Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Miért nem figyel rám a gyerekem?

Miért nem figyel rám a gyerekem?

Figyelt kérdés

Négy éves, és főleg olyankor, ha társaságban van (rokon gyerekek, barátok stb.), egyszerűen nem figyel rám. Olyan, mintha egy fűszál volnék a réten. Hiába szólok hozzá, és ez elég ciki tud lenni. Én egyre ingerültebb vagyok.

Ha ráordítok, akkor odafigyel, de van, hogy elkezd bömbölni. Sajnálom, de nem tudom, mit tegyek. Ilyenekről van szó, hogy “állj meg”, “fordulj vissza”, “mit kérsz enni?” stb.

Nem a füle rossz, mert ha halkan azt mondom: na, akkor indulás hazafele, akkor elkezd tiltakozni. Tehát hallja.

Úgy érzem, már egyfajta harccá fejlődött ez köztünk, és persze szörnyű anyának érzem magam - és bevallom, nagyon tehetetlennek.

Ötletek?

2020. jún. 26. 15:07
1 2
 1/14 Thispain ***** válasza:
100%
Mással van elfoglalva gondolom.
2020. jún. 26. 15:16
 2/14 anonim ***** válasza:
100%

Egy normalis kisgyerek aki elvezi az uj helyzetet, a jo jatszast.

Hidd el lesz rosszabb is :D

2020. jún. 26. 15:32
 3/14 anonim ***** válasza:
100%

Jó neked, hogy csak társaságban. 3 hete született meg a második gyermekem. Mikor hazajöttünk a kórházból a 2,5 évesem konkrétan levegőnek nézett 2 napig. Nagyon mérges volt rám amiért 3 napra elhagytam (ő fogalmazott így).És azóta is tépázza az idegeimet azzal, hogy hiába kérdezek, mondok bármit, mintha nem is léteznék. A kisebb dolgokat, mint szomjas vagy-e? mit kérsz enni? már elengedtem, mert tudom minnél jobban felbosszantom magaM annál jobban csinálja, de vannak dolgok amikből továbbra sem engedek, mint pl ha azt mondom séta közben álljon meg akkor meg kell állni(nem kirohanni a kocsiútra pl), az ilyenekből adódnak konfliktusok, de sajnos most ezt a harcot meg kell vívnom.

A húgom kisfia (egyidős az enyémmel) még rosszabb. Ő alapból leszar messzi ívben mindenkit. Beszélhet hozzá bárki, bármit. És neki sem a füle rossz.

2020. jún. 26. 15:43
 4/14 anonim ***** válasza:
100%
Végre nem veled van es ezt kihasználja. Új ingerek érik, azokra figyel.
2020. jún. 26. 15:59
 5/14 anonim ***** válasza:
84%
Szelektív a hallása, teljesen normális, 25 éves korára elmúlik.
2020. jún. 26. 18:48
 6/14 anonim ***** válasza:
100%

Könyv: "Beszélj ugy hogy érdekelje, hallgass ugy, hogy elmesélje."

Annyian olvassàk hogy nàlunk vàrakozo listàn van folyamat ez a könyv, es nem lehet kapni.

De elvileg a neten is van pdf ben

2020. jún. 26. 19:08
 7/14 anonim ***** válasza:
100%
*könyvtarban vàrakozo listara irnak
2020. jún. 26. 19:09
 8/14 anonim ***** válasza:
100%
Az én fiam is pont ezt csinálja, pedig már 5 éves, és nem kell hozzá új társaság, elég, ha bele van merülve a játékba/éppen mérges/stb...:-) Egy átlagos kisgyerek, szerintem.
2020. jún. 26. 20:53
 9/14 anonim ***** válasza:
100%
Én még hallásvizsgálatra is vittem emiatt 3 évesen. Most (4 és fél) javult a helyzet, de még mindig megesik, hogy túl elfoglalt, vagy csak egyszerűen nem érdekli, amit kérdezek.
2020. jún. 26. 22:01
 10/14 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező, nem harcolni kell, hanem (értelmes) kompromisszumot kötni. A hármas válasz kapcsán csak úvatosan jegyzem meg -nem bántásból, mert önmagában megfelelő, amit írt-, 3x-osan is más okok játszottak nálatok közre: testvér féltékenység, dac korszak, és a szülő közelségére vágyás abszolutisztikus mivolta (amely 4 éves kortól enyhén, de észrevehetően enyhül, a korábbiakhoz képest).

A kérdezőék esete más. Viszont a hármasnak is javaslom azt, hogy köss kompromisszumokat a gyermekeddel, de elnézést, ha nem kértél javaslatot (a kérdezővel ellentétben).

2020. jún. 26. 23:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!