elveti magát és hisztizik? Vagy éppen az utcán, akár otthon? Nem akar aludni csak játszik?

Lassan 2 éves lesz és egyáltalán nem hallgat rám. Ha szépen mondom, ha hangosan szólok rá akkor sem. Bezzeg az apja csak egyszer szól és rögtön angyal lesz...

Annyira rosszul érzem magam hogy nem tudom a saját gyerekem nevelni :(

2020. júl. 8. 23:38
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
48%

A kulcs a nyugalom és a türelem. Hogy nem megyek bele a játékba, nem adom meg neki a figyelmet amit a hisztivel ki akar harcolni. Helyette nyugodtan, tárgyilagosan, tömören a saját szintjén elmagyarázom neki, hogy mi a szitu és mit várok tőle. Bármilyen hisztire a nyugodtság a legjobb válasz. Ha a bolt közepén hisztizik akkor is leggugolsz hozzá, nyugodtan beszélsz vele, megszeretgeted, magyarázol. Ha elkezdesz te is türelmetlenkedni, felemeled a hangod az csak olaj a tűzre.

Én nem szeretem egyébként az érzelmi zsarolós gyereknevelést sem amit sokan használnak. Hogy "ha ezt meg azt csinálod nincs fagyi" "majd apád jól megver ha hazajön" "jajj kérlek szépen gyerek, ha jössz akkor veszek neked valamit" stb stb. Nálunk erre soha nem volt szükség, soha nem értettem miért kell zsarolni a gyereket normális kommunikáció helyett. Nyilván egy kicsi gyerekkel nehezebb de amint képes valóban megérteni amit mondasz le kell szokni ezekről.

2020. júl. 9. 14:20
 12/17 anonim ***** válasza:
0%
Néha ! Azaz NÉHA egy anyai pofon sokat tud segíteni v fenékre csapás. Velem ilyet csinálna a gyerekem, hogy az arcomba ordít és első v max 2.szólásra sem hagyja abba, azt hiszem csattanna a száján a kezem. Ilyet nem csinálhat .
2020. júl. 9. 16:05
 13/17 anonim ***** válasza:
84%
#12 tanácsát még csak véletlenül se fogadd meg! Gyerekeket SOHA nem ütünk meg!!!
2020. júl. 9. 19:46
 14/17 anonim ***** válasza:
0%
Ja persze... ha nem bír viselkedni, telhesen jogos néha ;)
2020. júl. 9. 20:54
 15/17 anonim ***** válasza:
74%
Sosem jogos!!!
2020. júl. 9. 22:26
 16/17 anonim ***** válasza:
0%
Hát megnézném, hogy te hogy viselkednél, ha csapkodna a gyereked meg üvöltözne és a szép szó nem segít 😂👍👍
2020. júl. 10. 07:06
 17/17 anonim ***** válasza:
60%
Nem szokott csapkodni és üvöltözni, mert meg van nevelve...
2020. júl. 10. 08:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!