Adnál-e a gyerekednek, felolvasnál-e neki meleg szerző mesekönyvét?

Nem érdekel, a tartalom a lényeg. A királyfik ne "kardozzanak" benne :D
Hallgatok a babával meleg előadókat pl Elton John, nem ezen múlik.

Most azon gondolkodom, hogy a szerző neve mellé oda van-e írva, hogy "vigyázz, bzi!"? Ja, nem nincs. Fingom sincs, melyik szerző meleg és melyik nem. Mint ahogy arról sincs fingom sem, hogy a régi klasszikusok között van-e ilyen alkotó. nyilván van.
Amúgy ugye tudod, hogy Dumbledore is meleg? Gondolom nem fogtok Harry Pottert olvasni/nézni...

Ilyen erővel olyan zenéket se hallgassunk, aminek meleg a zeneszerzője.
Akkor van baj, ha a meséjéből is ez a téma folyik és képtelen ettől elvonatkoztatni.
Még mindig, nem rólam van szó. Igen, tudom, hogy Dumbi meleg, és amúgy HP-fan vagyok.
Nem kell támadni minden kérdésért.

#16 - Én arról nem tudtam, hogy Walt Disney rasszista volt, de simán el tudom képzelni. Láttam róla dokumentum filmet, amiben arról volt szó, hogy elkötelezett homofób volt. Ha valaki színészről megtudta, aki dolgozott parkjában, hogy a saját neméhez vonzódik, annak soha többé sehol nem volt munkája, nem alkalmazták, mert fekete listára került. Még szerencse, hogy mostanában vannak a Disney parkokban gay napok, sőt, egy egész hét.
De, hogy a kérdésedre válaszoljak: Igen, adnék a gyerekem kezébe meleg szerzőtől mesekönyvet, olyat is, aminek a tartalma LMBTQ+os mese. Fel is olvasnám, mivel ez bővítené a látókörét, és az ismereteit.
Nem ez változtat egy gyereket meleggé. Csak mondom.

A legtöbb szerzőnek nem nézek utána, hogy meleg-e vagy sem. Még a saját kedvenc könyveim szerzőjének a szexualitását sem tudom és nem is érdekel... Nem hogy mesekönyvnél...:D
De az igazat megvallva meleg-mesét is olvasnék, ha az stílusában a korának megfelelő. Nyilván nem ez lenne nagyobb többségben, de előfordulhatna. (Persze kivéve ha százhuszadik alkalommal is elolvastatná velem ugyan azt a meleg mesét, mert az a kedvenc, akkor nem zavarna) Szerintem ezt egy gyerek nem úgy látja, mint egy felnőtt. Neki az a normális, amire nem mondják neki azt, hogy márpedig nem az.
Köszönöm a válaszokat, örülök, hogy a legtöbben velem értenek egyet, vagyis, hogy nem számít a szerző nemi identitása, akkor is, ha az elején többen félreértették a kérdést.
Az utolsó válaszolónak külön köszönöm.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!