Hogyan,hova tudom név nélkül jelenteni, ha egy gyereket bántalmaznak?
Egy alig 2 éves gyereket az anyja rendszeresen ver,sokszor láttam már,hogy bágyadt,tompa a gyerkőc,azt hittem csak rossz napja van az amúgy mindig pörgős örökmozgónak, de nem, mint kiderült (közös ismerőstől) ha a gyerek sír akkor az anyja egy EGÉSZ frontint (amit az anyának írtak fel) lenyom a torkán amit jobb híján sörrel itat meg vele és rendszeresen rángatja,veri is ha sír.
Nagyon sajnálom ezt a kisfiút, az anyja nagyon fiatalon szülte és amint a fenti sztori is mutatja alkalmatlan az anyaságra. Az anya nevét tudom és azt, hogy Budapesten él. Sajnos kerületet nem. Hova tudnám jelenteni név nélkül? Meg foglalkoznak ezzel? Nem tudom, hogy minden nap gyógyszerezi-e de ha nem minden nap és egy olyan nap vizsgálják meg pl a gyereket akkor nem veszik komolyan és megy minden tovább igy ahogy van...
Egyébként én a srácra gyakorolnék nyomást, mert csak ő tudja, igazak e ezek, tehát ha meg tudod törni, hogy valami kis lelkiismeret legyen benne(vagy biztonságban érezze magàt, hogy bevallhassa, ha hazudott), akkor neki kellene lépnie, mert csak tőle hiteles, tőled nem.
Ha nem hajlandó jelenteni, építsd le a kapcsolatot, mert ha tudja és nem szól, egy utolsó rohadék.
Nehéz párkapcsolatnál hitelt adni az egyik szavának, a sértett emberek sokat hazudnak, túloznak, de ki fogják vizsgálni.
Kedves 16os. De igen családsegítő vagyok. Leírtam hova kell jelentést tenni abban az esetben ha bármi gyanús előfordul és valaki ezt be akarja jelenteni. A családsegítő kimegy, csinál egy környezettanulmányt és ha minden rendben van, lezárja az esetet.Ennyi.
Ezért felesleges itt vagdalkóznod, sem te, sem én nem látunk bele ebbe a dologba.
Hű...hát furcsa milyen indulatokat képes kiváltani belőled ez a dolog, nyilván érintett vagy...
Igen, igazságtalan mikor valakit megvádolnak és ez nem igaz, de nekem minden ügyet ki kell vizsgálni, ha igaz, ha nem.Nem én hozom a törvényeket ott fent, hogy ki jelenthet be, milyen formában és kit. Soha nem állítottam, hogy feketítsen be akárkit. Elmondtam a lehetőségeit. Nekem a munkaköröm során nincs jogom ítélkezni bárkin is. Vegzem a feladatom.
Ha valaki névtelen bejelentést tesz akármilyen nevetséges is a vád ( és mi ezt sejtjük) akkor is kötelességünk kivizsgálni, különben az állásunkkal játszunk.
Senkit nem bátorítottam, feltett egy kérdést, válaszoltam.
A stílus maga az ember,további kellemes fröcsögést kívánok!
Ismétlem a kérdésre válaszoltam. A többibe nem látok bele.
A provokálásodat pedig továbbra se veszem magamra!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!